3. søndag i advent og mosjagt

Selvom vi er midt i den mørke vinter, er der umiskendelige tegn derude på, at foråret venter lige om hjørnet, og et af tegnene er knopperne i stjernemagnoliaen.     

  

Med en uge til jul har vi travlt med forberedelserne, og en af mine traditioner er blevet at lave moskugler. Derfor var jeg rundt på matriklen i går på mosjagt. Umiddelbart skulle man tro, der var masser af mos at hente på egetræet herunder; men det er groet fast og umuligt at fjerne.


Mosset på betonbladet kunne jeg muligvis godt fjerne; men det nænner jeg ikke.

Når mosset skal bruges til kugler, fungerer det bedst i flager, og det kan man især finde på sten, har jeg fundet ud af. Efter ihærdig søgen på matriklen suppleret med en ekstra jagttur ude i naturen, da vi købte årets juletræ, er det lykkedes at finde rigeligt med mos til mine dekorationer.

Lidt andet: De to stynede piletræer træder frem i denne tid, hvor deres omgivelser har tabt pusten. Himlen var ligesom marmoreret, da jeg tog billedet, og to grupper af svaner fløj forbi livligt snakkende.

Glansmispel er ny i skovhaven og pynter i decembermiljøet med sine skinnende, stedsegrønne blade.


Skimmia magic merlot har fået genvalg, fordi den står så smukt og upåvirket af, hvad vejrforhold den end udsættes for.
 
Det lykkedes at finde nogle småblomster og småknopper, som er på nippet til at springe ud.

En klatrende stormhat og en enkelt rose kunne jeg også finde derude. Et år var vi  inviteret til et  julegilde, hvor julebordet var pyntet med en lille buket af havens roser. Det kommer ikke til at ske i år, hvor vi allerede har haft besøg af frosten.

Kommentarer

  1. Det er en veldig kort periode som kan betegnes som vinter hos deg, og nå ser det ut som våren allerede er på vei hos deg. Det er flotte mosekuler du har laget som pynt. Fin Skimmia også.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må jeg give dig ret i, Marit. Måske har vi allerede haft dette års vinter; men konsekvensen er desværre en uendelig mængde regnvejr i de måneder, hvor der var sne før i tiden. Kuglerne er jeg selv glad for. De er så anvendelige, og det er godt for en som mig, der ikke er særlig fiks på fingrene.

      Slet
  2. Jeg elsker mos og dine fine kugler vil jeg bestemt skrive mig bag øret! Jeg tog en skovtur og fandt ligesom dig ud af at mos og mos er mange ting, og noget af det kan man slet ikke vriste løs. På sten og jord går det bedst, men man skal jo heller ikke fjerne mere end godt er. Der er mange hensyn...
    Fantastisk at se foråret allerede pible frem i de flotte knopper - og sågar blomster! Der er et vist overlap i årstiderne. Pilene er virkelig dekorative på denne tid, hvor de næsten har scenen alene!

    Mange hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har haft de samme oplevelser med mos, kan jeg forstå. Kuglerne er så nemme at arrangere sammen med andre juleting, og med de små lyskæder, man kan få i dag, bliver det hele endnu lettere. Det er så sjovt at jagte forårsbebudere i denne tid, hvor man ellers har på fornemmelsen, at planterne er gået helt i stå.

      Slet
  3. Ja det er ikke alle steder mosset slipper frivilligt. De er rigtig gode dine moskugler. Dem vil jeg absolut have i mente. De ser utroligt alsidige ud , både til ude og inde brug.
    Her har kejserbusken begyndt at svulme sine knopper. De første knopper og blomster er de smukkeste, Så egentlig håber jeg ikke på alt for hård frost, men fortæl det ikke til de vinterhungrende. Frost betyder jo oftest lysere vejr.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har da fuldstændig ret i, at kuglerne lige så godt kan bruges ude som inde. Det er herligt at se de nye knopper begynde at røre på sig, men så er det, man bliver nervøs for, at frosten skal spolere festen.

      Slet
  4. Jeg kan heller ikke finde noget mos, det på træstammerne sidder for fast, og det på stenene kan jeg ikke nænne at fjerne. Jeg plejer at finde mos i en skov på Samsø, der er mængder, men i år har jeg givet fortabt og købt færdige dekorationer, der er i øvrigt ingen mos på dem. Man kan godt købe sig til det, men det er lidt for tørt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis jeg var nødt til at købe mos, ville jeg nok foretrække at finde en anden løsning, men en tur ud i naturen på mosjagt er slet ikke så ringe.

      Slet
  5. Hej Marie!
    Snön har försvunnit hos oss också, det var lite tråkigt för det var så fint. Jag missade att plocka mossa innan snön kom. Vackra bilder och fantastiskt med både blommor och knoppar.
    Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg savner i grunden også sneen. Gråvejrsdage kan man hurtigt blive træt af, omend der er meget hygge forbundet med de mange lys, vi omgiver os med i julen.

      Slet
  6. Jeg kan godt forstå, du ikke nænner at fjerne mosset fra betonbladet, så hellere lede lidt i skovbunden. Piletræernes stammer er vel nok dekorative. Har I selv flettet dem?

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig, og så får man en gåtur i den friske luft oven i købet. Nej, pilene har vi købt på et plantemarked engang i fordums tid.

      Slet
  7. Se der, ja! Nå går det jo straks den rette veien. Har aldri skjønt at man kan bruke mosen så dekorativt. Stilige kuler. Flotte, de eviggrønne plantene.

    SvarSlet
  8. Ja, det vender om ganske få dage. Skønt! Her om vinteren kommer de stedsegrønne rigtig til deres ret.

    SvarSlet
  9. Meget fin dekoration du har lavet. Jeg kan godt forstå, at betonbladet fik lov til at beholde sit moslag. Det ser rigtig godt ud. Smart ide med de stynede piletræer i bedet. De lyser op i denne mørke tid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney. Når man ikke er god som blomsterdekoratør, er kugleideen en god løsning, fordi den er så fleksibel. I år har Søren insisteret på, at vi først styner piletræerne, efter at de har blomstret.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

En våd og kold rundtur.