søndag den 1. april 2018

småting fra 1. april

1. april er en af de datoer, hvor det virker oplagt at lave et blogindlæg, der kan vise, hvor langt eller det modsatte haven har udviklet sig. Dagen i dag har på vores breddegrader været præget af smukt solskinsvejr, men også af isnende koldt blæsevejr.
Ungarsk anemone/ hepatica transsylvanica, købt hos Rita, var et smukt syn i forårssolen ligesom den lille primula sibthorpii.


Man skal næsten medbringe lup for at få øje på udviklingen ude i haven. Så kan man f.eks få øje på knopperne i den lillebitte Scilla bifolia rosea.

Den gennemsigtige plante til venstre giver mig associationer til en nyfødt kænguruunge; men det er en blodurt/sanguinaria med det store blad helt foldet sammen om blomsten. Nerverne på bladet ses tydeligere på planten til højre, som gemmer på den fyldte blodurt.

De første meconopsisblade er også et varsel om forår.

Mine potter med løg i sandbedet havde det for vådt i 2017. Vintergækken Diggory har kun udviklet en enkelt blomst - det samme som sidste år- men skulle selvfølgelig gerne have formeret sig.

Nu er vinteradonis ved at være lige så meget bladplante som blomsterplante.Det samme gælder cyclamen coum.


Krokusblomsterne adskiller sig fra alle de andre, jeg har vist, ved nærmest at være stærkt neonfarvede, når man zoomer ind på dem i solen.

26 kommentarer:

 1. Det er flot med de blomster du kan fremvise på en 1. april. Det er klart længere foran end her hos mig, jeg har hverken blomst i ungarsk anemone eller blad på blodurten. Flotte krokus!
  Jeg håber at du nyder påsken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde. Sjovt så forskelligt planterne uvikler sig i vores lille land.

   Slet
 2. Hej Marie!
  Vilken vacker blå färg på den Ungerska anemonen, och vackra krokus.
  Nu hoppas jag på värme så det börjar blomma här också.
  Ha en fortsatt fin Påskhelg!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Om få dage kommer varmen ifølge vejrmeldingen, og så vil der uden tvivl ske ting og sager.

   Slet
 3. Vakre bilder fra hagen din i dag. Jeg er helt betatt av dine Cyclamen coum. Så fine de er når de blomstrer på våren. Deilige vårbilder som gir bud om at det er gode tider i vente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der MÅ være gode ting i vente. Den lille cyclamen har mere eller mindre været i gang i tre måneder. Det synes jeg er imponerende.

   Slet
 4. Hej Marie

  Ja kigger man efter finder man jo alligevel en hel del, og du er pænt meget længere end mig - her er scillaen næsten lige kommet op. kun med Adonis synes jeg vi har fulgtes pænt ad.
  Og nu kommer foråret!

  Ha en fortsat glad påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis man giver sig god tid og roder lidt rundt i de visne blade, så finder man uværgrligt et eller andet.

   Slet
 5. Ja jeg siger som Karsten
  du er godt foran, mine scilla er kommet op, men der er ikke blomster at se. Blodurten har jeg ikke set endnu, forhåbentlig kommer den, derimod er jeg bange for, at jeg ikke ser min Meconopsis mere, de vil ikke rigtigt være her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Blodurterne har masser af skud over jorden her i haven. De står så nok et gunstigt sted i læ af nogle rhododendron og på en lille sydvendt skråning. Meconopsis bliver desværre sommetider ikke forfærdeligt gamle.

   Slet
 6. ohh jeg glæder mig til at se anemoner, de er ikke kommet i blomst her endnu, men jeg er også kun ude i få øjeblikke, jeg FRYSER og har mest lyst til at blive inde i varmen - så anemonerne må gerne vente til det bliver lunere, så jeg kan nyde dem

  SvarSlet
  Svar
  1. Blæsten har også været isnende her. Når varmen kommer, dukker anemonerne garanteret også op. Min ungarske anemone har jeg plantet i læ af stammen på et stort kirsebærtræ, hvor den virkelig kan udnytte de solstråler, der trods alt kommer.

   Slet
 7. Hei Marie.
  Flotte bilder fra hagen din. Nå er endelig våren på vei ser det ut som. Fin uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her til morgen er græsset hvidt af rim, så det er svært at forestille sig, at det bliver forårsvejr senere på ugen.

   Slet
 8. Dejligt at den lille fine Anemone har klaret flytningen og nu er begyndt at blomstre. Jeg er så glad for min for den er da så livsbekræftende når den står der og blomstrer og nærmest er ligeglad med hvordan vejret er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en herlig lille plante, og jeg tror, jeg har fået den placeret et sted, hvor den trives, og ikke mindst hvor jeg husker den, så jeg ikke får den gravet væk - det kan ellers godt ske.

   Slet
 9. Hvor har du dog meget at byde på her d. 1. april. Smukt:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rak, susanne. Man må tage de små ting med, ellers er det begrænset, hvad man kan gå og nyde. I dag er vejret dog utroligt dejligt.

   Slet
 10. Dejlig start på april med dine - trods alt - mange blomster og skud. Hvor er tegningerne i krokussen altså flotte :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. April lover allerede rigtig godt.2. påskedag kunne ikke have været bedre. Mon ikke krokusserne kydser sig indbyrdes? Jeg kan i hvert fald ikke huske, at jeg har købt den stribede.

   Slet
 11. Ja, det er gået meget langsomt i haven, men efter det strålende vejr i går, skal jeg da lige love for at mange af mine krokus har fået fart på. Mange af dem er begyndt at blomstre nærmest uden at have en stilk...siden igår har mange af dem så brugt tiden på at få en lidt længere stilk, nu hvor det alligevel var gråvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan næsten forestille sig, at planterne siger: Det kan godt været, vejret er noget møg; men nu vil vi altså i gang alligevel.

   Slet
 12. Status på en 1. april er ret interessant, mange andre år har vi jo været længere fremme, og her har jeg heller ikke set noget til ungarsk Anemone endnu... 2. april var en skøn, men kølig forårsdag, 3. april kalder jeg for aprilsnar med sne og kulde. I dag tegner fornuftig, vi har dog ikke set solen endnu.
  Spændende om resten af april indhenter det forsømte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er spændende, hvordan april bliver; men dagen i dag starter gråt og fugtigt og ikke alt for indbydende her.

   Slet
 13. Härliga vårtecken! Jag förundras av att vissa saker, som blåsippan är nästan lika långt här medan andra som du visar inte ens syns... Naturen är förunderlig.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i, og det er fint, at det er sådan.

   Slet