status quo igen

Natten til fredag havde vi en omgang frost og fredag det fineste solskinsvejr en del af dagen. Her i weekenden er vi så desværre tilbage ved det tunge og overskyede gråvejr. Jeg fik da lige taget et solskinsbillede af præriegræsset med vanddråber og roserne Augusta Luise og Des Quatre Vents.


 Ellers har vi haft travlt med at flytte alle de planter ind i drivhuset, som skal overvintre der. De tidligere år har vi pakket dem ind i bobleplast; men efterhånden er der så mange planter og krukker, at vi i år overvejede at fore drivhuset med bobleplast. Vi endte i stedet med at investere i Willabs vinteropbevaringsrum som en enklere løsning. Der var ellers noget hyggeligt, Mumitrold-agtigt over bobleplasten.


Her ses det nye hus. Det er uden tvivl tættere end bobleplastindpakningen, og planterne har mere luft omkring sig, så der er mindre risiko for svampeangreb.Skærmblomsten selinum har en lille efterblomstring - jeg kan godt lide, at løv og blomst har samme udtryk.

Meconopsis integrifolia

Heuchera autumn leaves og marmelade


Rosa viridiflora

I dag nåede jeg, inden det begyndte at regne, at fjerne blade med svampeangreb fra en del helleborus. Rigtig mange knopper viste sig at være langt fremme. Stinkende nyserod, helleborus foetidus, har et specielt fliget, stedsegrønt løv, mens blomsterne er små, grønne klokker.

Novemberkaktus, som faktisk blomstrer i november.

Kommentarer

 1. Jeg synes at det ser godt ud med det nye telt og det er også praktiskt. Har du det som jeg at der kommer flere og flere planter til overvintring efter du er begyndt at blogge?
  Vejret i fredags var så dejligt, jeg havde fri og nød at være derude.. Det er noget helt andet nu, hvor jeg skal ud og tømme de sidste krukker i støvregnen.
  Det er vidst ikke altid at novemberkaktus blomstrer i november - eller hvad? Min erfaring begrænser sig til påskekaktus som har behov for en kuldeperiode for at blomstre.
  Helleborus Foetidus er virkelig noget man kan glæde sig til at se - den lyser op i de mørke dage. Jeg må vidst ud og se efter svampeangreb i de andre Helleborus:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var ude på lidt af et skråplan med krukkeplanter, allerede før jeg begyndte at blogge; men det er bestemt ikke blevet mindre herefter. Jeg tror, vi bliver glade for teltet.
   Det bliver koldt for fingrene at rydde krukker i dag.

   Slet
 2. Hej Marie.Smart løsning du har valgt til de frostfølsomme planter.Og dejlige alunrod .................og din stinkende nyserod er da langt fremme?
  Hvordan kan jeg se om der er svamp på mine alunrod? for mine limefarvede ser noget mistrøstige ud.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså jeg synes ikke, at alunrod er ret udsat for svamp, og mon ikke de limefarvede helt naturligt begynder at bære præg af, at sæsonen er ved at være forbi. Jeg synes, min erfaring er, at de lyseste typer er dem, der først reagerer på vejrliget.

   Slet
 3. Heldige jer at se solen, den vil slet ikke vise sig her hos os. Rosen Des Quatre Vents kendte jeg ikke, den ser spændende ud. Det ser ud til at være en god løsning på vinteropbevarings problemet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, man skulle tro, at solen var pakket forsvarligt ind i bobleplast. Den franske rose så vi for nogle år siden hos Hviids planteskole, da de havde åben dag, og især Søren faldt for den. Den var faktisk lidt besværlig at finde frem til.

   Slet
 4. Så fine roser og de fargerike alurnrotene i november. Solskinn har du også. Riktig herlige bilder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jannibele. Ja, vi var heldige at få en halv dags sol - det siger noget om, hvor solhungrende vi er.

   Slet
 5. Hej Marie

  Et hus i huset - det er da smart!

  Flot vækst i din Meconopsis integrifolia, mine Meconopsis er ved at visne ned, de skyder ikke nyt.

  Og hov hvad er det jeg ser: Tirsdag - sol, varmt og ingen vind.....
  Nej det ville være noget nyt.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke din have gennemgående har haft det mere tørt end vores, for alle vores meconopsis står med friskt løv endnu. Efterhånden vil jeg godt bytte det milde vejr ud med en let frost, hvis vi får noget solskin oven i handlen.

   Slet
 6. Bare jeg dog havde plads til sådan et opbevaringstelt - smart! Der er stadig en del at se på i din have - jeg kan godt lide din skærmblomst - selium- , som jeg ikke tror, jeg kender.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selinum har meget større skærme i hovedblomstringen; men man skal jo være taknemlig for lidt på denne tid af året.

   Slet
 7. Din gamle mumi boble så ellers hjemmelig ud, men dit nye hus mere praktisk. Her startes de første overvintringer af georginer, egentlig troede jeg slet ikke jeg gad begive mig ud i sådan et forehavende, men bliver nok lidt blød om hjertet.
  Sjovt at du kan kalde din november kaktus for sådan i år, godt nok længe siden jeg har haft en, men den blomstrede når den lystede.

  SvarSlet
 8. Vi kan ikke lade være med at overvintre de georginer, vi er blevet gladest for, og i reglen går det godt. Novemberkaktussen er efterhånden næsten min eneste potteplante, fordi den er så nem at have med at gøre. Den går for lud og en anelse koldt vand, indtil knopperne viser sig, og derefter får den lidt mere opmærksomhed.

  SvarSlet

Send en kommentar