søndag den 1. juli 2012

1. juli og vi har kun haft få sommerdage

Det er jo helt vildt at tænke på. Det er også vildt, hvor overdådigt planterne blomstrer og gror trods de få solskinstimer, vi har haft. Jeg vil starte med Constance Spry "for en gangs skyld".


I dag er violfrøstjernen thalictrum dasycarpum sprunget helt ud. Dens stilke er meget mørke og en kontrast til de sartgule blomster

Bob Brown fra cgf.net giver den 10 points af 10 mulige, hvilket jeg er meget enig i, også fordi den står så rank og dekorativt med sin frøstand langt ud på efteråret.


 Tidligere har jeg sået en grønbladet kvan, som får mørkerøde blomster; men i år er jeg spændt på at se, hvordan blomsterne bliver på black ebony, der har mørkt løv

.
Den næste lille staude er en ridderspore, delphinium alpestre.

I nærheden står rheum delavayi, en dværgrabarber.

I skovhaven er dette bed i grunden et nydeligt syn lige nu. Det er to slags fjerbusk, Den lave hedder aruncus aethusifolius, koreansk fjerbusk, og den høje aruncus horatio.


På gårdspladsen er clematis romantika og betty corning begyndt at blomstre sammen. Når new dawn også blander sig, vil ikke et øje være tørt.


Jeg prøvede at tage et panoramabillede af det gamle staude bed i dag.10 kommentarer:

 1. Flotte billeder, især dit panorama billed....

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg smuttede lige over på din blog for at se, hvem Susanne er, og der var meget dejavu over dit seneste indlæg om studentereksamen efterfulgt af Roskilde Festival. Det er noget, der trækker tænder ud hos forældrene.

   Slet
 2. Din Violfrøstjerne er meget imponerende og smuk, nå jeg smutter - jeg skal bladre tilbage i din blog for at få det hele med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er du meget velkommen til.

   Slet
 3. Åh, hende Constance, hun vokser GODT dér! Meget smukt! Jeg har hende selv og elsker hende. (Dog ikke duften).

  Hvor er det blevet vellykket med et panoramabillede. Det vil jeg da også forsøge mig med! Det giver et utroligt godt indtryk af bedet! (Som i øvrigt er utroligt vellykket synes jeg)

  Bedste hilsner fra
  Marianne med
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld, jeg har kikket mere grundigt på panoramabilledet igen. Det er ikke bare utroligt vellykket. Det er helt og aldeles fantastisk! Meget gennemtænkt og velkomponeret. Jeg synes det er en fryd og til eksempel og inspiration!

   Gid du ville/kunne skrive plante-navnene i det. Selvom jeg ikke ville (kunne) kopiere det. Det er helheden - og enkeltdelene tilsammen - sammensætningen.

   Formidabelt! Intet mindre!

   Slet
  2. Tusind tak for din kommentar. Det med at lave en oversigt over bedene er noget, min man har presset på for at få mig til at lave, så måske får jeg det også gjort langt om længe.

   Slet
 4. Jeg giver Marianne ret, det panoramabillede er meget smukt.

  SvarSlet
 5. Jeg er ret vild med din violfrøstjerne - flotte mørke stængler, så thalictrum dasycarpum er overført til min ønskeliste :o)
  Panoramabilledet er så flot - det må jeg også få prøvet på mit lange mormorbed.
  Tak for inspiration.

  SvarSlet
 6. Constance er da helt fantastisk og violfrøstjernen også. Bare på en anden måde ;-)

  SvarSlet