fredag den 23. juni 2017

Spredt fægtning på en overskyet fredag

Der er så mange motiver derude, at jeg på det nærmeste føler mig handlingslammet. Det første motiv passerer jeg dog forbi mange gange hver dag, så det valg var let. Det er hot chocolate, der hviler hovedet på en dværg koreagran.

Meconopsis napaulensis viste sig at få hvide blomster; dvs. de er nok snarere cremefarvede, især når de sammenlignes med den hvide betonicifolia.Her er Søren med helt fremme i feltet af hippe planter med sin flotte, gule skærmplante, som såmænd er en pastinak fra sidste år. Det er hans frøforråd til næste år, og han kunne også fortælle, at den bliver vurederet som invasiv.

Glæden var stor, da jeg i år fandt et udvalg af inkaliljer, idet jeg i en årrække havde sådan en  som krukkeplante. Den flotte knoldbegonie røg med i købet - sådan en type har jeg aldrig før set.

Hjørnet herunder er et forholdsvis nyt tiltag med den sjove tobakspibeplante/ aristolochia macrophylla som baggrundsplante.


 Det lille træ er magnolia "Maryland", en krydsning mellem de to stedsegrønne grandiflora og virginiana, som måske kan overvintre uden beskyttelse. Plantestedet er derfor  omhyggeligt udvalgt og er vestvendt med sol fra syd og med masser af læ.

Maryland har klaret sin første vinter med flyvende faner. I det tidlige forår så den lidt medtaget ud, men det skyldtes tilsyneladende, at den udskifter alle bladene. Herunder ses både nye og et enkelt gammelt blad.

Skrå overfor boltrer multiflora sig i læhegnet i kærlig omfavnelse med en syren. Oven på 22mm regn er den blevet virkelig tung.


Lykkefund kan det samme stunt og dufter lige så berusende, men er lidt bagefter i blomstringen.


Hovsa, jeg var lige ved at glemme kæmpeærenpris - fascination, gætter jeg på.

20 kommentarer:

 1. Ja, det er ikke enkelt å velge seg et enkelt motiv nå, for nå bugner hagene! Flott meconopsis! Kremfarget har jeg aldri sett før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bugner er da det helt rigtige ord i denne sammenhæng. Der er noget blødt og blidt over det cremefarvede.

   Slet
 2. Hej Marie

  Jamen det er jo et fantastiskt luxus problem, og du har valgt nogle rigtig flotte ting at vise!
  Din Hot Chokolate er da årets første, men næppe den sidste:)
  Troede lige din Ærenpris havde fasciation, og det kunne jeg jo ikke se- men så så den anden stavemåde, det er navnet:)

  Ha en dejlig Sankt Hans

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det lider den ikke af; men jeg ser det engang imellem i andre planter. Nej, chokolader isen vil uden tvivl blive vist adskillige gange.

   Slet
 3. Ja det er meget svært at vælge, når man har så mange motiver, jeg har selvfølgelig samme problem, men tillader så mig selv flere billeder. Hot Chokolate er også i gang hos mig, den er ikke til at komme uden om med den farve. Spændende med din Magnolia krydsning, nogen gange skal man vælge placeringen med omhu.

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag er jeg nok på grænsen af, hvad jeg selv kan overskue i antal billeder, så jeg foretrækker i stedet for at sortere nogle motiver fra. Ja, det dur ikke at investere i et specielt træ og så tage let på placeringen.

   Slet
 4. Det nye hjørne er rigtig fint - akkurat som alle dine spændende blomster. Jeg ønsker mig en tobakspibeplante, synes at den er skøn. Det må være nervepirrende om foråret når du skal tjekke den lille fine magnolia 'Maryland' for liv.
  Pastinak er invasiv og jeg har også hørt at saften er giftig - uha - jeg har oven i købet selv hentet den ind i min have for år siden og jeg nyder når alle svirrefluerne sværmer om den:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også haft kig på tobakspibeplanten i flere år, men uden at have den oplagte placering, for den kommer jo til at fylde en del. Jeg er heldigvis optimist og går ud fra, magnoliaen vil klare vintrene, når vi nu har været så omhyggelige med placeringen. Dvs at pastinakken skal destrueres, lige så snart Søren har høstet frø.

   Slet
 5. Hej Marie. Hvor har du mange flotte motiver, jeg forstår godt, det må være svært at vælge. Jeg blev glad for at se, hvor stor frodighed du har valgt at vise, det ser simpelthen så flot og imponerende ud. Hot Chocolate er meget fin i farven. Det er godt, at du går forbi den flere gange i løbet af en dag, den fortjener opmærksomhed!

  SvarSlet
 6. Det letteste er jo at zoome ind på en smuk blomst, og dem er der heldigvis mange af, men når man går rundt i haven, er det nok de større ting, man især lægger mærke til.

  SvarSlet
 7. En pastinak, simpelthen ! Den er godt nok flot.
  Ja, alt det andet også, og Hot Chocolate fortjener da ærespladsen øverst i indlægget.
  Motiverne står virkelig i kø, men det er da bare skønt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vildt, at en pastinak kan blive så flot, men det er vel det samme med gulerødder.

   Slet
 8. God morgon Marie!

  Jag känner igen det du beskriver, jag har också så svårt att välja så ibland blir det ingenting alls. Så missar jag att ta bilder och plötsligt är det för sent.

  Dina Meconopsis är förtjusande! D

  Hörnet med piprankan gillar jag och kul att du fångat piprankans blommor, de är så oansenliga så man knappt ser dem i det massiva bladverket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så kender du også det med at blive handlingslammet 😊 Den lille Sherlock Holmes pibe er simpelthen så morsom.

   Slet
 9. Hej Marie!
  Hot Chocolate är vacker, mina rosor börjar så smått att slå ut. Försökte få Lykkefund att klättra upp i ett träd, men det har inte lyckats. Rådjuren eller hararna har ätit på den, så den har inte vuxit något.Skall försöka flytta på den, kanske kan jag få en lika fin blomning som du har.
  Ha en fin fortsatt helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores første Lykkefund stod i stampe i væksten, og da min mand puffede let til den, væltede den om på jorden. Mosegrisen (vattensork?) havde simpelthen ædt rødderne. Nej, dyrene gør det ikke let at have roser.

   Slet
 10. Pastinakken er da flot, og jeg vil tro, at dens farve vil klæde de fleste planter. Mon ikke det bliver en favorit i haven? Dine hvide Meconopsis er da helt bedårende.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ærgerligt, at pastinakken er invasiv. Ellers ville den være særdeles anvendelig rundt omkring.

   Slet
 11. Hej Marie.
  Åh, hvor ser Lykkefund bare dejlig ud i dit æbletræ:-)
  Vh. Malene

  SvarSlet
 12. Hello. Beautiful and varied flowers. Nice blog.
  Greetings from Galicia.

  SvarSlet