tirsdag den 6. juni 2017

Det regner!

Hele 10 mm har vi fået allerede siden kl. halv otte, og regnen siler stadigvæk ned. Det har vi ventet på meget længe. Her kommer nogle billeder taget i går, da det så småt var begyndt at skumre, og jeg lægger ud med en elegant lilje, nemlig den lave mackliniae.

Podophyllum aurantiocaule er den sidste fodblad, der folder paraplyen ud. Den plejer at få en nydelig, hvid blomst, men selv uden blomst er det en dekorativ plante.

På indlæg fra Kolding har jeg flere steder set billeder af en ombejlet cornus kousa. Det kunne godt være denne. Den hedder teutonia, er meget opret i væksten og har glinsende, grønne blade.

Satomi er  meget mere bredtvoksende.

Tre meconopsis på rad og række, først napaulensis, som kan være hvid, gul, rød eller pink. Jeg gætter på gul, selvom frøene blev beskrevet som røde. Den hvide har ikke noget navn, mens den lilla er Hensol Violet.Hemerocallis fulva regner jeg med, det er, den en tidlig, dramatisk og blomsterrig daglilje.

Vi har også et fint eksemplar af kanelbuskhybriden Calycanthus × raulstonii 'Hartlage Wine'. Den rene kanelbusk blev ramt af sygdom i 2016 og har kun en enkelt spinkel gren i år.

Klatrende  løvemund /asarina scandens har overvintret i rivhuset 

De hvide prydløg mount everest har efterhånden blomstret et stykke tid, og regnen har sikkert gjort dem godt.

Til slut en kæmpebusk af viburnum plicatum mariesii/ japansk snebolle.

14 kommentarer:

 1. Silende regn i flere timer kan godt skabe en smule misundelse her i Kolding!! Håber det også når til os og ikke kun trusler, som nu... Dejlige billeder fra din have, tænk at du allerede har liljer i blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentlig kommer regnen snart til Kolding. Her nåede der at blive knastørt, og den kraftige blæst hjalp godt til.

   Slet
 2. Hej Marie

  Lækker mackliniae!
  Flot billede af Podophyllum aurantiocaule - det har da været et godt år for Podophyllum generelt synes jeg.
  Det er egentlig spændende med napaulensis fra frø - man kan ikke være sikker på farven...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil nu har det været et fint podophyllum år, men det var nok lige før, at tørken begyndte at kunne mærkes. Jeg ville nu gerne prøve at opleve en pink eller rød napaulensis, så jeg synes ikke, det er så spændende.

   Slet
 3. Det er dobbelt så meget, som vi har fået. Jeg har desværre ikke held med mine meconopsis, de vil ikke rigtigt blomstre, men de gule er smukke i løvet, det står nok ikke det rigtige sted. Min Mariesii er ved er være færdig med blomstringen.

  SvarSlet
  Svar
  1. De gule meconopsis er også ret besværlige at gøre tilpas. De skal have fugt nok, men må ikke stå vådt, for så rådner de simpelthen. Sådan er det hvert år med vores mariesii.

   Slet
 4. Så godt at dere også får litt regn! Enn så lenge så har vi ikke fått så mye her, men det er varslet store nedbørdmender i løpet av dagen her.
  Så mye flott du viser! Cornus kousa er så vakker, og det samme med Viburnum plicatum. Begge to står på min ønskeliste, men vet ikke om de tåler vinteren her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt paradoksalt, at vi håber på regn som sommervejr, men så mærkelige er vi haveejere. Jeg ved ikke, om viburnum busken er sart; men cornus skal frem for alt stå i læ og gerne lidt lunt.

   Slet
 5. smukke og usædvanlige planter - hvor er din japansk snebolle stor og flot

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, snebollen er enormt stor. Jeg har læst om en, der skar den ned til jorden, og i løbet af bare to år var den tilbage i den oprindelige størrelse.

   Slet
 6. Hej Marie. Hvor var det spændende at se dine billeder og læse om planterne. Jeg er vild med kanelbusk hybriden - sikke nogle flotte blomster. Vi har også haft regn hele dagen og det er godt for planterne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, planterne labber vandet i sig, så hvis blæsten også lagde sig, ville vejret være perfekt.

   Slet
 7. Jeg sendte dig en mail den anden dag for at fortælle og beklage, at jeg desværre ikke kan komme til blogtræffet i morgen alligevel, men jeg har lige set, at mailadressen ikke blev fundet, og den kom retur! Og jeg sendte den til mailadressen, du har skrevet her på siden! Jeg håber, der bliver mulighed for at besøge jer og se jeres smukke have en anden gang:)

  SvarSlet
 8. Hej Marie.
  Ja, jeg købte jo en af de ombejlede Cornus Kousa, fordi det jeg havde flyttet i efteråret åbenbart var dødt. Du har garanteret set billeder af den i min barnevogn, fra blogtræffet i Kolding..... Men nu ser det nye træ ikke så godt ud mere, selvom jeg har været rigtig flink til, at vande. Jeg forstår faktisk ikke hvad der er sket med den. Prøv at se i mit indlæg fra i dag. Det er faktisk en katastrofe! Men jeg håber den overlever og slår benene væk under mig af bare begejstring til næste år.
  Knus
  Malene

  SvarSlet