fredag den 6. juli 2012

claire austin

anskaffede jeg for to år siden, fordi den er så sart og poetisk i sin udstråling, og for første gang har den nu masser af blomster, så man rigtig kan følge dens udvikling.Abraham Darbys første blomst. Det er, som om den har indbygget solskin, og myrerne synes åbenbart også, den er sød.

Graham Thomas gennemløber en spændende udvikling både i form og farve. Hver gang jeg går forbi den, kommer jeg til at tænke på http://hanneihaven.blogspot.dk/, fordi hun elsker de varme gule farver, som denne rose starter med.
Her kan Graham Thomas måske lige skimtes gennem kæmpekålens slør.


 Nu begynder de krybende staudeclematisser at springe ud - dem er jeg specielt glad for. Petit faucon har en sjov "vridende" blomsterform og en meget smuk og skinnende mørkeblå farve både på blomst og knop.
Den får lov at krybe eller klatre efter forgodtbefindende og har stukket næsen op i toppen af en dværgkristtjørn.


Sidste år såede jeg baltisk persille, cenolophium denudatum, med dette resultat.


Fyldt engstorkenæb har en skøn mættet blå farve, og efterhånden har jeg lært at holde af dens typiske, ranglede engstorkenæb-agtige vækstform.


Men den tilsvarende hvide har nu alligevel fået lidt diskret opbinding.


Når jeg går forbi denne 2m høje mælkeklokke, sender jeg en tavs hilsen til Søren Ryge, som kom for skade at plante 14 (tror jeg nok) i et staudebed, fordi han ikke havde checket, hvor stor den bliver.


Matucana forspirede jeg i år, så den blomstrer allerede løs. Man skal vistnok plukke blomsterne for at få den til at blive ved med at blomstre; men jeg har det lille problem, at jeg foretrækker både duften og synet ude i haven.


Jeg vil gerne slutte af med den mørke hyld, som virkelig er et farveorgie i sig selv i disse dage. Desværre kan jeg ikke fange farverne på rosen foran hylden.


7 kommentarer:

 1. Hej Marie,
  Hvor har du mange skønne, skønne blomster i din have. Jeg plantede engang Crambe Cordifolia i min have, men den forsvandt fra jordens overflade. Jeg tror jeg må have fat i den og prøve igen.

  SvarSlet
 2. Tak for din kommentar. Ja, hvis man lavede en liste over mistede planter, kun det nemt blive et omfangsrigt katalog; men jeg kan rigtig godt lide forandringer, så jeg vælger at se positivt på det.

  SvarSlet
 3. Hej Marie.
  Den Clarie Austin er jeg nødt til at eje hvor er den smuk.
  Dejlige blomster du viser.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også, den er smuk; men hold da op, hvor findes der mange smukke roser!

   Slet
 4. Så mange skønne planter - jeg kendte ikke til den høje Mælkeklokke men den har da lige skrevet sig bag øret på mig.
  God weekend

  SvarSlet
 5. Ja det er en skøn rose, jeg skulle til at sige, at jeg har den, men det passer ikke. Det er Clair Renaissance jeg har, det er jo noget helt andet.
  Den røde hyld er meget smuk, jeg har kun den almindelige røde, men vil have anskaffet mig den fligetbladene.
  Den baltiske persille ser køn ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du er interesseret i hyld, så må det være Thyboesminde, du skal have fat i. De har et stort udvalg.

   Slet