søndag den 15. juli 2012

bær m.m.

I køkkenhaven er der selvfølgelig masser af bær; men også andre steder begynder de at gløde. Stewartias cremefarvede blomster er blevet afløst af skinnende røde frugter.


Når man ved det, kan det sagtens ses på afstand, at grenene er fulde af frugtstande.

Druemunke med røde bær, actea rubra, skal nydes i disse dage, for fuglene tager for sig af retterne.
Carex comans frosted curls har dekorative små aks, der hænger ned over krukkekanten. Et andet sted i haven er den plantet ud i et bed, og der forsvinder aksene helt under græsset.

Forårvortemælken med det passende tilnavn "bonfire" brænder virkelig i sollyset. Den er specielt god, fordi den bevarer sin mørke løvfarve gennem hele sæsonen.

Baltisk persille, cenolophium denudadum, er stadigvæk utroligt dekorativ.

Salvia verticillata purple rain har en lækker farve; men hvad skal man kalde den?


Dahlia tally-ho med stærktrøde blomster og mørkt løv er en kæmpekontrast til eryngium giganteum.


Bagefter kan man hvile øjnene på Elin.


Hydrangea serrata synes jeg bedre om end macrophylla typerne med de bastante kuglerunde blomster.
Denne plante er stiklingeformeret fra en gammel busk.


Love you kiss får samme slags "lacecap" blomster, og ligesom pinky winky bliver dens blomster efterhånden mere og mere røde.


Desuden beholder bladene en del af den mørke farve hen over sæsonen. En fin afveksllng fra de sædvanlige hortensiaer.Denne laksefarvede blomst tilhører en meget sentblomstrende rhododendron, som hedder prunifolium.


Astilberne er fine stauder, men blomstrer ret sent i år her i haven.

I drivhuset opdagede vi pludseligt, at clematis cirrhosa freckles blomstrer på livet løs. Den skal ellers først blomstre december - februar.
4 kommentarer:

 1. Sikke masse spændende planter du præsenterer.....Baltisk Persille er da ret lækker - forestiller mig den allerede i min ønskede hvide have :o)
  Flot ny header du har fået, forresten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Persillen ville sikkert passe fint i et hvidt bed; men du bliver nok nødt til selv at så den.

   Slet
 2. Tog en tur igennem dine juli indlæg - hvor er der en stor mangfoldighed af planter og blomster i din have. Staudebedet fra første juli er fantastisk. Constance rosen i træet er vidunderlig. Dejligt at se din farveskala er meget bredspekteret i haven - farver til enhver sindsstemning :-)
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Ja, jeg holder af næsten alle farver, bare de bliver brugt rigtigt - faktisk synes jeg, at der for tiden generelt godt kan gå lidt for meget Claus Dalby i farveholdningen.

   Slet