kvashegn

- omme i mit rodehjørne blev det ikke til i dag pga vejret. Kirsebærtræerne var ellers fældet og vejledningen fundet; men det må så blive senere.

I dag vil gerne prøve at beskrive stauden brandvortemælk, på latin Euphorbia griffithii dixter,  som jeg holder meget af. Grunden til, at jeg tager den frem her i januar, er, at dens røde  skud allerede nu er fremme.


 I plantekatalogerne står der, at den blomstrer maj-juni; men allerede sidst i april sidste år blomstrede den på livet løs.

Nogle bryder sig måske ikke så meget om dens dramatiske, orange blomster; men jeg synes nu, den kan sammensættes med en mangfoldighed af planter . Her ses den tættere på. Fireglow breder sig en del med udløbere, dog uden at invadere andre stauder, mens denne variant holder sig mere samlet.


Når vi når ind i august, falmer både blomster og blade; men den fungerer netop derfor udmærket som en rolig baggrund for sensommerblomstrende buske og stauder. Man kan lige ane den i øverste højre hjørne bagved den brune fingerbølblomst på det næste billede. Med et klik på billedet ser man den tydeligt.



Kommentarer

  1. Jeg har også fireglow, den er godt nok lidt krads i blomsterfarven, men løvet er meget smukt, synes jeg.

    SvarSlet
  2. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the website
    is also really good.

    Stop by my web page :: click here

    SvarSlet
  3. rosacea specialist Binghamton

    My web page ... laser treatment rosacea Dubois

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid