januarhaven

Når vi kigger ud i haven, ser vi den med bøgehækken som baggrund.Den ældste del er så høj, at den smider en del af bladene, så man kan se grenenes struktur bag ved løvet.

Her et kig fra østenden.

Stewartia med grenene fulde af de karakteristiske frøstande er også central i havebilledet.


Glasbærbusken er tydeligvis på retur og lægger nærmest blot et lilla skær over sine omgivelser. Den grønne beskyttelse i baggrunden dækker temple belle, så vi får en flot blomstring i maj i stedet for svedne knopper og visne blade.

Skovfogetræet ser vi også hele tiden. Lige bag ved stammen står et lille drivhus, som huser en meconopsis, som absolut ikke tåler vinterfugten.Til sidst lidt småtterier; de to peberbuske, knop i euphorbia blackbird og friske blade i den grønne rose, som rådyrene ellers har ribbet for blomster og skud.

Kommentarer

 1. Bøgehæk og glasbær giver lidt farver i haven nu, men de krogede æbletræer og de stedsegrønne er også gode at have nu, hvor vi trænger her midt i alt det grå.
  Godt vi fik billeder af en rhodo til at lyse lidt op.
  I har også "fornøjelse" af rådyrene, kan jeg forstå.

  SvarSlet
  Svar
  1. I grunden er der jo en masse farver i haven, men de er ret mørke og tunge, det giver jeg dig ret i. I år er rådyrene begyndt at slentre rundt i haven om natten og nippe til planterne. Det er vi ikke så vilde med.

   Slet
  2. Det kan jeg godt forstå, at I ikke er vilde med. At lave hegn udenom er en besværlig opgave.
   Jette skrev nu at hun fik en lav pæon, det får jeg nu heller ikke, når jeg googler Temple Belle

   Slet
 2. Hej Marie.Sjove krogede grene fra din bøgehæk.Og glasbær her hos mig er da for længst uden bær.
  Men dagens billede er da den smukke rosa busk.......men er lidt forvirret for når jeg googler den står der at det er en lav pæon?
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. En frostperiode mere, så er det sikkert også slut med glasbær her. Den rosa busk er altså rhododendron temple belle.Når jeg googler temple belle, får jeg nu ikke billeder af en rose, men af en rhododendron, heldigvis.

   Slet
 3. Jag bara älskar den där glasbärsbusken! Måste hitta en plats åt en sådan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg kun anbefale, at du gør. Den giver utroligt meget hele efteråret.

   Slet
 4. Kære Marie.
  Elsker dine billeder af bøgehækken den der forfald det er smukt.
  God aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Grethe. Jeg er enig med dig i, at bøgen er en af de planter, der er smukke i forfaldet.

   Slet
 5. Hej Marie

  Overdådig Rhododendron må man sige - imponerende!
  Og lovende Meconopsis - den ser godt ud allerede:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 6. Det er så mange flotte trær du har, og en får sett stammene og strukturen på de på en helt annen måte når bladene er borte.
  Glassbær er veldig flott hos deg enda. Det er utrolig hvor lenge de varer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt -træerne er uundværlige til skabe noget struktur i den bladløse tid. Fuglene må ikke være interesseret i glasbær, for så var de jo forsvundet.

   Slet
 7. Beutiful branches of the beech hedge. I mus say your Rhododendron looks glorious and I'm looking forward to the beautiful blue colour of the Mecanopsis, they are not easy to grow here.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you. Meconopsis, at least some species, do quite okay here in the garden, but I sow some seeds most years to keep them going.

   Slet
 8. Hej Marie. Sikken en flot bøgehæk, den tager sig godt ud på denne årstid med de krogede grene. Træer er vigtige og især nu hvor så meget andet er vissent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan vi bare ikke blive uenige om.

   Slet
 9. Meget flot grenstruktur i bøgehækken :)
  Er vild med glasbær, men har ikke nogen selv...ved heller ikke lige hvor jeg i så fald skulle placere den...hm..er den skyggetolerant? For så kunne det være en mulighed i forhaven (hvor der næsten ikke kommer sol, da skuret skygger) når den er blevet omlagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bange for, at glasbær vil producere for få bær og blive en ranglet og åben busk, hvis den plantes i dyb skygge.

   Slet

Send en kommentar