fredag den 14. april 2017

to uger ind i april

- og nu blomstrer mange af mine forårsyndlinge. Blandt dem, jeg viser i dag, er det rent faktisk kun hundetanden og glaucidium, som er tidligere på færde end sidste år, hvilket overrasker mig lidt, Selvom jeg har sorteret i motiverne med hård hånd, er jeg alligevel gået temmelig billedamok - bloggen er jo også en form  for dagbog, kan jeg vel undskylde mig med.
Rhododendron pachysanthum

Set sydfra er den delvis skjult bag schlippenbachii.

Trillium rivale

Trillium pusillum

Trillium albidum

Trillium erectum


Jeffersonia dubia/ tvillingeblad

Jeffersonia diphylla / tvillingeblad


Primula marginata

Hundetand/ erythronium hendersonii


Killingehale/ synthyris missourica

Ranzania japonica

Fodblad / podophyllum Spotty Dotty


Den rosa blodurt/ sanguinaria canadensis Amy er mest rosa i knopstadiet, og så har bladene en helt speciel og særdeles  raffineret farve.
       

                 
Dicentra cucullaria

Glaucidium palmatum er tæt på udspring, hvilket et et par uger tidligere, end den plejer.

Anemone obtusiloba Pradesh

For et par dage siden spankulerede denne fasankok rundt på græsplænen og nåede endda et par skridt ind på terrassen, før den forlod os. Søren var ikke vildt begejstret, for den var tydeligvis ude efter de græsfrø, han har sået i plænen efter muldvarpernes hærgen.

19 kommentarer:

 1. Hvor har du altså bare mange forskellige og specielle planter - der er virkelig meget inspiration at hente hos dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fedt, hvis du kan hente inspiration på min blog.

   Slet
 2. Många rariteter i din trädgård som blommar nu! Nu ser jag också något som får mig att fundera över Ranzania japonica som jag i alla fall trott att jag odlat men hmmm... tycker inte att min planta liknar den du visar. Undrar vad jag odlar då? Får ta en bild när den blommar..

  Glad Påsk Marie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ranzania er i grunden en mærkelig staude, der først udvikler blomsterne, som senere hænger som klokker under bladene. Jeg er spændt på at se din plante.

   Slet
 3. Igen en perlerække af smukke forårsplanter. Det er ikke mange af dem, jeg kender, men det er spændende at blive præsenteret for dem.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at de er smukke. Mange af dem husker væk efter blomstringen.

   Slet
 4. Hej Marie. En flot kavalkade af forårsblomstrende planter. Det er meget inspirerende og lærerigt for jeg synes det er noget af en udfordring af få lidt farver her i marts/april og jeg synes, man trænger så meget til noget farverigt på denne årstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen tvivl om at vi føler os i et vist farveunderskud selvom vi da har kunnet nyde både vintergækker, erantis krokus, påskeklokker og nu påskeliljer.

   Slet
 5. Mye fint hos deg nå, og du er tilgitt at du viser så mange flotte bilder :)
  Rosa blodurt ser rosa ut i knoppstadiet, og den har jeg har sett på bilder. Jeg hadde nok kjøpt den hvis jeg hadde sett den. Spotty Dotty er er klar favoritt, og den må jeg nok lete etter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var svært at vælge billederne i dag, men den rosa blodurt skulle i hvert fald med. Spotty dottys dunede ben er så fotogene, synes jeg.

   Slet
 6. Næh sikken en masse fine billeder, der er også meget at vise frem, kan jeg se. Min pachysantum er ikke gammel nok til at blomstre endnu, så nu kan jeg nyde blomsterne her hos dig. Som sædvanlig er jeg bagefter, mine trillium er ikke sprunget helt ud endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var næsten overvældende mange motiver at vælge imellem i dag. Jeg tror, det er første år, at vores pachysanthum har haft så frodig en blomstring.

   Slet
 7. Hej Marie

  Der var rigtig meget spændende!
  min Jeffersonia diphylla er helt rød i bladværket endnu, mon ikke det bliver grønt senere?
  Spændende at se din rosa Glaucidium palmatum, jeg mener jeg har en hvid variant, men den er først lige kommet op.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg jo også. Som jeg husker det, er diphylla hurtigere til at blive grøn end dubia. Vores hvide glaucidium har jeg ikke set endnu.

   Slet
 8. Det er en ren fryd med alle dine yndlinge i blomst toppet med en fasankok. Det er sjovt som planter generelt tilpasser sig deres blomstringstid selvom det har været et lunt forår, sådan er det også generelt mht forspiring det kan sjældent betale sig at begynde for tidligt og det fortæller jeg mig selv hvert forår :-)
  God påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en sand fryd. På dagens runde kunne vi se, hvordan alting står frodigt og grønt i regnen. Forspiring har givet mig problemer i år - igen igen! Hvorfor lærer kan det ikke?

   Slet
 9. Fine billeder - og ikke mindst det sidste. Hvor er han flot.
  Vh Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er han absolut. Det er ret utroligt, synes jeg, at sådan en eksotisk udseende fugl trives godt her i landet.

   Slet
 10. Härliga bilder och jag tänker att det märks att det är ett par veckor tidigare hos dig. Jag hittar bara knoppar i de här växterna än så länge. Men jag är glad för den frösådda Jeffersonia dubia jag planterade i höstas har knopp i år - en växt jag längtat länge efter.

  Ha en fortsatt fin Påsk! Carina

  SvarSlet