Godt vejr

Tja, det kan jo diskuteres, hvad det er; men for havemennesker er det vejr, vi kan glæde os over i disse dage, noget nær perfekt og slår rekordsommervejret med flere længder.
Hydrangea Love you kiss

Der er ikke mange friske hortensiablomster tilbage her hos os; det er frøstandene, der dominerer, og de er måske en my mere afdæmpede i år, end de plejer.

Waterlily, den fyldte nøgen jomfru, er sprunget ud, og da jeg kiggede nærmere på billedet af den, gik det op for mig, at den er diskret skakternet. Det troede jeg ellers, at  krydsningen agrippinum var alene om. Nu har jeg undersøgt sagen og fundet ud af, at colchicum variegatum er den mest ternede af dem alle og det ene ophav til agrippinum.


Påfugleorkideen/ acidanthera minder mig om, at det begynder at blive aktuelt at overveje løgindkøb til 2019.

Denne cyclamen får sølvgrå blade, men blomsterne er heller ikke værst.

Acanthus mollis Hollard's Gold/ bjørnetidsel har ikke blomstret i år, men er heldigvis en nydelig bladplante. Det er clematis durandii og heuchera marmelade, der gør den selskab.  jeg tror næsten, heucheraens blade er en miniudgave af bjørnetidslens blade.

Olieplanten voksede sig kæmpestor, lige så snart det begyndte at regne igen.

Ingrid Bergman har en nydelig genblomstring, selvom den var så uheldig at blive ramt, dengang æbletræet mistede en kæmpestor gren.

Bagved bjælkehytten kan lige anes mirabellehækken, som har fået en studsning. Mange af grenene er endt i et af vores kvashegn, som trængte til at blive fyldt op. Det er på en måde vores form for insekthotel.

Kommentarer

 1. Hej Marie

  Jeg fik heller ikke nogen blomstring på mine Acanthus i år. Måske det skyldes kraftpræstationen sidste år hvor et par ligefrem remonterede. Til gengæld i år ser de ud til at have lavet rodskud, og ret langt fra moderplanterne,
  Ja det er nu der skal til at bestilles løg - jeg har allerede ligesom taget en påfyldning af de mere almindelige hos Eurobulb.

  Bjælkehusert ser nu altså flot ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Min acanthus er plantet i år, så det er måske for meget forlangt, at den skal blomstre; men det er jo nogle livskraftige planter. Eurobulb har jeg også før handlet med. Jeg lader rosen gå videre til rette vedkommende.

   Slet
 2. Vi er helt enige i, at dette vejr er noget bedre end den varme, vi havde i sommer. Det synes planterne bestemt også. Wow den olieplante er flot, sikken en farve. Jeg havde den de første år, jeg havde haven, men så ville frøene ikke længere spire. Ja bjælkehuset er flot, rart at have set det i real life :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når vi har haft regnvejr, er regnen faldet stille og roligt heldigvis, for ellers ved jeg ikke, hvordan olieplanterne ville komme til at se ud. Bjælkehuset var jo et kæmpeprojekt, så det er dejligt, at resultatet blev godt.

   Slet
 3. Her også har det vært et nydelig vær. 21 grader før i dag og 17 grader akkurat nå i kveld. Bedre enn stekende sol.
  Flotte hortensia hos deg! Jeg har den samme cyclamen med de grå blader. Jeg synes de er spesielt vakre. Bjelkehytten ser super ut.

  SvarSlet
  Svar
  1. I år lader det til, at det samme vejr ligger over Skandinavien. Det gør bestemt ikke noget med det fine vejr, vi har lige nu. Man får meget for pengene med den cyclamen.

   Slet
 4. Meget imponerende olieplante.Er den mørkbladet?
  Fine nøgne jomfruer med de diskrete aftegninger.Er det et kvashegn på det sidste foto?
  Det har været rigtig flot vejr de sidste dage med temperaturer man kunne holde ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, olieplanten er meget mørk. Det er et kvashegn. Dem har vi tre af rundt omkring; men denne her var sunket mere sammen end de andre to.

   Slet
 5. Jeg har aldrig været særlig glad for Nøgenjomfru, men dem du viser er da virkelig fine.
  Ja tiden er til løgbestillinger, jeg tror ikke jeg skal have så mange i år, men har tænkt på at jeg vil have nogle flere almindelige røde tulipaner, jeg kan rigtig godt lide dem selvom de er noget udskældte. Din Påfugleorkide, kaldes vist også Duftlilje, min svigermor var så glad for dem, men jeg har ikke selv haft dem.
  Jeg tror dit insekthotel er meget bedre end alle de kunstfærdige, der laves rundt om i haverne :-)
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har nøgen jomfru flere steder rundt omkring under buske, hvor der ikke er gode vækstbetingelser, og der synes jeg, de fungerer fint. De to, jeg viser i dag, er jeg godt nok en mere omhyggelig med. Jeg tror, du er på forkant med udviklingen, og at røde tulipaner begynder at blive rigtig populære.

   Slet
 6. Faller pladask för den första hortensian - men jag älskar växter som har den där lilla färgade kanten :)

  agrippinumen har kommit upp här också - det är jag glad för eftersom jag hade en så lång och hård vinter. De kan vara lite kinkiga i min zon. Tycker att de och cyclamen är förunderligt vackra så här års :) Fina bilder av skönheterna.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to, der holder af blomster med kant, f.eks. også helleborus. Løgvækster på andre årstider end foråret synes jeg netop også giver noget specielt.

   Slet
 7. I really love this kind of insect hotel, so natural. The Colchicum variegatum is a beauty, I have not seen before. And.....yes I ordered a lot of bulbs because I have a new piece of garden, so exciting. I also love your Hydrangeas, they are a must for our gardens. I'm glad with the rain we have at last, the garden is reviving and the gardener too...

  SvarSlet
  Svar
  1. During summer I also experienced that my energy and garden interest evaporated along with the moisture in the garden. IT feels so good to be revived. Lying new bulbs is such an optimistic activity.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Vädret har varit perfekt för trädgårdsarbete. Din trädgård ser frisk och fräsch ut. Vackra hortensior och oljeplantan har en vacker mörk färg. Den lilla stockstugan blev fin med växter på taket.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vejret er helt perfekt til havearbejde i modsætning til sommerens hede.

   Slet
 9. Været er perfekt for hagearbeid, og jeg har tatt en ukes ferie..
  Men i morgen får jeg fortsette å renske opp i bed, og beskjære.
  Oljeplanten har en vakker farge og dine cyclamen en virkelig fine.
  Tømmerhytta er bare flott, skjønner at det ligger en del arbeid i å bygge den.
  Ha en fin dag/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt til din ferie. Og ukrudt og græs vokser jo, som om det skal nå at indhente sommerens dvale. Ja, tømmerhytten tog lang tid og mange overvejelser. Længden på de stammer, der blev brugt, blev bestemt af, om Søren kunne løfte dem, og hvis de var for tunge, blev de kasseret.

   Slet
 10. Skønt at se din Acanthus trives så fint. jeg fik held til at lave lidt rodstiklinger af de to andre. Tømmerhuset er vel nok flot. Jeg tør slet ikke vise Per det, så tror han bare det er hans næste projekt. Masser af ros til bygherren.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Acanthussen er en udmærket plante, og du skal vel altid prøve at formere de planter, du får fingre i. Søren synes, tømmerhuset mangler glas i vinduerne, mens jeg ikke synes, det er nødvendigt.

   Slet
 11. Det er simpelthen det mest vidunderlige vejr i disse dage. Endelig kan jeg nyde haven, der heldigvis kvitterer med masser af vækst. Dine hortensiaer er meget smukke - så forskellige de er :-)
  Kvashegnet misunder jeg dig. Det gør mine insekter også :-)
  PS Der skal i hvert fald ikke glas i det fine lille hus.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en gave at kunne gå ud og nyde det smukke vejr i en have, der nu trives igen. Kvashegnet er en smart opfindelse, synes jeg. Det er til glæde for småkravlet, gør det let at komme af med grenene, og så synes jeg faktisk også, at det pynter. Nemlig, ikke noget glas i det hus.

   Slet
 12. Hej Marie!

  Det är verkligen skönt därute nu utan den brännande solen men vi skulle gott kunna få lite regn igen - suck! Cyklamen med mörka blad har jag aldrig sett, spännande och blomningen är som alltid, läcker.

  Inga blommor här heller på Acanthus mollis, den har väldigt djupa rötter har jag läst och borde klara sig från torkan men den har fått gula blad i år.

  Det lilla huset är så snyggt och visst har det fått ett sedumtak?

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vidunderligt vejr, ja, og i dag regner det oven i købet også, så det kan ikke være bedre. Sedumtaget gik totalt i stå i sommervarmen, hvilket selvfølgelig kun var, hvad man kunne forvente. Det er dejligt at se, at der sker noget med det nu.

   Slet
 13. Som altid så fine billeder fra din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Sussi. Tænk at du stadigvæk kan forvilde dig ind på bloggen.

   Slet
 14. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Tilføj en kommentar