fredag den 14. november 2014

det kan ikke nytte noget

Billeder må der tages, selvom lyset svigter, og resultatet bliver lidt grynet. Gentagelser kommer der også.
Efterårsstenbræk, rehmannia og helleborus argutifolius.


 Liljen black beauty danner en interessant struktur.
 Hydrangea mac. mirai startede sin blomstring sidst i maj og har en enkelt friske blomster endnu, selvom farven er blegnet en smule.

Viburnum farreri december dwarf er ret uskarp i forhold til sine omgivelser. Blomsterne afslører, at det er en dværgkejserbusk.


Aster tataricus jindai springer først ud i disse dage. Knopperne er i grunden mere raffinerede end blomsterne.
 

Sølvaks har en flot genblomstring. Den kunne være flot iført rimfrost.


En forkølet hvid pulsatilla og den allerførste blomst i den hvide peberbusk.

Blade på rhododendron everred og gul azalea.


Frøstande på lunaria rediviva
12 kommentarer:

 1. Ja det er meget svær at tage billeder i dette mørke, men det er nu godt at holde gang i bloggene, der er meget stille i blogverdenen. Gentagelser er der mange af hos mig, men jeg synes nu ikke, det gør noget, når vi nu ikke har pyntegenet, som flere andre bloggere, så må folk "nøjes" med plantebilleder.
  R. Everred har et fantastisk løv. Din Asters ser spændende ud, jeg har det jo med at blive forliebt i de asters, du viser :) det sene tidspunkt for blomstring, gør den ikke mindre interessant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, at der er lidt stille på bloggene. Ja, vi to er mere til planter end buketter og kranse og opstillinger. Everred var næsten gået ud for to vintre siden. Derfor er jeg ekstra glad for de fine nye blade. Det er så fedt, at vi gensidigt kan inspirere hinanden. Men hvis vi nu havde haft frost i hele november, tror jeg ikke jindai ville nå at springe ud.

   Slet
 2. Rigtig dejligt med plantebilleder i denne 'juletid', hvor vi ikke gider det halløj.
  Min hvide peber har blomstret rigtig meget og længe.
  Jeg har lige fået December Dwarf også. Den er mere grøn i bladene end Fioretta, du fik en af.
  Jeg roder en del med de nye ukendte planter, jeg lige har fået fra Holland, som jeg skal have billeder af til min hjemmeside, INDEN de smider bladene. Der må jeg snyde lidt med kunstlys for at få farverne frem.
  Har fået fat i en Fasanbusk med gule blomster. Håber den er hårdfør.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var tidligt, at din peberbusk beyndte at blomstre. Du ligger godt nok ikke på den lade side her i den grå tid. Fioretta står skam med knopper op ad de små stilke, så den glæder jeg mig til - måske passer det med, at den tager over, når december dwarf er afblomstret. Spændende om den gule fasanbusk er hårdfør.

   Slet
 3. Kære Marie. Det er helt befriende, at der er blogs der er liv i med andet end juleflimmer. Der er længe til jul, 5 hele arbejdsuger fra mandag morgen i næste uge. Jeg er fortsat meget begejstret for dine kloge indlæg. Nu har jeg også indført et par beskedne efterårsstenbræk i haven. Nyder alle indlæg som jeg læser når jeg har tid. Så der er utvivlsomt mange læsere herude i cyperspace. Venlig hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Else. Hyggeligt at høre fra dig igen. Sjovt at du har fået interesse for efterårsstenbræk. Det glæder mig også, at du synes om mine indlæg. Der er faktisk også mange andre, der ser dem - det kan jeg læse ud fra besøgstallet. Pudsigt nok er der flere amerikanere og franskmænd end danskere, der besøger bloggen.

   Slet
 4. Hej Marie!
  Jeg er en af dem der stort set altid kigger med i dine indlæg, og nyder det, finder altid der er lidt humor indblandet, og billederne er skønne når der klikkes ind på dem, Har ofte tit svært ved at kommentere da meget er plantelatin, og så kan ordene smuk, smukkere og smukkest komme ud af min mund som det eneste;-)
  Rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette. Det er altid en fornøjelse at læse dine kommentarer. Jeg kan bare ikke selv se sammenhængen mellem plantelatin og indholdet af eventuelle kommentarer. Personligt har jeg sværere ved at give en ordentlig kommentar til buketter m.m. Jeg ved, at mine indlæg ind imellem inspirerer folk til at anskaffe planter, jeg har vist, og det er sådan set en service i den sammenhæng at give det korrekte navn. Desuden kanjeg se på besøgstallene, at der lige nu er flere besøgende fra udlandet end fra Danmark, og de har jo ikke meget glæde af danske betegnelser.

   Slet
 5. Hej Marie

  Sikken det blomstrer hos dig - Jeg har lige tjekket min vilde peberbusk heroppe (Daphne mezereum) knopperne er store men endnu ingen blomster.
  Dette år har budt på mange mærkelige tidspunkter:)
  Aster tataricus kunne da blive spændende at have specielt hvis de lange sæsoner bliver den nye trend!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, vi får se, om det bliver en trend, eller om det er en enlig svale.Den hvide peberbusk er generelt tidligere ude end den med pink blomster, synes jeg.

   Slet
 6. Hej Marie.ja !!! jeg nyder jo også meget at følge din blog.....................selvom jeg ikke altid kan følge med alle de latinske navne.
  Mørkt og lidt surt veje er det jo nu..............,men synes du har mange dejlige planter der lyser op.
  Dine efterårsstenbræk og den fine asters er mine favoritter i dag.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gode ved vores blogge er jo, at vi har hver vores stil og metode, det synes jeg i hvert fald, der er inspirerende. Man kan kun blive glad for planter, som leverer noget farve til denne årstid.

   Slet