tirsdag den 1. januar 2019

nytårsstatus

Godt nytår derude! Nu hvor dronningens nytårstale er overstået, og rådhusklokkerne har lydt, kan vi tage fat på hverdagen 2019, og det glæder jeg mig til.

Da jeg var inde i den lokale boghandel forleden dag, havde de unge medhjælpere travlt med at gøre status og tælle bøger på hylderne, og i dag har jeg valgt at følge deres eksempel og gøre status over, hvilke blomster der er at finde i haven.  Det er en udmærket øvelse her ved årsskiftet, hvis man som jeg kan lide at sammenligne tingenes tilstand fra år til år.

Den første collage består af planter, som naturligt blomstrer om vinteren.


Den næste består af planter, som bare ikke vil give slip og holde helt op med at blomstre, selvom sæsonen for længst er forbi.

Den tredje er fra drivhuset.

Og den sidste er dem, der giver varsler om det forår, der venter lige om hjørnet.

Min personlige yndling lige nu er nok rosmarinblomsterne. Jeg henter jævnligt en håndfuld friske rosmarinblade, når menuen står på kartoffeltærte. Det er fedt, når en plante både kan gavne og fornøje.

22 kommentarer:

 1. Godt nytår. Hold da op en masse lækkerier du har at vise. Lidt sjovt at noget er tidligt på den og andet slet ikke kan finde ud af at det altså er vinter. Det er en dejlig tid vi går i møde nu hvor julen er overstået, så kan man for alvor begynde at glæde sig til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er simpelthen en fornøjelse at følge planterne og se, hvordan de reagerer på de betingelser, de bliver budt. Vi håber selvfølgelig på et forrygende forår, men selv et på det jævne kan godt accepteres.

   Slet
 2. Godt nytår Marie

  Oj, du har også Adonis oppe, ligesom Rita! Jeg må ud og kigge...
  Flot status du kan vise her i orkanen, og den er vist endda værre oppe hos jer?
  Blomstrende rosmarin er bare super!
  Jeg sidder også og skriver på en lille status, nok lidt mere tilbageskuende end din. Må se hvad det bliver til, begrænsningens kunst er svær:)

  Ha en dejlig nytårsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du får altså ikke bonuspoint fra mig for at dyrke begrænsningens kunst, absolut ikke😏 og 2018 er bestemt et haver, som har haft virkelig mange facetter.

   Slet
 3. Hei Marie.
  Flotte bilder du viser. En fin tid vi snart går i møte.
  Året begynner bra. Mildt, men ute er det storm.
  Godt nyttår.
  Hanne-Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg glæder mig til den nye sæson. I nat var der hele 8 grader; det er vildt mildt.

   Slet
 4. Godt nyttår, Marie!

  Jeg må smile av din kommentar til Karsten :)
  Begrensningens kunst er ikke noe jeg lykkes med, og jeg prøver heller ikke så hardt ;)
  Vakre blomster hos deg, og det er en nytelse å se alle dine blomster nå.
  Er det C. coum som er på vei opp hos deg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Begrænsningens kunst hører da ikke hjemme i en haveblog:-) Coum er det nemlig. Billedet tog jeg i går, og i dag er den første blomst sprunget ud. Det tager jeg som et varsel om et godt haveår.

   Slet
 5. Det er godt med en status, jeg når vist ikke min lige nu, hvis jeg når den. Men der er andet på tapetet her, når jeg når så langt :) Jeg kan jo slet ikke det med begrænsning, sådan er det bare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne godt lyde, som om du har en del at se til for tiden. Ikke mindst når det handler om haven, er begrænsningens kunst virkelig en vanskelig disciplin.

   Slet
 6. Hei Marie, det var da en fantastisk blomstring hos deg den første dagen i året. Hos meg er tegnene til den første blomstringen på gang, men det skjer tidligst i slutten av måneden. Heldigvis går det fint å planlegge, de første frøene er allerede sådd. Jeg ønsker deg et riktig godt nyttår. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor hyggeligt at høre fra dig her på årets første dag☺ de første staudefrø har jeg også sået og sat ud i haven, så nu måtte der i grunden gerne lige komme en omgang sne.

   Slet
 7. Jeg føler mig helt hensat til varmere årstider, når jeg ser din blomstrende have. Og så kan jeg alligevel ikke lade være med at tænke på, hvad der venter os og planterne af vintervejr. Jeg er så klar til foråret, men nogle frostklare dage med et fint lag sne er måske i virkeligheden det, jeg ønsker mig allermest.
  Jeg vil ønske dig et godt haveår.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Elna. Hvis jeg kunne bestemme, skulle vi bestemt også have en kort periode med sne og frost, før foråret for alvor bryder løs.

   Slet
 8. Godt nytår til dig :)
  Jeg er nok mest til collagen med de vinterblomstrende... Men sjovt at du har så mange blomster der ikke helt har givet op endnu. Jeg var lige en kort haverunde i dag, og der er absolut intet derude andet end stedsegrønt.
  Interessant med dine nytårsforsætter, det med at nyde haven uden først at yde lyder som en god ide og slet ikke nogen luksus - go, girl :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De vinterblomstrende er også ligesom de mest 'rigtige' på denne tid. Vi får se med de nytårsforsætter. Jeg har skam de bedste intentioner om at overholde dem.

   Slet
 9. Tak i lige måde, Marie
  Wow for nogle collager :-)))
  Har du blomster i rosmarinen nu?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sjovt at lave collager ned og få et overblik over, hvilke blomster der faktisk er derude her ved nytårsskiftet. Ja, rosmarinen står og blomstrer i drivhuset.

   Slet
 10. Hej Marie!
  Fina collage du gjort. Får nog gå ut och se om mina Helleborus blommar. Nästan all snö har försvunnit, nu är det lite isfläckar kvar.
  Ett riktigt Gott Nytt År!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Marika. Vi har haft ganske let frost i nat, men ikke noget der ligner sne eller is.

   Slet
 11. Hvor imponerende at der stadig er så meget blomstrende og flotte collager du har lavet af dem :)

  SvarSlet
 12. Rigtig godt nytår, Marie og tak for status og de fine blomstrende collager:-)

  SvarSlet