søndag den 2. november 2014

novemberstemningTrods begrænset solskin har søndagen været lun og stemningsfuld. På gårdspladsen, nyder vi for tiden synet af disse to træer: gingko biloba og fligetbladet tørstetræ.      
   

Som jer andre nyder jeg de blomster, der stadigvæk kan findes derude, mange af dem forbløffende upåvirkede af vind og vejr. Morning light har nu 2 kvaste - det er næsten ærgerligt, at de bliver røde med alderen. Den hvide er så elegant sammen med bladene.
En mosgroet sten og en beplantet tufsten.14 kommentarer:

 1. Ja, der er meget at glæde sig over dette efterår!

  SvarSlet
 2. Det fligetbladede tørstetræ er jeg også glad for, men min Gingko Biloba er kun en lille gnom i forhold til din. Jeg undrer mig over det du skriver om Morning Light, min opfattelse er, at de starter som røde og senere bliver sølvfarvede, men måske er det forkert?
  Det er vist meget forskelligt med det solskin rundt om i landet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er forkert. Morning light starter som hvid og bliver senere rød. I starten af gingkoens karriere snakkede vi lidt om, at det da vist var en dværgtype, vi havde fået fingre i, men det er vi nu holdt op med.

   Slet
 3. Gingko Biloba er et meget smukt træ, nu har jeg set det i efterårsdragt på to forskellige blogge og er blevet helt vild med det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig. Første gang jeg så en gingko, stod træet inde i et drivhus og havde nogle helt gigantiske store blade. Da blev jeg hooked.

   Slet
 4. Hej Marie

  Din Gingko ser ud præsis som dem heromkring - der er stadig lidt grønt på dem:)

  Det er imponerende så hurtigt mos og lav kan vokse, mon ikke din sten er groet helt til inden et års tid?
  Her har vi haft en diset sol og et enkelt lille regnvejr.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - gingkoen er lidt limefarvet på en del blade. Jeg er ikke sikker på, hvornår mosset begyndte at tage fat, men tror, det er inden for de sidste måneder.

   Slet
 5. Så harmonisk dit tempeltræ er. Dejligt at se de fine gule farver. jeg har lige plukket mange blade ind til små buketter og kranse. De holder i flere år tørrede, samlet med en elastik. Og de holder farven.
  Morning Star er lige efter mit hoved: starter lyst og slutter rødt. Den er da værd at vente på.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tempeltræets stamme er kun 1 meter høj, så forgrener det sig i tre store grene. Måske skulle jeg lave sådan en gingkobuket - det lyder kønt.

   Slet
 6. Så mye vakkert du fortsatt har i hagen din! Ginko biloba skulle jeg gjerne hatt her, men tror ikke den klarer seg her hvor det er mye kaldere enn hos deg. Ha en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er det for koldt hos dig, selvom træet går for at være fuldt hårdført i Danmark.

   Slet
 7. Hej Marie.Hvor er det smukt dit Ginko biloba med den lysende farve.
  Og din mørke dahlia har da også den smukkeste farve.
  Sjovt med de blomster på din morning light.................og hvor har du stadig mange dejlige roser.Helt utroligt her i november måned.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, ja hvor er vi heldige i år med det milde vejr, der får planterne til at blive ved med at blomstre. Dahliaen er også en af mine favoritter - den hedder karma chok.

   Slet