tirsdag den 11. april 2017

I søndags tog vi igen til øen Fur. Sidst vi var der, regnede det, så vi fik ikke besøgt nordstranden ved Knudeklinterne, så det fik vi rådet bod på denne gang.


Igen blev der ihærdigt ledt efter fossiler.

I et bestemt område var der mange af denne form for cementsten, som besnærende meget ligner plantefossiler, men ifølge de lærde er det i virkeligheden udfældning af mangan eller jernforbindelser.
16 kommentarer:

 1. Ja der er flot på Fur, jeg har været der en gang, det var i 1976, hvor Samsø Efterskole var på lejrtur med eleverne på Fur. Det er en dejlig ø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et godt udflugtssted for både store og små.

   Slet
 2. Hej Marie

  Fur er en fantastisk og helt unik ø.
  Er man på de kanter er det et oplagt besøg værd:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Absolut. Solen er fremme i dag, men det er blæsten desværre også.

   Slet
 3. Hvor hyggeligt et indlæg. Det er ikke mange dage siden jeg stødte på billederne fra vores tur til Fur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fossiljagt og strandtur er begge to hyggelige former for tidsfordriv.

   Slet
 4. Jeg var på Fur for 3 uger siden i forbindelse med en forlænget weekend i Vestjylland. Vi tilbragte en dejlig dag på øen men selv om vi kikkede, fandt vi heller ikke nogle forsteninger. Selv om jeg tidligere har boet på Vinderup, Skive egnen var det min første besøg på Fur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke let og kræver stor tålmodighed at finde fossiler. Jeg må tilstå, at jeg ikke var den mest ihærdige fossiljæger i flokken.

   Slet
 5. Det så jo spennende ut der. Danske øyer kjenner jeg lite til, og har kun vært på Fyn :)
  Fossiler er noe både små og store liker å lete etter. Så spesiell den steinen var!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ligner fossiler utroligt meget, men er det altså alligevel ikke.

   Slet
 6. Vilken fascinerande natur, jag gissar att det är havet som skapar detta. Stenen är vacker, något att använda i trädgården?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, moleret er skabt af et subtropisk hav for 55 millioner år siden, har jeg læst. Den specielle sten kunne sikkert godt finde en plads i haven.

   Slet
 7. Men sikke fine udfældninger.
  VH Nina

  SvarSlet
 8. Jeg har været på Fur mange gange, og jeg har virkelig ledt ihærdigt, men det er aldrig lykkedes mig at finde andet end noget ubestemmeligt krims krams. Men naturen derover er smuk, så selv om man ikke har heldet med sig, er Fur altid et besøg værd.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun tilslutte mig dine betragtninger, og når børnebørnene glædesstrålende viser mig den "flotte" forstening, de har fundet, så gælder det om at finde en passende grimasse.

   Slet