søndag den 9. oktober 2016

Det er ikke til at se det

hvis man ikke lige ved det, altså at disse tingester er trillium chloropetalum.

De trængte til at blive befriet for alle disse rødder fra stewartiatræet.

Søren synes, jeg er en forfærdelig vandal sådan at grave dem op, mens jeg selv er overbevist om, at de vil blomstre flottere end nogensinde i april 2017. Tre andre trilliumgrupper har fået den samme behandling.

"Gerningsstedet" befinder sig  inde omkring træet på billedet herunder.

Stewartia er normalt et af de træer, hvis løv bliver flot og iøjnefaldende om efteråret. Det sker sådan set også i år; men samtidig synes jeg, det viser tegn på at have manglet vand i sæsonens løb, ligesom flere træer rundt omkring i landskabet.


Det gælder nu ikke træerne i læbæltet mod vest. Her kommer et par lidt specielle billeder, det første med ildløn/ acer ginnala i forgrunden og det sidste med sølvpoppel/populus alba i baggrunden  og magnolia grandiflora i forgrunden..
 


Magnoliaen har udviklet en blomsterknop allerøverst i træet. Igen er det ikke til at se det osv.

Clematis versicolors anden blomst i år:-e

Cobaea pringlei - vi har aldrig før haft så mange blomster i en klokkeranke.

Her på billedet hænger den ene blomst i en tynd tråd, må man sige.

25 kommentarer:

 1. Klokkerankene dine er imponerende! Utrolig hvor lenge de faktisk kan blomstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. I grunden har den ikke blomstret forfærdeligt længe, for den starter sent. Den har til gengæld ansat et hav af knopper, og det er selvfølgelig tvivlsomt, om de når at springe ud allesammen.

   Slet
 2. Hvor er bedet med jeres Stewartia smukt :-) Min lille Stewartia, som jeg lige har plantet i år, ser noget sørgelig ud med visne blade, men der er liv i planten, så jeg håber den overlever.

  SvarSlet
  Svar
  1. For mig at se er der altså også flere visne spidser og rande på vores stewartia, end den plejer at have. Mon ikke de bare skal have en ordentlig omgang efterårsregn.

   Slet
 3. Hej Marie

  Det ser da godt ud med alle de Trillium chloropetalum - de kan så også fordeles på mere plads - det bliver imponerende!
  Flotte billeder af efterårshaven!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Myten om, at man ikke kan dele trillium, er hermed aflivet. Det var ikke engang voldeligt. Selvom mange planter visner ned i utide, fornægter efterårsfarverne sig ikke.

   Slet
 4. hej Marie, godt du giver Trillium lidt luft fra træets rødder. Hvor er der smuk i haven med de skønne efterårs farver. Din Cobea er ganske imponerende og sikke en tynd tråd klokken hænger i. gør de alle det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Efterårsfarverne får nok dddesværre hurtigt ende. Vejrprognosen melder ikke om regn de næste mange dage. Nej, jeg har ikke bemærket andre klokker, som hænger i en tynd tråd.

   Slet
 5. Det er lidt trist, at tørken er skyld i, at vi ikke får de smukke efterårsfarver at se. Måske lykkes det alligevel, bøgetræerne må da blive fine som de plejer.
  Mine trillium står midt i skovbunden, måske er de også filtret ind, jeg tør nu ikke begynde at grave op, for jeg har ikke helt styr på, hvor de er.
  Sølvpoppelbilledet er specielt ja, men de er flotte, vi har sølvpopler ikke så langt fra os. Knoppen i magnoliaen er nu tydelig nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan da håbe, at vi ikke bliver helt snydt for efterårsfarverne. Det er klogt, at du lader dine trillium i fred, når du ikke kan lokalisere dem med sikkerhed. Det ville være ærgerligt at grave dem i stykker.

   Slet
 6. I envy you for your Trilliums, I tried them here a couple of times but despite the good soil conditions without success.

  SvarSlet
  Svar
  1. That seems strange to me because here they are really undemanding plants once planted in the right position.

   Slet
 7. Dine billeder er jo lige akkurat den sommer-vinter kontrast som jeg helt vildt gerne vil have at nogle finder frem til FlowerAwards.

  Der er en præmiesum på 10.000 kroner (I gavekort til Bloomit). Skal du ikke med?: FlowerAwards2016

  SvarSlet
 8. Flot klokkeranke😀
  Jeg synes også at man kan se at mange træer og buske har manglet vand.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mange år, siden vi har set den slags tørkevirkninger, så vidt jeg husker.

   Slet
 9. Dina Trillium kommer att tacka dig med strålande blomstring i april. Själv har jag gett upp Trillium, har planterat många under åren men vi verkar inte komma överens alls.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber i hvert fald, der kommer en fin blomstring. Janneke fra Holland har tilsyneladende haft de samme erfaringer som dig med trillium.

   Slet
 10. Det er slet ikke til at se "gerningsstedet" på billedet. Men jeg bemærker, at der er nogle utrolig smukke farvesammensætninger i bedet. Det er også et fint læbælte med dejlige farver.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er rigtig nok, og i går blev gerningsstedet oven i købet dækket med et lag grannåle, så det kan slet ikke ses, at der har været gravet. Nu hvor blomsterne er på retur, lægger vi nok også mere mærke til løvet rundt omkring.

   Slet
 11. Hmmm stewartia, hvor er det altså et pænt træ, på alle årstider endda. Men jeg får svært ved at leve op til den sure jord, som den foretrækker.... Står jeres i surbundsbed? Er kommet hjem fra ferie til et vejr der er slået fuldstændig om til efterår - skal lige vænne mig til regn og kold blæst - uf! Håber at der bliver havedage i weekenderne, jeg har en masse der skal flyttes rundt på, og en ikea sæk fuld Tulipanløg..... Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, fra ferie til efterårsvejr, det er noget af en omvæltning. Ja, vores stewartia står i surbund; men dens dybeste rødder må efterhånden have arbejdet sig ned i leret under surbunden, selvom der bestemt ligger mange smårødder lige under jordoverfladen.

   Slet
 12. Hej Marie. Det var interessant og underholdende. Det er godt nok en flot plante!

  SvarSlet
 13. Billedet af sølvpoppel er ganske enkelt fantastisk, de fortjener man klikker ind på det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sådan set rigtig nok, men det når man jo sjældent.

   Slet