fredag den 10. august 2018

Var Johanne ikke en orkan?

Så har vi i hvert fald mindst haft vindstød af orkanstyrke at dømme efter nedfaldsæblerne. Vi har aldrig nogensinde set magen, og børnebørnene fandt det nødvendigt at  opstille et advarselsskilt, så eventuelle gæster kan tage sig i agt og ikke skvatte i rulleæblerne og brække en ankel.
Vi er allerede godt i gang med at fjerne æblerne og kan konstatere, at græsset slet ikke generer rivningen:-}Det skunne se ud, som om vi har ryddet op og stillet de knækkede grene op ad bøgehækken; men det er  rent faktisk noget, de selv har sørget for.

Det interimistiske bønnestativ fik mærkeligt nok lov at blive stående.

27 kommentarer:

 1. Holddaop for et drop down æbletræerne har lavet, et advarselsskilt var på sin plads :-) Så kan det da snart være lige meget med det store antal æbler der ellers var afsat, men forhåbentlig er der stadig nogle på træet?
  Æbletræerne i min tidligere have smed allerede mange æbler inden vi overlod den til de nye ejere gr tørken - bare ærgerligt...
  Det er nu meget rart at Johanne er løjet af - storm eller stærk blæst er ikke lige mit favoritvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af æbler tilbage. Nej, storm er bestemt heller ikke min kop te.

   Slet
 2. Hej Marie

  Imponerende! Håber nogen af æblerne går at anvende, de ser modne ud!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, de ryger på komposten. Jorden under æbletræerne er hård som beton, så alle æblerne er stødt.

   Slet
 3. åji, ærgerlig med alle de æbler. Sjov og praktisk ide med det skilt.. Her er det næsten kun skovfoged og citron æblerne der er ramlet ned, annanas og fillipa er mere i læ og der er næsten ingen på bellebooskop i år.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi synes egentlig også, at vi har masser af læ; men blæsten kan tydeligvis godt trænge ind i haven alligevel. Citron æble har jeg ikke smagt siden min aldertidligste barndom. Dengang var jeg vild med dem.

   Slet
 4. Jeg skal da love for, at der ligger æbler. Vi har også haft stærk vind, men vores æbler blev hængende, måske fordi det er Ingrid Marie, de holder længe på træet. Det er så vidt jeg husker skovfogedæbler I har, de er vel nærmest tjenlig til plukning, det nåede I så ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skovfoged, Ingrid Marie, belle de boskop, Filippa, Pederstrup og Boiken samt pærer og blommer, der ligger der. Vi plejer ikke at plukke Skovfoged, men gerne flere af dem, der kan holde sig i længere tid. Vi tror, æblerne hænger mere løst pga tørken.

   Slet
 5. Godt å ha et sånt skilt stående, og så fikk dere jo brukt det :)
  Synd med alle de flotte epler. Får håpe du kan få brukt noe av de. Eplemos som er kokt kan jo fryses ned og brukes i eplekake siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi bruger dem ikke, for der hænger endnu flere i træerne, som giver helt vildt med frugter i år.

   Slet
 6. Det er da helt vildt med alle nedfaldsæblerne. I må have gang i juiceproduktionen. Det kan blive et stort tab for frugtplantagerne, hvis de er lige så hårdt ramte. Jeg håber, der er kommet lidt regn i kølvandet på stormen, så græsset snart kan blive grønt igen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du da ret i. Frugtavlerne har jeg slet ikke tænkt på.

   Slet
 7. Ojojoj! Detta skulle "mina" rådjur och älgar se! De hade blivit galna, för de älskar saftiga äpplen som jag lägger ut för att de ska få i sig vätska nu när det är så torrt. Älgar har ni ju inte i Danmark, men kanske kan en del läggas ut till rådjur, harar och andra djur på något lämpligt ställe? Vätskebrist är ett stort problem för alla djur i denna torkan och värmen, och då kan saftiga äpplen rädda liv. På djurfoto.ifokus.se kan du se bilder på "mina" djur.

  Olle

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, de imponerende elge har vi ikke; men rådyr færdes faktisk i haven, og de er velkomne til at forsyne sig af frugterne. Det er dog mest sidst på vinteren og om foråret, at vi ser dem herinde.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Det blåste hos oss också men inte så mycket som på västkusten. En stor gren på krikonträdet knäcktes. Det är mycket äpplen i år, synd att grenarna knakade. Otroliga bilder.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lokale frugtavler har mistet mange af sine æbletræer i stormen, så voldsom var den her i landet. Vi får ikke brugt alle æblerne alligevel, så det er ikke den store ulykke for os.

   Slet
 9. Jøsses alle de æbler, jeg er sikker på mine minigrise gerne ville på besøg hos dig. Øv da med knækkede grene, men hun var nu også lidt voldsom hende Johanne. Her regner det... håber også der kommer noget oppe hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dine grise ville utvivlsomt mæske sig i æblerne. Vi har fået 6 mm i løbet af natten.

   Slet
 10. Oj, oj Marie, har aldrig sett något liknande, det är ju alldeles för tidigt för den här typen av stormar. Här blåste det också hårt och en hel del frukt hamnade på marken men inte tillnärmelsevis som hos dig.

  Efter alla prövningar denna sommar får vi nu hoppas på att slutet av sommaren blir mera normal.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi har heller aldrig set noget lignende. I dag regner det og er blevet køligere, med andre ord normalt dansk sommervejr.

   Slet
 11. Jøsses, det ser da helt vildt ud! Håber I har noget at bruge bare nogle af dem til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har vi sådan set ikke, og der hænger rigeligt tilbage i træerne. Sidste år havde vi kontakt med en mand, som efterlyste nedfaldsæbler, så ham vil vi prøve at opspore.

   Slet
 12. Hvor vildt... Jeg har aldrig set moget lignende. Det har jeg så nu, og det må gerne være sidste gang, for det er da frygteligt synd for jer. Tænk, hvor mange æbler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vildt er det, ja, men ikke så synd endda, bortset fra besværet med at fjerne æblerne, for frugttræerne bugner af frugt i år, og der er stadigvæk masser, vi kan plukke.

   Slet
 13. Det er da vildt, er der overhovedet nogle æbler tilbage på træerne?
  Det må da have blæst noget mere hos jer end her i det sydligste Jylland.
  I må kunne lave et eller andet sjov med æblerne - et slags kunstværk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Tina, der er masser af æbler tilbage i træerne, og du har helt ret i, at blæsten var specielt hård heroppe ved Limfjorden. Hvis man kan kalde komposten et kunstværk, så har Søren i grunden også lavet et kunstværk i form af en slags æblevandfald:-)

   Slet
 14. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet