tirsdag den 20. juni 2017

Pæoner og roser fører sig voldsomt og vidunderligt frem for tiden, men der er også mange andre smukke blomster og planter, og dem har jeg forsøgt ar holde fokus på i dag
Lilium martagon albiflorum , Claude Shride og  Mrs. R.O. Backhouse,
ukendt lilje

Abies koreana 'Kohouts Icebreaker' fyldt af nye skud.

Gladiolus byzantinus har overlevet ude i haven og trives endda rigtig godt

Kalmiablomster og kalmiaknopper tager man ikke fejl af, når man først én gang har set dem.

Denne gøgeurt (dacthyloriza x grandis) er en mere kraftigtvoksende plante end de to arter, der har  krydset sig.

Denne ældgamle (ca 70 år) og aldrig omplantede silkepæon med geranium patricia i baggrunden måtte alligevel med i dagens indlæg - den er måske afblomstret næste gang, 

17 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Lækre martagoner!
  Den ukendte ligner en ældre "asiastisk" liljetype.

  Det er besynderligt at Kalmia ikke har større udbreddelse og er mere kendt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok en asiatisk lilje, det tror jeg også. Kalmia er lidt frostsart og flasher ikke ligefrem sine kønne blomster og knopper, så det forstår jeg i grunden godt.

   Slet
 2. sikke nogle dejlige dybe farver du har på programmet i dag - jeg har en enkelt rød Martagon i år og glæder mig til den rigtig springer ud.... jeg elsker Martagonliljer men de elsker ikke mig - mange af dem visner i toppen så der ikke kommer blomster på - og de andre der dog blomstrer har problemer med bladene, jeg glemte at give dem Atamon i år, så de er ikke så pæne, nogen år går det bedre - og løgene tager tilsyneladende ikke skade

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da et trist forhold, du har til de smukke martagonliljer - de er ikke så smukke, når de visnet i toppen.

   Slet
 3. Du har navne på dine martagoner, jeg har da vidst de to første, du viser. Kalmia har jeg også, men de vil ikke blomstre hos mig, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har gemt fakturaen på martagonliljerne. Hvis de ikke blomstrer, synes jeg ikke, der er meget sjov ved kalmia.

   Slet
 4. Hej Marie!

  Läckra bilder du har tagit! Mycket fint i blomning hos dig just nu och så förstås den läckra `Icebreaker´ Jag ger nog upp med liljorna, i år är bladen så söndertuggade av liljebaggen, jag plockar och plockar men ändå hinner de sätta sina larver och de är värre än själva baggarna.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skønheden forsvinder, når liljebillen raserer planterne.

   Slet
 5. Flotte martagonliljer du har! Jeg er så svak for de, og det er mange fine sorter du har. Peonen var også imponerende. Mye som blomstrer akkurat nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er meget, der blomstrer nu, og planterne er stadigvæk friske at se på.

   Slet
 6. Vackra martagonliljer du har i blom :) Och annat också för den delen. En härlig tid och blomstring vi upplever nu.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en herlig tid, vi oplever lige nu, og martagonliljerne er bestemt ikke populære uden grund.

   Slet
 7. Hej Marie. Så blev jeg opdateret på din blog! Hvor er det godt, at åben havedagen gik så godt. Hvor er det herligt med sådanne interesserede havemennesker:) Jeg har en fornemmelse af, at du er lidt af en ekspert på liljer! Jeg er ikke så god til dem. Men jeg har da nogle kongeliljer, selvom jeg nogle gange tænker, at der ikke er meget konge over dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, blogtræffet er en fin ting at kunne tænke tilbage på. Nej, faktisk er jeg ikke specielt kyndig i liljer, selvom jeg vældig godt kan lide den; men jeg kan godt lide at have forskellige rundt omkring.

   Slet
 8. Hei. Martagonliljer er nydelige. Peonen din tror jeg jeg har jeg også. Har spurt etter navnet i bloggverdenen og har fått flere forskjellige svar. Min er også gammel. Nydelig er den uansett.Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,så vil jeg straks kigge indenfor på din blog.

   Slet
 9. Hej Marie.
  Det ser dejligt ud, med de mange forskellige blomster.
  Vh. Malene

  SvarSlet