nu har jeg set det med

- altså at jeg er røget med på en trend, i dette tilfælde hjerte-trenden. Typisk nok er det sket ved, at noget, jeg har gjort i årtier, med tiden er gået hen og blevet in. Opskriften fandt jeg oprindeligt  i et adventsnummer af Alt For Damerne midt i 80erne, Søren lavede en skabelon af et dobbelt lag hegnstråd, og så har jeg hvert år bundet forskellig slags grønt på, alt efter hvad der har budt sig til i haven.

I år er hjertet blevet mere luftigt og skødesløst, end det plejer, fordi jeg har brugt temmelig store kviste af ærtecypres/ chamaecyparis-pisifera-squarrosa , måske bedre kendt som blød enebær. Efter mange forsøg er der nemlig omsider en plante, som oprindeligt var købt til en dekoration, som har taget fat efter udplantningen og har udviklet sig til en ganske nydelig busk.

Selvom de fleste blade nu er visnet bort, kan det stadigvæk godt lade sig gøre at finde hjerteformede blade derude.

Nu det handler om form, vil jeg gerne vise en forholdsvis ny plante, nemlig dværgfyrretræet herunder. Det hedder pinus strobus "shaggy dog", og tilnavnet skyldes dels, at det breder sig mere som bunddække end i højden, dels at nålene føles glatte og bløde som pelsen på en langhåret hund.


Det skulle ikke undre mig, hvis ophavsmændene har tænkt på en afghansk mynde a la denne skønhed.

Jeg ved ikke, hvordan den småbladede buksbom selv havde tænkt sig, at den skulle se ud, men en eller anden, som kan noget med en saks, fik altså fingre i den og kunne se denne form.

Nogle få høstkrokus danner en lille blå farveklat, og så kom jeg lige forbi en af Sørens siddepladser med kameraet. Den er lavet af  den hule stamme af et gammelt ananas æbletræ.
                                  

Kommentarer

  1. Hej Marie!

    Ditt hjärta är hur fint som helst, ett tjusigt hantverk som inte tillverkats med maskin.

    Pinus strobus tillhör mina favoriter bland barrväxterna. Barren är så där ljuvligt mjuka, inte alls stickiga och vackert långa. `Shaggy dog´ skall noteras!

    En trevlig advent till dig och din familj!

    SvarSlet
    Svar
    1. Også en god advent til dig, Gunilla. Shaggy Dog er da ligefrem nuttet.

      Slet
  2. Så flott hjerte, og i disse dager mot jul er jo hjeter veldig in i tiden ♡
    Den planten du nevner har jeg hatt i en julegruppe en gang. Pinus strobus shaggy dog er fantastisk! De silkemyke nålene er så fine. Vakker afgansk mynde også :)

    SvarSlet
    Svar
    1. ja, vi nærmer os jo hjerternes fest. Jeg gruer bare ved tanken om, hvor meget arbejde der ligger i at holde sådan en mynde fin i pelsen.

      Slet
  3. Ja tænk at være med på hjerte trenden :) det kan da være, jeg skal se, om Bent han kan lave en skabelon til mig, så jeg også kan være med, idéen er i hvert fald god. Tak for den. Min bløde ene er lidt højere end din, og jeg skal netop til at opstamme den lidt mere, så er der materiale til hjertet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis jeg kan, så kan du også, og Bent kan jo finde ud af alt muligt. Jeg tog lige præcis de nederste gren af enen, fordi de var blevet brune inde omkring stammen.

      Slet
  4. Fint og luftigt hjerte du har fået lavet. Hvor er den lille dværgfyr fin...man får næsten lyst til at stryge den lidt med hårene så fin sammenligning med hunden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Rita. Det luner med ros fra mesteren. Ja, dværgfyrren er virkelig lækker.

      Slet
  5. Uanset om det er en trend eller ej,er det hjerte meget smukt med det naturlige og samtidig julede pynt.
    Fint lille træ,interessant klippet buksbum og original anvendelse af stammen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren, Lise. Jeg er også mest glad for det naturlige julepynt. Stolen er nok mere dekorativ end behagelig at sidde på, især når den er våd som nu.

      Slet
  6. Dit hjerte er rigtig fint i al sin luftighed. Blød ene er så dejligt at binde af og du er bare heldig at være selvforsynende. Dér har jeg ikke været særlig smart for jeg har en blå stikkende ene og hold fast hvor er den forfærdelig at binde af!
    Sjovt som man pludselig befinder sig midt blandt de trendy med noget man har gjort det meste af livet:-) Det gælder f.eks. også det at have sukkulenter og grønne planter indendøre.
    Den der Fyr er helt skøn, den glæder jeg mig til at se udvikle sig. Hunden - haha - den er også skøn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Blød ene stikker ikke overhovedet, det har du ret i. Det er sjovt, det der med hvad der er trendy. Jeg kan f.eks. se, at de kagedåser, jeg har brugt i årtier er trendy, fordi de er retro. Sådan kan det gå.

      Slet
  7. Hej Marie

    Jo der findes mode-tendenser. Og mange inden for haveverdenen - for et par år siden skulle alle vise deres islygter. Det har vi endnu tilgode for denne sæson.
    Og så findes der traditioner, som din, det er noget helt andet!
    Weymouth fyr er iøvrigt et ualmindeligt sympatisk træ;)

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Vent du bare, islygterne skal nok komme på banen, når frosten bider sig fast. Ja, det fyrretræ er lækkert både at se på og røre ved.

      Slet
  8. Sikke da et skønt lille fyrretræ. Jeg planlægger at lave en lille skovafdeling i min have, og tænker at jeg måske skal have sådan et par i kanten.
    Dit hjerte er smukt og naturligt - og trendy ;-)
    God weekend til jer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Vores fyrretræ står sådan set også i udkanten af det, vi kalder skovhaven. Jeg retter mig ekstra op i bevidstheden om at være trendy.

      Slet
  9. Smukt hjerte, så har du jo været med på noderne længe. Ja, man skulle have plantet blød ene for længe siden, men det skete desværre ikke.
    Som de andre komplimenterer jeg også den lille fine fyr.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror nu alligevel, at kranse vil fortsætte med at være den mest populære form. Det er smart at være selvforsynende; men hvorfor mon planten bliver kaldt enebær - ærtecypres er da ganske mundret.

      Slet
  10. Den stol, der er groet frem for Sørens hånd, er både original og spændende. Jeg håber, den bliver flittig brugt. Trendy eller ej, jeg synes det er et flot hjerte.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, jeg må tilstå, at stolen sjældent bliver brugt. Det er måske også en trend, at dekorationer og lignende ikke behøver at være alt for perfekte i udtrykket.

      Slet
  11. Du har en gennemgribende fed stil, som jeg er fan af:-) nu har både du og fru Høneballe vist den bløde ene, og det viser sig at være fine små træer. Når man ser dem på planteskolen, er det svært at forestille sig de får sådan en vækstform.
    Jeg kan også godt lide dit hjerte, og det løsslupne det har over sig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Enen kan vist blive et par meter højt. En bekendt, som laver masser af buketter og dekorationer, har fortalt, at den bløde ene er tilbøjelig til at blive brun inderst inde ved stammen. Det er vores ikke blevet endnu, men den har vist kun været plantet ud i tre år. Det er sjovt at prøve en lidt alternativ hjertestil.

      Slet
  12. Hej Marie.Fin lille enebær du har.Har jo selv en stor en.Købte den for en del år siden.Og fik at vide at den ville blive ca.1½ m.
    Og nu er den over 5 m. høj.Og som du skriver til Anette så bliver de brune indenunder.Men fin hjerte du har lavet.
    Men er rigtig glad for den.Og i dag skal jeg lave dekorationer med en veninde hele dagen.
    Dejligt med de flotte blade der stadig er fine at se på.
    Rigtig god weekend Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er fint, at du kan supplere med dine erfaringer med blød ene. Den har noget let over sig, som de andre grønne materialer mangler. God fornøjelse med dagens dekorationer.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid