lørdag den 1. oktober 2016

oktober

Når man smager på ordet oktober, får de fleste nok associationer til blæst og kulde og regn; men i dag er vejret forbløffende mildt og stille, og sommerfuglene har travlt. Nældens takvinge er temmelig forpjusket, og de mange admiraler sidder lige så gerne på grønne blade som på pollenrige blomster. Gad vidst hvorfor.

Agapanthus starter blomstringen forholdsvis sent og er langt fra afblomstret endnu.

Rosa viridiflora - en blomst, som ikke gør meget reklame for sig selv.

Clematis crispa startede sin blomstring i 2. halvdel af maj og har holdt gang i blomstringen lige siden. Den er jeg meget begejstret for.

I går gav vi vores svigersøn en buket af Tamburo blomster i anledning af hans fødselsdag, og Eva på 8 spurgte forundret, hvor vi havde fået fat i blomster med den farve. Det er da også en utrolig flot blomst.

Den er nabo til olieplanten/ ricinus carmencita, som desværre er købt som plante - frøsåningen mislykkedes nemlig i år.

Nu vi er ved mørkt løv, så kommer jeg ikke uden om at vise Twynings After Eight.

Brøndsel/ BIDENS aurea ‘Hannay’s Lemon Drop’ købte jeg hos Staudemarken sidste  år og havde affundet mig med, at den ikke dukkede op i år, indtil den pludselig blomstrede rundt omkring inde i nabostauderne. Den er rodet på en charmerende måde - ligesom pilebladet solsikke/ helianthus salicifolius .

14 kommentarer:

 1. Ja det har været en mild og dejlig dag, kun med lidt småbyger. De mørkbladede er skønne planter, dem holder jeg også meget af, men også Crispa er fin. Tamburo kendte jeg ikke. Har I ingen problemer med, at jeres græsser bliver for store? Vi har lige gravet nogle af vores op, så Signe kunne få med hjem. De var igen blevet voldsomt store.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som det sidste billede viser, har vi bestemt store græsser; men det er sådan set også meningen, at de skal være forholdsvis dominerende der, hvor de står. Det kan godt være, at de skal trimmes til februar, og der nok også et par af de spinkle hirser, der skal omplantes, fordi de trykkes af naboplanterne; men jeg synes ikke, det er værre end med stauder, der bliver for store.

   Slet
 2. Så mye flott som stadig blomstrer hos deg! Er overrasket over hvor mange sommerfugler du har, for her har jeg ikke sett noen på lenge. Men her er det også mye kaldere enn hos deg, for her våknet jeg til at gresset var helt hvitrimet i dag :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Rim i græsset - så er det slut med sommerfugle. Vi syntes, køkkenet var køligt her til morgen, og det er også et tegn på, at temperaturen er for nedadgående.

   Slet
 3. Hej Marie

  Måske Admiralerne lægger æg? Dejligt at du har så mange!
  Jeg er temmelig begejstret for de små klokkeformede Clematis - Flotte!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, måske lægger den æg, eller også suger den simpelthen varme til sig. Noget, jeg også godt kan lide ved crispa, at den ikke er overfyldt med blomster. Man kan bedre nyde den enkelte klokke, når planten er så åben.

   Slet
 4. Hej Marie.Er vild med dine mørke planter.Og det sidste billede er bare så flot med alle de store græsser.Det har jeg desværre ikke plads til her.
  Kan godt forstå at du er glad for den flotte klematis.
  Kan se at du har fået opdateret din blogliste igen.Og er da glad for at jeg er på igen.
  Har stadig travlt med at få køkkenet færdigt.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi må indrette os efter den plads, vi har, ellers kommer vi i problemer. Jeg er i færd med at opdatere listen; men i går var der pludselig blogs, som Blogger ikke ville gemme, så det kommer nok til at tage lidt tid.

   Slet
 5. Det var dog en speciel rose. Den giver jeg kun et par stjerner, hvorimod jeg giver crispa 5 stjerner ud af 5 mulige. Den er bare flot!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt to vidt forskellige blomster.

   Slet
 6. Your Clematis crispa is such a beauty, I made a note of it. Agapanthus flowers have gone here by now, may be you have a late variety? It's beautiful. It's amazing how many butterflies there still are in our gardens, they came late but stay longer I think.
  Regards, Janneke

  SvarSlet
  Svar
  1. Crispa was bought at http://clematis-westphal.de/. You are right, the agapanthus started flowering rather late.

   Slet
 7. Sikke nogle dejlige blomster du viser (også) i dag.
  Jeg kan da godt forstå Eva kunne lide blomsten, den tror jeg ikke jeg kender, men hold op hvor er den fin sammen med Olieplanten.
  Din Clematis Crispa er bare så flot, jeg har googlet lid, men den er svær at finde.
  Jeg har også fået Bidens hos Tina, den er vist ikke særlig stabil, men skulle frøså sig en del, nu må vi se om den også gør det her hos mig.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Clematis crispa købte jeg hos http://clematis-westphal.de/. Deres planter koster ca. det halve af, hvad man giver for klematis i Danmark. Dertil kommer selvfølgelig forsendelsen; men den er nok også lavere end i Danmark. Jeg kan ikke se, at bidens har sået sig selv, den er ellers fin.

   Slet