lørdag den 16. juni 2018

mest rosenbuske

Der er ingen tvivl om, at roserne har elsket sommervarmen, som vi andre også har nydt. Mange af dem blomstrer overdådigt som Helenae Lykkefund, der er kravlet helt til tops i æbletræet. Selv på  nordsiden af træet er blomstringen enorm, og duften er ubeskrivelig.Tre ens rosenstativer er beklædt med Eden/ Willestrup, St. Swithun og Red Eden/ Rød Willestrup.


Ghislaine de Feligonde er megastor - jeg spekulerer selvfølgelig på, om/ hvor meget den skal beskæres til næste sæson.

Hot Chocolate får rosende omtale mmange steder, og det kan jeg bestemt tilslutte mig.

Sweet Prettys frøstande er så nydelige, at jeg næsten ikke nænner at fjerne dem.

En enkelt rose på det strategisk rigtige sted kan godt konkurrere med store, blomsterrige buske - her er det Barcarole.

Asarina scandens/ klatrende løvemund omgiver den sidste gøgeurt/ dactylorhiza og den første agapanthus.

15 kommentarer:

 1. Flotte roser hos deg! Lykkefund har akkurat startet blomstringen her også. Synd at vi ikke kan overføre roseduften :)
  Sweet Pretty må jeg få prøvet om overlever her. Den er så søt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når først Lykkefund er godt i vækst, er den virkelig et plus, men masser af plads skal den jo have.

   Slet
 2. Ja der er gang i roserne for tiden, det kan vi ikke klage over. Vi er enige om både Lykkefund og Hot Chocolate, der er gang i dem.

  SvarSlet
 3. Hej Marie

  Dejlige roser. Godt at se de der bliver lidt større også!
  Og HC - flot eksemplar, min er væsentlig mindre!

  Ha en dejlig regnvejrsaften

  SvarSlet
 4. Hej Marie!
  Härliga rosor, min dröm är att ha en ros som svingar sig upp i ett träd, försöket misslyckades, rosen växte inte särskilt mycket och varje vinter var någon och åt på den. Nu har jag en Lykkefund som klättrar i ett nät, den växer och har precis börjat sin blomning. Din är helt otrolig. Sweet Pretty är mycket vacker. I morgon skall vi få regn, hoppas att det blir så.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Din Lykkefund er ved at vise sig potentiale, kan jeg forstå. Vi var så heldige at få 7mm i går.

   Slet
 5. Hei Marie.
  Nydelige roser. Jeg kunne hatt mange flere hadde jeg bare hatt plass. Sweet pretty er nydelig. Her regnet det mye i går kveld og i natt, og det forsetter. Fin søndag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise. Ja, pladsen bestemmer, hvordan vi kan indrette s med planter. Vi fik også regn her til formiddag - det er skønt!

   Slet
 6. Der er langt imellem somre som er perfekte for roserne og herfra skal der ikke komme en eneste klage for solskinsvejret og denne rosensæson. Jeg er vild med de store som kravler op i træerne og på stativerne. Ghislaine de Feligonde er en af mine favoritter fordi den leverer uanset sommervejret og bare bliver ved og ved :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt fantastisk i år at se, hvad roserne kan levere under optimale betingelser. Sidste år var det diametralt modsat, og selv på en normal sommer er det tydeligt, at vi her i landet ikke kan give roserne de perfekte forhold.

   Slet
 7. Beautiful, it's an extremely good year for the roses, also in your country, love them all. Rose Hot Chocolate is a special one, but so nice.
  Regards, Janneke

  SvarSlet
  Svar
  1. Indeed, the roses would love such a summerlike spring every year.

   Slet
 8. It’s really a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful information with us.

  ดูหนัง

  SvarSlet