tirsdag den 13. november 2012

novembermotiver

Der var en speciel, lidt uheldsvanger belysning med ganske få solstrejf her til formiddag.
Sidste år tror, at jeg blev smittet af andre havebloggeres arbejdsiver. I hvert fald ryddede jeg meget mere op i staudebedene, end jeg plejer. Det har jeg besluttet ikke at gøre i år. Dels må naturen gerne gøre en del af arbejdet, dels beskytter det planterne, og dels så er det efter min mening noget kønnere at se på end den flade, farveløse pandekage, som ellers let kan blive resultatet.Vi skal lige se nærmere på stjernemagnoliaen. Man kan allerede skelne de silkegrå knopper, og en skønne morgen efter en frostnat vil alle bladene ligge i et tykt lag under træet og kun knopperne være tilbage.En af de juleroser, jeg købte hos Spiren sidste år, har blomstret en måneds tid allerede. Det er den, jeg har døbt "(lille fregnede) Louise".
10 kommentarer:

 1. Ja lyset er bestemt ikke noget at skrive om i dag, det er gråt og trist, men ellers fejler vejret såmænd ikke noget. Højst lidt finregn men lidt mere lys er godt, når vi skal tage billeder.
  Fregnede Louise er rigtig fin, tænk at den allerede har blomstret en måned. Der er end ikke knopper at se hos mig endnu, men min største og flotteste Helleborus blomstrede også sent i år, så det varer nok længe endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vejret har været gråt, men fint til havearbejde. Jeg synes, min erfaring med juleroserne er, at det er lidt uberegneligt, hvornår de begynder at blomstre. Det er ikke altid de samme, der blomstrer først.

   Slet
 2. Hold op hvor er din glasbær skøn! Jeg har sammen med dværg-kejserbusken også indkøbt den hos Lønbæk Planteskole. Mest fordi jeg har set den med få bær på forskellige blogge, og er blevet betaget af de smukke bær. Men din er da helt eventyrlig. Det vil jeg glæde mig til! De fleste af mine Helleborus'er er også fra Spiren, men ingen af dem har vist sig endnu. Der er nu også dækket godt til af blade i mine bede. Jeg er enig med dig i, at stauderne først skal klippes ned i det tidlige forår! Absolut det smukkeste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min glasbær er måske den ældste af dem, der blevet vist. Søren gætter på 8 år, og jeg gætter på 10, og det er kun i de seneste ca. 4 år, at den har haft så mange bær som i år. Ang. helleborus, så er der ikke noget bedre end at lempe bladene til side og få øje på nogle fede knopper.

   Slet
 3. Godaften Marie.Det første billed du viser ser da helt eventyrligt ud.Mine juleroser blomstre heller ikke endnu,så jeg er lidt misundelig.
  Jeg lader også de fleste visne stauder stå vinteren over.For de beskytter da lidt for frosten.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, glasbærret fik lige lidt ekstra udstråling i formiddagens belysning. rart med en meningsfælle ang. staudebeskæringen.

   Slet
 4. Hej Marie.
  Jeg er ny i haveblogland. Har først lige fundet din blog. Ville melde mig som fast læser, men sådan en knap har du vist ikke ...? Jeg sætter dig på min blogliste (har selv lavet blog for ganske nylig), så jeg kan finde dig igen :-) Skøn skovhave du har! Den glæder jeg mig til at se mere til!
  Hilsen Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, hyggeligt, at du kiggede ind. desværre er min blog én af dem, hvor "fast læser" ikke mere fungerer, og jeg har ikke fundet dfrem til et alternativ endnu. jeg vil også kigge ind på din blog.

   Slet
 5. Sikke skønne novemberbilleder. Der er altså en vis charme over efteråret.

  Det er sjovt, at så mange kan vise billeder af juleroser i blomst nu. Jeg har været på rundtur et par gange for at se, om mine skulle røre på sig, men jeg må nøjes med at kigge med hos Jer andre.

  SvarSlet
 6. Enig, efteråret ER charmerende, bare vi kan slippe for det evindelige regnvejr.

  SvarSlet