søndag den 11. juni 2017

en våd junisøndag

Var de ikke allesammen våde sidste år?  Sådan husker jeg det i hvert fald. I går havde vi tørvejr og fint solskinsvejr, men det skal man åbenbart ikke forvente flere dage i træk. Det er, som om jeg er tilbøjelig til at ramme nogle meget overskyede perioder, når jeg går ud med kameraet, og det gjorde jeg så også i dag.

Stor fuglemælk/ ornithogalum magnum ser man undertiden som snitblomst hos blomsterhandleren. Den er nu også en fin haveplante.

Pseudolarix amabilis/ guldlærk, et lille og langsomtvoksende træ - det står nok for skyggefuldt.

 Klematis fusca dwarf

To kig fra det gamle staudebed


Peregrina, en udpræget skålformet pæon, som jeg såede for snart mange år siden.

Saruma henryi er stadigvæk i mine øjne en smuk bladplante, selvom løvet nu er grønt og de gule blomsterblade er faldet af næsten allesammen, så der kun er de limegrønne dækblade tilbage.

Azaleodendron govenianum blomstrer flot i år, selvom de øverste blade fik et svirp af frosten. Vi har haft planten i tre år, og jeg synes, den er vokset specielt meget det sidste års tid.


En sjælden gang imellem dukker der sådan en digitalis op. Jeg har læst mig til, at fænomenet hedder pelorie.

Rhododendron Silberwolke - nu1050 visne blomster lettere - sammen med det blå meconopsishjørne.

Lupinus arboreus versicolor, en krybende og bredtvoksende trælupin.


Mens det har regnet, har jeg moret mig med at manipulere billedet af vores stubbed. Jeg er gået efter noget spøgelses- og måneskinsagtigt.

22 kommentarer:

 1. Mosomt manipulert! Det var jo noe spøkelsesaktig over de :)
  Pseudolarix kjenner jeg til fra en dansk bonsai min sønn har som er utformet som en liten skog. Vet du hvordan pseudolarix blir formert?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ganske sjovt at lege lidt med redigeringen. Desværre, jeg kender ikke til, hvordan pseudolarix bliver formet.

   Slet
 2. Det er virkelig vakkert i hagen din nå! Den røde skålformede trepeonen er flott.
  Vi hadde en som vi trodde hadde gitt tapt, men etter et par år dukket den opp igjen, men med gule blomster...og jeg kan slett ikke huske at vi har kjøpt noen gul.
  Pelorie var et morsomt fenomen:-)
  Ha en fin kveld.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. En meget mystisk pæon, I har i haven. Det må vel være to forskellige. En gul pæon kan man nok godt huske at have købt, de er jo ikke ligefrem et almindeligt syn.

   Slet
 3. Hej Marie

  Pseudolarix er rigtig rigtig glad for varme fik jeg at vide da jeg ville have en herop, så det lod jeg være med, den kan slet ikke klare sig her.
  Nå, det er det det hedder "Pelorie"! har set det en enkelt gang tidligere.

  Festlig spøgelses stemning!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten!
   Hyggeligt med en kommentar. Jeg troede næsten, at du allerede var forsvundet uden for digital rækkevidde. Pseudolarix står særdeles beskyttet, men måske kunne jeg finde en placering både med beskyttelse og lys.

   Slet
 4. Ja det ser da også noget spøgelsesagtigt ud :) Nå det var Silberwolke, der havde så mange knopper, det var godt nok imponerende. Govenianum står godt nok flot, dejlig duft i blomsterne, hos mig kan de lugtes vidt omkring. Guldlærken er fin, den lagde jeg specielt mærke til.
  Regnvejr har vi ikke set skyggen af, vi har haft lidt sol, og det har været meget lummert og over 24 grader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gad vidst om det spøgelsesagtige kan skræmme rådyrene væk:) Ja, Silberwolke har været oversået med blomster. Govenianum er bestemt en fin plante, det er kun ærgerligt, at den er temmelig følsom over for nattefrost. guldlærken kan jeg godt forestille mig er god som bonsaitræ, som Marit nævner.

   Slet
 5. Hej Marie
  Det er dejligt dit gamle frodige staudebed.
  Hvor er den fin din Lupinus arboreus versicolor - jeg har opgivet alm. lupin ( for mange dræbersnegle) og har prøvet en lygegul trælupin, men den bliver godt nok gigantisk - har klippet den og det ser lidt pjusket ud. Din lave variant i blå passer mere mit temperament - går sneglende på den ?
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja frodigt det er det. Vi har ingen dræbersnegle, så den information kan jeg ikke give dig; men jeg kan fortælle, at jeg har købt frøene til trælupinen hos Plant World Seeds.

   Slet
 6. Hej Marie.
  Der er jo GYS over bedet - ja stubbene..det er da sjovt.
  Ih hvor er der ellers mange fine planter hos dig. Fin trælupin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mon ikke den hvide dame kommer svævende på et tidspunkt? Jeg kan også godt selv lide trælupinen, ikke mindst bladene er lækre at se på.

   Slet
 7. Hej Marie. Det ligner en rigtig spøgelsesørken med det lys, man kan næsten høre lyn og torden i det fjerne. :). Det var et sjovt fænomen med digitalis'en. Det har jeg aldrig set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke mere regn og torden, please! Jeg har faktisk set fænomenet er par gange før.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Spännande digitalis, får ibland en liknande med stora klockor längst upp. Mycket vackert som blommar hos dig. Regnet har gjort att det ser frodigt och fint ut också här.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Maribel. Ja, regnen har gjort rigtig godt, og nu må den gerne holde en pause.

   Slet
 9. 1050 visne blomster - jeg er sikker på at det pyntede at de kom væk, men sikke et arbejde. Dit blå meconopsishjørne er misundelsesværdigt, mine meconopsis har det med at forsvinde...
  Jeg er sikker på at jeres havegæster og I havde en god lørdag - og det var dejligt at vejret artede sig.
  De stubbe ser ud som om de er oplyst af et lyn/månen så det har du gjort godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tog flere timer at fjerne de blomster, det må jeg blankt indrømme - det var ikke sjovt til sidst! Jeg sår jævnligt frø af mine meconopsis og holder øje med, at jorden er ok, for ellers forsvinder de også for mig pø om pø. Ja, lørdag eftermiddag var en stor succes, synes jeg i hvert fald selv.

   Slet
 10. Der ser frodigt og blomsterrigt ud i staudebedet. Det er lige nu og de næste uger at staudebedene tager sig allerflottest ud. Der har været meget for dine havegæster at kikke på i lørdags. Bare de ikke blev forskrækkede for dit stubbed👻.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis syntes gæsterne godt om både staudebedet og stubbedet.

   Slet
 11. Hej Marie!

  Nu blommar det hos dig, oj, så trevligt det ser ut.

  På svenska heter det peloria, den avvikande blomman på Digitalis. Den uppstår ibland men inte särskilt ofta.

  Och så ser jag något igen som tilltalar mig mycket, den vackra guldlärken.

  Dina stubbar liknar spöken i försommar natten! Vackra är de hur som helst!

  SvarSlet
 12. Tak for kommentaren, Gunilla. Den lille guldmærker er jeg selv meget glad for.

  SvarSlet