torsdag den 27. november 2014

løst og fast fra endnu en solskinsdag


Bregnerne i skovhaven står grønne endnu. Min favorit er nok kirkegårdsbregnen i midten.

Tyggegummitræet er minsandten begyndt at få gule blade, startende indefra, og smider dem så småt på græsplænen.Magnolia grandiflora
Søren mener, jeg går 1864 i bedene med billedet af det hvide vasketøj. Loftet i stuen er blevet malet, og så måtte jeg krybe til korset og vaske gardinerne - det er normalt forbundet med utallige overspringshandlinger.Jeg vil slutte med den lille narcis, som nu har udviklet sin rigtige sartgule farve.

18 kommentarer:

 1. Så flotte dine bregner er! Den i midten er min favoritt av de du viser også :) Fine blomster i rødt og hvitt, og den lille narciss var veldig søt.

  Ha en god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg foretrækker også den midterste bregne.

   Slet
 2. Ja, undskyld selvom både dine bregner, blomster m.m. ser rigtig flotte ud så er det et meget skønt syn med det hvide vasketøj:-) 1864 eller 2014 - bare tanken om lufttørret sengetøj vækker noget i lugtesansen :-)
  Den lille narcis er også bare så fin - ved du hvad det er for en?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vasketøjet duftede helt vidunderligt, da det kom ind i varmen. Narcissens navn står diskret under billedet.

   Slet
 3. Hej Marie

  Lækre planter og blomster - vi må passe på ikke at tage dette for givet, næste år kan vejret sagtens være mere normalt igen.

  Lækker narcis - Nu sprunget helt ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes bestemt heller ikke, man kan tage det for givet. Jeg synes snarere, jeg er taknemlig. Ja nu er narcissen sprunget helt ud. Jeg har læst, at de ikke kan lide blæst og kraftig regn, så jeg krydser fingre og har noget overdækning klar.

   Slet
 4. Ja ja - det er godt at få vasketøjet luftet, jeg ville også have mange overspringshandlinger, hvis jeg skulle vaske gardiner, heldigvis har jeg ikke ret mange her.
  Jeg har vist også de bregner, det er nu flot med dem, og så er de heldigvis fine også om vinteren, i hvert fald de fleste af dem.
  Mit tyggegummitræ gør som dit, bladene bliver gule indefra midten af træet, mine er nået lidt længere i processen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heldigt, at der ikke længere bliver røget inden døre, så holder gardinerne sig friske i længere tid. Faktisk kan jeg ikke huske, om ikke hjortetungebregnerne visner, når det bliver rigtig koldt.

   Slet
 5. Skønne billeder af både bregner og græs :-) Forstår godt kirkegårdsbregnen er din favorit :-)
  Dejligt med nymalet loft, det giver en masse lys til rummet :-) Hos os ludede H.J. alle lofterne før vi flyttede ind, de var også mørke som loftet i jeres stue var før. Det gav hele huset et helt andet udtryk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er bestemt også glade for forandringen. Især om aftenen gør det en enorm forskel.

   Slet
 6. Flotte kollager, hepper også på kirkegårdsbregnen, hvor er den flot!
  1864 ser vi også, og flot med hvidt vasketøj på snoren;-) Er vild med at bjælkerne i stuen træder frem, du viser jo ren land idyl alt i alt.
  God dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, ja, det kan der for resten være noget om - bregner, hvidt vasketøj og gammelt bjælkeloft. jeg tænkte slet ikke i de baner.

   Slet
 7. Hej Marie.Dejligt indlæg fra dig.Skønne collager af dine bregner og græsser...............her er bregneren også grønne endnu.
  Er sikker på at du er rigtig glad for at loftet er blevet så lyst...............så pyt med besværet med at vaske gardinerne.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Da først jeg kom i gang, gik det da også rimelig hurtigt med at få vasket gardinerne., og jeg er allerede glad for de "nye" lofter.

   Slet
 8. Er din Magnolia grandiflora hårdfør hos dig??
  Alle mine ambra har smidt bladene, kun den i potter er knaldrøde.
  Hjortetrøst plejer at være stedsegrønne.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Grandiflora får en flispose ned over sig, når frosten virkelig tager fat. Så klarer den sig fint. Vores ambra bliver næppe knaldrød, men det er første gang, bladene overhovedet forandrer farve, så jeg spekulerer på, om det har noget med alderen at gøre.

   Slet
 9. Jeg ved ikke om det kan have betydning. Mine i potter er kun to-tre år. Dem i haven er ældre. Gumball er død i toppen, men grundstammen var meget farvet i år for første gang.
  Det var bregnen Hjortetunge jeg mente.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan jo også være det specielle haveår, vi har haft. Det gættede jeg altså også, altså at du mente hjortetunge.

   Slet