søndag den 30. oktober 2016

Hovsa! Er det allerede mørkt?

Jeg gik og ventede på, at solen skulle vende tilbage, så jeg kunne tage nogle flere billeder. I stedet for var det pludselig blevet for mørkt. Ginkgo biloba iført guldlamé havde jeg heldigvis nået at snuppe.

Brogetbladet etagekornel / cornus controversa variegata har vi lige flyttet fra et trængt hjørne til et sted, hvor den bedre kan udfolde sin  specielle vækstform. Rådyrene ynder desværre at nippe de yderste grenspidser af.

Vi har på fornemmelsen, at rådyrene slentrer rundt inde i læhegnet om natten som f.eks. her.

Frøstande af staudeagtig pengeurt / lunaria rediviva
                   
To flotte elefantgræsser: Dronning Ingrid og Kleine Silberspinne
      
  Praying hands

Clerodendrum bungei / skæbnetræ med friske knopper og blomster24 kommentarer:

 1. Tempeltreet er virkelig flott ! Er ellers svak for praying hands og skæbnetreet. Vi har fått tak i et (skæbnetre) i år, og har tenkt å ta det inn den første vinteren, og er spent på om det vil overleve her. Men vi prøver...
  Gled deg over høsten så lenge den varer:-)
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Praying hands synes jeg ikke plejer at blive så flot her om efteråret. Det er sikkert en god idé at beskytte jeres nye skæbnetræ den første vinter.

   Slet
 2. Ja, plutselig over natten så og si, så ble det mørkt kl. 17.00 her også. Likevel kan du vise frem mye fint. Cornus som er brokebladet har jeg aldri sett før. Helt nydelig! Rådyr rusler rundt her også om natten, men pga. alle thujahekkene har de ikke kommet inni hagen mer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den brogetbladede cornus lyser op or er speciel i formen, så den er vi glade for. I er heldige, at rådyrene ikke kommer ind i haven.

   Slet
 3. Står dit skæbnetræ virkelig ude om vinteren? Jeg troede ikke den var hårdfør nok. Måske skulle man prøve den engang.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det er første år, vi har skæbnetræet. Det gik jeg bare ud fra, at det kunne klare, for det kan det andet skæbnetræ jo.

   Slet
 4. Mon det var et sidste billede af Dahliaerne? De er smukke.
  Både græsserne og tempeltræet er utroligt flotte.
  Godt at vi ikke har rådyr her !

  SvarSlet
  Svar
  1. Rådyrene er så kønne; men de er desværre vilde med friske skud fra de planter, vi omgiver os med. Jeg synes selv, at Dronning Ingrid er så fin med de røde nuancer. Dahliaerne bliver nok snart gravet op, det har du ret i.

   Slet
 5. Jeg ønsker mig rigtig meget et gingko biloba. Dine græsser er virkelig skønne. Jeg har gravet mine dahlia op, men har stadig 4 krukker i drivhuset, hvor de stadig blomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har da også masser af plads til et tempeltræ i din store have, og den er jo overhovedet ikke vanskelig. Vores dahliaer kommer også op i løbet af denne uge, selvom de blomstrer godt endnu.

   Slet
 6. Hvor står det smukt alt sammen, tempeltræet, græsserne, pengeurt, kornel, skæbnetræ og dahlia - du nåede bestemt en del gode billeder inden det blev mørkt, men ja det bliver godt nok tidlig mørkt nu, det må vi vænne os til:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth. Der var sådan et blødt lys i formiddag. Jeg bør jo ikke beklage mig over mørket, når jeg kan disponere frit over min tid; men det er bestemt noget, man skal værre sig til.

   Slet
 7. Godt du nåede at få billede af Ginkgo biloba, den er fantastisk, min er ikke stor endnu. Jeg gik også og ventede på, at solen skulle komme igen, men nej heller ikke hos os. Hvis du havde hund, var du ikke i tvivl om, om rådyrene går i din skov, hunde elsker deres efterladenskaber :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var ved at tro, at vores ginkgo var et dværgtræ, fordi det voksede så langsomt i starten; men det er det så ikke alligevel. Pudsigt at hunde er så glade for rådyrhømhømmer.

   Slet
 8. Beautiful Ginkgo biloba and grasses. I have put the Cornus controversa 'Variegata' on my wishlist, we don't see them often in our gardens, don't hope it's difficult to grow.

  SvarSlet
  Svar
  1. I don't think that the cornus is difficult at all, not here anyway.

   Slet
 9. Hej Marie

  Jeg savner også den time om eftermiddagen - men det er jo vilkårene...
  Ser lige på vejrudsigten at det skal til at blæse igen, gad vide hvormeget efterårsløv der så er tilbage?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu kommer de tre mørke måneder. Det må vi leve med og med, at bladene snart er borte.

   Slet
 10. Det er et smukt billede, du har fanget af pengeurten. Frøstandene står så elegante og soler sig. Der er fortsat meget at kikke på i din have - men det er der vel også om vinteren.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Frøstanden gjorde pludselig opmærksom på sig selv i solen. Vi har nogle blomstrende planter i drivhuset om vinteren, så det er der på en måde.

   Slet
 11. Skønne billeder fra din have. Her forsvandt solen også og pludselig var det mørkt. Det er med at nyde de lyse timer når de er der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Solen gør godt nok en verden til forskel. Når den er væk, begynder farverne efterhånden at fordufte.Vi er heldige, de af os, der kan bruge dagen, som vi vil.

   Slet
 12. Hej Marie.Ja !!! det bliver hurtigt mørkt nu.
  Men dejligt at du nåede at tage fine billeder af alt det smukke i din have.Er vild med dit Ginkgo Biloba.
  Og her har jeg fjernet alle mine dahlia for i år.Og fået sat alle mine krukker på vinterhi i drivhuset.
  Så nu er det mest lidt løg der mangler at blive lagt.......og så alle bladene der skal fordeles i bedene.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hold da op, hvor er det tydeligt, at dagene er blevet kortere. Det er også ved at være tid for at sikre de frostsarte planter.

   Slet