søndag den 29. juli 2018

slutjuli

De knap 8 mm, vi fik i går, springer jeg let henover og går lynhurtigt over til planterne. Det er fire dage siden, jeg sidst har taget billeder, og da var leopardliljen/ lilium pardalinum lige sprunget ud. I dag er de nederste blomster allerede visnede. Liljen er to meter høj, men skal alligevel ikke bindes op.


 Anderledes er det med skoven af Black Beauty. Her har de længste stængler  haft behov for noget støtte.Forskellige hortensianuancer

Roser: Aicha, la rose de Moulinard, mme Pierre Oger og Sweet Pretty. De har allesammen lidt tørre rande hist og pist.

Jeg må konstatere, at vi pludselig igen har planter af ananasblomst/ eucomis. Sådan kan det gå.

Codonopsis lanceolata og  rotundifolia var. angustifolia - snerleklokke kalder man den mest almindelige codonopsis på dansk. Google translate giver tit anledning til et billigt grin. Den giver det danske navn som motorhjelm klokkeblomst, og årsagen er, at man i England kalder codonopsis for "bonnet bellflower". Bonnet betyder nemlig oprindeligt kyse, men er i nyere tid også kommet til at betyde motorhjelm.

Om to dage har vi 1. august, men rundt omkring kan man sagtens bilde sig selv ind, at vi er helt henne i slutningen af august

21 kommentarer:

 1. Huff, det var da synd at dere fikk så lite regn! Du har likevel mye å glede deg over. Liljene dine er helt fantastiske! Utrolig at de ikke behøver oppbinding. Flotte hortensia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, i ærgrer os over den smule regn, vi fik. I det mindste væltede den ikke liljerne:-}

   Slet
 2. Ja man må se det positive, godt liljerne ikke væltede. Men ærgerligt at I ikke fik mere. I Kbh. fik de slet ingen ting, så vidt jeg ved, det var endnu værre, og så ærgerligt når man går og håber på regn.
  Ja det kunne nemt være efterår, vores tulipantræ er ved at skifte farve og tabe bladene, det er et par måneder for tidligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nordjylland var vist heller ikke heldig. Jeg tænker på, om vores ambratræer får høstfarve i år. De har da i hvert fald haft varme dage. Så får vi se, om der også kommer kolde nætter.

   Slet
 3. Jeg kunne godt have undt jer mere regn... Men leopardliljerne er meget flotte, omend de ikke står så længe.
  Flotte farver i dine hortensia og sikke en sjov oversættelseshistorie med "bonnet".

  SvarSlet
  Svar
  1. Skidt pyt; vi må bare i gang med vandslangen igen, og før eller siden må vi da få en regulær omgang regn. Sådan set kan jeg ikke forstå, at Google ikke kan lave en bedre oversættelsesmaskine end Translate. Men så ville vi jo ikke få det billige grin, vi har vænnet os til.

   Slet
 4. Hej Marie

  flotte pardalinum - mine er delt i år og ingen kommer i blomst det tager vist nogen år.
  jeg tror de næste dage vil give fornyet vækst der hvor regnen ramte. måske vi får endnu et forår?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for advarslen - jeg er nemlig lidt nysgerrig efter at se, hvor mange løg liljen består af. Tja, det er ikke godt at vide, hvordan planterne reagerer på den regn, de har manglet så længe.

   Slet
 5. Hej Marie!
  Det var ståtliga liljor, och vackra. Så vackert med alla nyanser på hortensiorna, mina som jag haft i kruka trivdes inte alls. Google translate kan ge många otroliga förslag, motorhjelm klockeblomst kommer jag kanske att komma ihåg.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har hortensierne det ok, men er dog slet ikke lige så frodige, som de var sidste år, og hvis de ikke bliver vandet, begynder blomsterne lynhurtigt at hænge.

   Slet
 6. Hei Marie.
  For noen flotte liljer. Jeg drømmer om å ha masse liljer etterhvert. Viktig med drømmene. Nydelige hortensier. Håper dere får mer regn. Her har det regnet i hele dag.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. liljeløg kan man vel også skrue ned i jorden, selvom man ikke har meget plads. Lige nu får vi nogle få dråber, men desværre så få at de ikke kan måles.

   Slet
 7. We have only had a few drops of rain, it has not been so dry since 1947, my year of birth... I love your header with the Clematis and the Codonopsis is such a beauty too.
  Regards, Janneke
  PS let's hope for some more rain...according to the forecast not this week.....

  SvarSlet
  Svar
  1. In Denmark 1946 holds the record asthe driest year so far, which happens to be MY year of birth by the way. I am glad you like the header.

   Slet
 8. Osse sølle 8 mm her - enig, lad os springe det over.
  Jeg kan godt forstå, det hedder en leopardlilje. Den er vel nok flot. Og et meget flot foto :-)
  'Motorhjelmen' er nuser ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. personligt er jeg meget glad for de blomster, der kombinerer gult og rødt og mørklilla, som jeg mener, pletterne er. Heldigvis minder codonopsis blomsterne mig mere om amish kyser end om motorhjelme.

   Slet
 9. Så roligt att se bilderna av L pardalinum. Har inte tyckt om den förut men den var super i dina bilder. Och den mörka hortensian var otroligt fin :)

  Ha det gott! Carina

  PS Kinesträdets frön hade jag plockat i Kina hösten 2015

  SvarSlet
  Svar
  1. Pardalinums farver er det sikkert ikke alle, der bryder sig om; men jeg synes, de er flotte. Spændende med kinesertræet. Vi har købt et for tre år siden og går og skeler efter blomster hvert år.

   Slet
 10. I don't think that I have ever seen that species of flower in the first photo before, very unique and beautiful looking. Hope you have a wonderful rest of your day. Thanks for the share!
  World of Animals

  SvarSlet
 11. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  หนังออนไลน์

  SvarSlet