søndag den 8. april 2018

årets hidtil varmeste dag

Sådan har d. 8. april vist været i store dele af Skandinavien. Den officielle måling viser 21,9 grader tæt på os, og jeg er ikke i tvivl om, at vi nåede op omkring og måske endda over 20 grader. Erythronium dens canis gik direkte fra knopstadiet til at lægge ørerne tilbage, hvilket vidner om høje temperaturer.

Børnebørnene var på besøg og lagde gulv i bjælkehytten og lavede en krans til rejsegildet.


Drivhuset blev tømt for nogle store krukker sådan at vi kunne drikke eftermiddagskaffe derinde i går, og så kunne vi meget bedre se den lille gruppe skovanemone, som blomstrer i et hjørne derinde år efter år, og ferskenblomsterne, som havde masser af besøg af humlebierne i dag.Noget andet, vi kunne nyde derinde, var gruppen af fritillaria uva-vulpis, som lige er sprunget ud.

Jeg hyggede mig med at samle billeder af forskellige påskeklokker i dag, idet jeg især havde fokus på, hvordan prikkerne indgår på forskellig vis. Den første i collagen er jeg nok allermest betaget af, fordi den umiddelbart ser ensfarvet ud; men når man kigger nøjere efter, finder man ud af, at dens fregner ligger ganske tæt sammen.

Himmelblå lungeurt/ pulmonaria angustifolia azurea er altid en af de tidligste stauder. I år startede dens blomstring nok 3 uger senere, end den plejer.

28 kommentarer:

 1. Så varmt blev det ikke her, men min dens canis har blomstret et par dage.
  Ja det er spændende at studere de forskellige påskeklokker, for de er jo meget forskellige, selvom de først hos mig ligner hinanden en del.
  Flot arbejde børnebørnene har gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. I et engelsk haveprogram blev det anbefalet, at man jævnligt køber nye påskeklokker, så man undgår, at alle frøplanterne efterhånden bliver ens. Ja, børnebørnene var dygtige og lokkede oven i købet Søren til at starte på køkkenhaven.

   Slet
 2. Hej Marie

  Super flotte dens-canis!
  21,9 lyder som det højeste i dk i år - foreløbigt:)
  Det er næsten gået direkte fra vinter til sommer....

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var næsten som at gå fra vinteren direkte ind i sommeren.

   Slet
 3. Vi har også haft fint vejr i dag, men nåede ikke op på de 20 grader, men i drivhuset var den næsten på 40 grader.
  Hvor er den fin den blå lungeurt.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Planterne i drivhuset skal virkelig stå model til nogle gedigne temperatursvingninger. Lungeurten kan anbefales. Uden for blomstringen står den som et grønt bunddække.

   Slet
 4. Hej Marie!
  Så fint med allt som blommar hos dig, vi hade härligt väder, så det blev en fin dag i trädgården. Den Erythronium är helt underbar. Golvet blev fint i stockstugan. Så olika Helleborus, och vackra allihop.
  Ha en fin ny vecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika. Det var en vidunderlig dag i haven. Lad os krydse fingre for, at vi får mange flere af den slags.

   Slet
 5. Hej Marie

  Jeg gleder meg over varmen hos deg, men det er bare å konstantere at den var ikke i hele Skandinavia :(
  Her var det 5 grader som det varmeste, men det smelter litt om ikke annet. Det regnet i hele går og i natt, og det er uansett bedre enn snø.
  Så flott gulv det ble, og barnebarna koste seg nok med å lage det.
  Nydelige helleborus! Jeg er ikke misunnerlig i det hele tatt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejrguderne vurderede garanteret, at dit hjerte ikke kunne tåle helt så brat en overgang fra snevinter til sommergrader:-} Jeg er spændt på, hvornår du endegyldigt slipper af med sneen.

   Slet
 6. Hej Marie!

  I går var den i särklass varmaste dagen här också men idag faller ett stilla vårregn, det är jag bara glad för.

  Underbara Helleborus, så vackra de är med sin tidiga blomning! Hundtandslilja är en klar favorit här under våren, den måsta bara ha väntat på rätt temperatur och så sätter den fart. Här syns de inte till ännu men snart så..

  Ha det så gott i vårvärmen Marie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Gunilla. Men i dag er luften temmelig kølig her om formiddagen, så vi skal nok ikke regne med, at varmen sådan bider sig fast.

   Slet
 7. Hei Marie.
  Så fint det blomstrer hos deg. Dere ligger langt foran oss, men nå er snøen i hagen i ferd med å forsvinne. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. I overgangen mellem årstiderne kan vi se forskel på, hvordan vores haver ligger geografisk; men f.eks. om sommeren oplever jeg ikke den store forskel. Forhåbentligt forsvinder din sne snart.

   Slet
 8. Lyder som en skøn dag i haven med familien. Glæder mig til at se bjælkehytten færdig, den tegner flot!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Søndag var en helt utrolig dag - det var den vist rigitg mange steder. Jeg har flere småprojekter, Søren gerne skulle være aktiv med; men hytten trænger sig ustandseligt frem i forreste række.

   Slet
 9. det er noget af en imponere samling påskeklokker du har :) :) - de er sgu' flotte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Tim. Jeg nyder dem skam også, selvom vinteren i år har været hård ved nogle af dem.

   Slet
 10. Sikke en flot krans til rejsegildet og hvor er det dejligt for børnebørn at "få" så skøn en bjælkehytte hos bedsteforældrene. Jeg tror at sådanne oplevelser lejrer sig i minderne om barndommen.
  Der er dejligt i jeres drivhus nu hvor foråret tyvstarter derinde med anemoner og ferskenblomster :-) Jeg kunne godt tænke mig at fordybe mig lidt mere i mine påskeklokker og deres fregner, det vil jeg tænke på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan noget som at bygge en bjælkehytte er en kilde til stor gensidig glæde hos børnebørn og bedsteforældre. God fregnejagt☺

   Slet
 11. Tillykke med flot gulv og rejsegilde. Det må blive havens bedste saftevandscafé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikkert! Sjovt som mad og drikke tit og ofte bliver en del af børnenes leg.

   Slet
 12. Ljuvliga vårbilder! Jag älskar ju hundtänder och de har inte kommit upp här ännu så jag njuter av dina. Det lät gott med fikastund i drivhuset.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har meget at glæde dig til, og hundetand er en af de allerbedste forårsblomster i mine øjne.

   Slet
 13. Heldige børnebørn! Hvor bliver hytten altså flot. Og så har de lært at binde en rejsekrans, det har de garanteret hygget sig med. I giver jeres børnebørn nogle minder, som de aldrig glemmer.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva kastede sig bare ud i at binde en krans, og den endte med at blive fin. Det kan være svært at konkurrere med iPads og lignende, og det er en stor tilfredsstillelse at få den aktiveret i den friske luft.

   Slet
 14. Hej Marie.
  Gudesmukke og dejlige blomster du viser.
  Sikke en fin bjælkehytte I har bygget til børnebørnene. Det var fint tænkt, at de selv kunne hjælpe med, at lægge gulvet. Så har de ejerfornemmelser og en stolthed over hytten på en helt anden måde, helt fra starten af.
  Her gik vi også næsten direkte fra frost til sommer, så 8. april smed vi også både jakker og trøjer her hos os, ligesom vi har gjort det igen både i går og i dag. Men det gælder jo bare om, at nyde den slags dage.
  Knus
  Malene

  SvarSlet