søndag den 5. februar 2017

Er jeg ikke bare dygtig🔅

Da det trækker mere og mere ud med at få pc'en tilbage, satte jeg mig for at undersøge, om det mon er muligt at overføre billeder trådløst fra kamera til tablet.

Det er det minsandten - ved hjælp af  appen  WMU, som er udviklet af Nikon netop til at forbinde et Nikon kamera med en smart - enhed. Ved hjælp af den kan  man oven i købet også tage billeder trådløst med kameraet. Det skal også afprøves en dag.
Pinus uncinata heideperle

Umiddelbart ser det ud, som om man er nødt til at sætte flueben enkeltvis ved de  billeder, man ønsker at overføre, og det virker lidt omstændeligt, dog ikke værre end at man kan vænne sig til det.
Corydalis ellipticarpa

De to apparater danner tilsyneladende et fælles netværk, og derfor slår app'en det lokale internet fra, mens de arbejder sammen. Det gav mig sved på panden og mavepine, indtil jeg fandt ud af, at det var derfor tabletten insisterede på at være offline.


Oxalis versicolor

Det, der mangler nu, er sådan set kun noget mere lys, og det kommer vel om et par dage.


34 kommentarer:

 1. Nød lærer osv. Hold da op hvor er du dygtig, det tror jeg ikke, at jeg havde fundet ud af, men det er en frustration ikke at kunne til at blogge, det ved jeg. Det er fine billeder du har taget, også selvom du mangler lys. Lad os håbe vi snart får noget sol sammen med frosten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop! Det er også rigtigt, at man næsten kan få abstinenser af ikke at kunne blogge. Jeg ser frem til noget mere lys over land.

   Slet
 2. Godt gået Marie :-)Tror aldrig jeg havde fundet ud af det.
  Det er nogle fine billeder du har taget. Jeg synes, det er lidt svært at tage gode billeder i det lidt mørke og disede vejr vi har lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt ærligt, så er jeg også lidt stolt af mig selv. Nej, vejret gør det bestemt ikke let at tage billeder. TV

   Slet
 3. Om du lyssnar så hör du hur jag applåderar! Jag som är något av ett tekniskt analfabet - jo det är en stor mental barriär - är full av beundran när någon på egen hand listar ut en klurighet. Gör det själv metoden är alltid den mest effektiva för då sitter det där i minnet.

  Allt gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt analfabet kan du nu ikke være med de fine indlæg, du producerer. Mit største problem, hvad IT angår, er nok, at jeg ikke gider sætte mig ind i betydningen af alle mulige tekniske udtryk, og så kan det godt blive svært at forstå f.eks. en vejledning på YouTube, hvor man ellers kan finde det mest utrolige.

   Slet
 4. Godt gået. Uha mig og teknik så det havde jeg aldrig fundet ud af. Dejlige billeder. Spændende om der kommer sne og hvor meget, men det kan da altid give lidt mere lys.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det troede jeg heller ikke i starten, men så gik der ligesom sport i det. Gerne masser af lys og helst kun er fint lag sne.

   Slet
 5. Du bliver da en hel IT-nørd. Hvor er den fin din Trold Hassel - sådan en kunne jeg godt ønske mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. He, he. Det tror jeg næppe. Troldnøden er er fint vinterelement, men desværre dyr i anskaffelse - et fremragende fødselsdagsønske.

   Slet
 6. Jo, du er meget dygtig:) Jeg har den samme troldnød, men min er ikke så flot som din - men det bliver den forhåbentlig en dag, men jeg synes, den gror temmeælig langsomt!

  SvarSlet
 7. Jo, du er dygtig, Marie :-) Og jeg er enig i at vi godt kan bruge noget mere lys! Det er jo som om man går rundt inde i en sky i disse dage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi vader rundt i en sky i stedet for svæve på en ⛈

   Slet
 8. Tillykke - du ER dygtig :)
  Men Py-ha, det lyder meget teknisk. Min hjerne slog fra - helt automatisk efter tredje sætning.
  Jeg får altid hjælp når sådan noget skal løses ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg skrev jo næsten ingenting😗 Det er her, Youtube er helt utrolig god, idet man ser hele processen hands on, som det hedder, og oven i købet kan den gentages i det uendelige.

   Slet
 9. Hej Marie

  Jo du er da dygtig, og fidusen med at kombinere sin tablet eller smartphone med kameraet er super - Nikon er kendt for at gøre det let - mit eget kamera Samsung NX1 var et af de første der kunde det. men måske ikke helt så bruger venligt.

  Godt du er helt på banen igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Smart er det helt sikkert, ikke mindst fordi man undgår at slide på diverse stik. Helt tilbage er jeg nu først den dag, pc'en er tilbage i god behold.

   Slet
 10. Hej Marie. Jo, du er dygtigt. Det er ret godt gået, at du fandt ud af teknikken. Billederne er også gode. Det er rigtig dejligt, at du er på banen igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk nåede jeg at komme til at savne bloggen, så nu nyder jeg både at kunne lave indlæg og bruge mit kamera. Jeg nyder også at kunne lægge kommentarer hos jer andre.

   Slet
 11. Så dyktig du er! Det er jo åpenbart at det var enkelt å få det til, og godt var det. Da får du igjen skrevet på bloggen din :)

  Deilige blomsterbilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når først man kender teknikken, virker alting jo simpelt, heldigvis. Vintergækkerne myldrer også frem, men gråvejret gjorde det nærmest umuligt at fotografere dem.

   Slet
 12. Hvis du nørder længe nok, ender det med, at din pc bliver helt overflødig.
  Det er en fin troldnød, jeg kan godt lide farven på blomsterne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg nu næppe. Jeg hader nærmest det her finger touch system, bare jeg skal skrive mere end 10 ord. Men så kan man sikkert købe et tastatur til tabletten.

   Slet
 13. Du er bare dygtig - ville selv være på Herrens mark, hvis det var mig :) Dejlige billeder fra din have - og ja, nu vil vi altså have lidt mere dagslys!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt med et indlæg, hvor alle skriver, at jeg er dygtig, og det næsten helt uopfordret 😏 Ja, nu vil vi have det lys!

   Slet
 14. Jeg ville slet ikke være kommet så langt. Jeg har dog fundet ud af hvordan jeg får overført mine billeder fra smart phone til stationær pc uden at skulle sende dem i en mail. Billederne er dejlige og det bliver skønt snart at få noget mere lys. Dygtige dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det er nogenlunde den samme teknik, du bruger, måske ved hjælp af en anden app. Når vi nu får frostvejr, følges det vel af noget sol og lys. Sådan plejer det da at være.

   Slet
 15. Jo du er så DYGTIG:-))) kan forestille mig den der yess følelse der opstår bagefter.
  Jeg vidste ikke engang man kunne overføre på den måde, det er altså smart.

  SvarSlet
 16. Det ER nemlig smart ikke at skulle rode med stik eller hukommelseskort.

  SvarSlet
 17. Ibland är det bra att tvingas över tröskeln och hitta lösningar. Det händer ju inte när allt fungerar. Ser ut som våren är på väg hos dig :)

  Skönt att du hittade en lösning! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at høre fra dig, Carina. Udfordringer er fine en gang i mellem, især når man er i stand til at løse dem.

   Slet
 18. Årh, det var sørme stærkt gået! Når det gælder teknik, er jeg ikke god til at få mig sat ordentligt ned og prøve ting igennem. Jeg skal da lige prøve den app du nævner- mit kamera er nemlig osse nikon. Tak for tip! ( og ja, du skulle tage at købe et af de små trådløse tastaturer til din tablet, man bliver lidt træt af 'een finger systemet') Kolde, forblæste hilsner nordpå

  SvarSlet
  Svar
  1. Din Nikon skal have indbygget wi-fi, for at det kan lade sig gøre, men der er sikkert en oversigt over, hvilke kameraer der fungerer med appen. Og så fungerer den vist ikke sammen med Windows, så det er lidt af en jungle at finde rundt i.

   Slet