bregner m.m.

I dag havde vi masser af sol; men udover at tage lidt billeder har jeg nu brugt en del af min tid på at købe og installere en ny printer.  Jeg hader den slags, men det gik i grunden helt gnidningsløst i dag.

Bregner har det som de stedsegrønne træer og buske. Når løvet er faldet og blomsterne visnet væk, så træder de i karakter og beder om at blive beundret. Nogle af dem er selvfølgelig visnet ned; men jeg har alligevel kunnet samle en lille flok i denne collage.

Øverrste række: to hjortetungebregner og en venushår
Midterste: kirkegårds-/mosbregne og to mangeløv
Nederste: miltbregne og to stedsegrønne kambregner


Planterne er jo ret så afdæmpede i farven her i november. Dette elefantgræs med tilnavnet adagio har de fineste lilla toner, når man går tæt på.


Elmestammen herunder bebos både af vedbend og klatrehortensie. 


Nu vi er ved klatreplanterne, vil jeg gerne vise, hvor dygtig akebia quinata er til at sno sig op ad sit støttetræ. Det ligner næsten lianer i urskoven.


Kommentarer

  1. Hvor er det skønne bregner du har :) Anne Gine

    SvarSlet
  2. Godaften Marie.Dejlige bregner du har.Har selv lige købt en stedsegrøn en af slagsen.Er spændt på om den klarer vinteren,for så skal jeg da have flere af dem.Den Akebia har jeg set hos flere af jer bloggere,og skal helt klart have en sådan til foråret.
    God aften til dig Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er ikke udelukkende blomstrende planter, der gør noget for haven. Akebia er nogle år om at begynde at blomstre, er vores erfaring.

      Slet
  3. Flotte bregner jeg har efterhånden også en del, men kender ikke navnene på dem alle. Miltbregnen har jeg ikke, det er en fejl, kan jeg se. Hvor har du købt den? Adagio græsset er så fint, den kan jeg godt lide.
    Jeg håber min akebia vil blomstre til næste år, nu har jeg tre af slagsen, men ikke set blomster endnu, det må blive næste år. Nå det er ikke unormalt kan jeg se i din kommentar til Jette.

    SvarSlet
    Svar
    1. Miltbregnen er en lille dværgbregne, som jeg mener at have købt i en åben have med alpine planter. ja, vores tålmodighed bliver sat på alvorlige prøver engang imellem (a propos akebiaen).

      Slet
  4. Smuk collage af dine bregner. Jeg er vild med stammer, der bliver beboet af slyngende planter. Sådanne symbioser er bare så fantastiske! Nu tror jeg så, at jeg må have Akebia'en på ønskesedlen. Marie - jeg har sagt det før - du er altså en fristerinde.......!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den må du altså længere ud på landet med, Bente. Det, du falder for, er nogle grå og brune tovlignende stængler, og så påstår du, jeg frister dig.

      Slet
  5. Ha ha ha ja men du har da tidligere vist Akebia ellers har andre. Det jeg faldt for, er da også, at de selv kan sno sig!! Og Ja jeg påstår at du frister! ;0))

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må jeg jo så prøve at leve med.

      Slet
  6. Gode billeder.
    Hvor er dine bregner dog smukke.
    Tak for kigget.
    Ha´ en god dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. tak fordi du kiggede fordi på din altid travle dag.

      Slet
  7. Meget smukke bregner, - jeg må vist ha' mig en Venushår. Det ser også ud til at være en imponerende klatrehortensia, mon du har vist den i sommerforklædning...?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg har vist den engang; men jeg har ikke så meget styr på mine billeder, at jeg lige kan gå ind og finde den - faktisk har jeg slet ikke styr på mine billeder. "Sommerforklædning" - dens sande fremtrædelsesform er altså efterårsdragten??

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

gårdspladsen og blomster hist og pist

Hvad er du for en fætter?

Med en uge til sommertid