torsdag den 21. januar 2016

vinterens hidtil koldeste dage

I går så vi biltermometret vise -12 grader, og både i går og i dag har rimfrosten lagt sig på diverse frøstande og gjort dem ekstra iøjnefaldende.


Stjernemagnoliaen er nærmest blevet til en hvid parasol, og peberbuskens små blomster ser upåvirkede ud af frosten.


Bambus med og uden rimfrost.      

                                                       
Men kattene bryder sig ikke om kulden. Jeg tvivler på, at de jagter mus om natten, som man ellers forventer, for de holder vagt ved terrassedøren i timevis - det er nemlig der, Søren serverer leverpostej.

Da vintergækken her begyndte at vise farve, flyttede jeg potten fra sandbedet ind i drivhuset, og nu er den sprunget ud. Navnet er Mrs. McNamara. Den udmærker sig mest ved den tidlige blomstring, samt ved at den holder blomsten hævet over bladene.

22 kommentarer:

 1. Rimfrost er smukt og koldt har det været, dog kun det halve hos os.
  Det er sjældent at se husdyr på din blog, jeg kan godt forstå, de venter på leverpostej i denne kulde.
  Lige et spørgsmål:
  I går viste jeg en beskæringsbog og udsnit om beskæring af glasbær, der står den skal klippes. Klipper du din? eller er det kun alderen, der gør at din er meget større? Hvis de nu bliver kraftigere af at blive beskåret, er det jo med at komme i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores katte er jo udedyr og desværre ikke håndtamme, så de er ikke så meget omkring os, når vi opholder os i haven.
   Jeg beskærer glasbær, men ikke voldsomt meget, for at give den en pænere facon og fjerne grene, som går på kryds og tværs. Den er jo tilbøjelig til at blive temmelig ranglet. Jeg er i grunden ikke klar over, om det gør den kraftigere.

   Slet
 2. Vakre bilder av rimfrost, egentlig veldig deilig med skikkelig vinter !
  Men snøklokke allerede nå, det var riktig tidlig. Her er det nå -22 rimfrost og snø. , Du får nyte snøklokken den er nydelig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - det er ganske rart med rigtigt vintervejr. Men -22 er voldsomt i hvert fald for en dansker. Vintergækkens blomstring var nok gået i stå, hvis den var blevet stående ude i kulden.

   Slet
 3. Hvor er det smukt med rimfrost på stjernemagnolia og bambus - det har været så flot vejr her også og det er dejligt at jeg lige kan nå at se en morgenstund i dagslys inden jeg skal ind i kunstlyset for resten af dagen;)
  Sød vintergæk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker tydeligt fra mit arbejdsliv, hvor vidunderligt det var, når lyset begyndte at vende tilbage, og sne og solskin gør det jo bare endnu bedre.Rimfrosten er bestemt smuk.

   Slet
 4. Så vakker bambusen var med rim på! -12 er da kaldt nok for dere i Dk. Her var den kaldeste dagen på mandag med -24. "Bare" -18 nå. Snøklokker i januar høres eksotisk ut!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg misunder dig bestemt ikke dine minusgrader. Bare ved -12 føltes luften iskold helt ned i svælget.

   Slet
 5. Hej Marie
  Hvor er den vidunderlig din stjernemagnolia, fantastisk form.
  Dejligt med peberbusken der blomstrer nu, men utroligt den står der så fin midt i frosten.
  Jeg er super glad for, at du nævnte Thybominde for mig ifbm yuccabladet mandstro, jeg kunne ikke se den på hjemmesiden, men Kirsten har skrevet til mig i dag, at hun har den men, at den ikke er lagt på endnu :0)så nu skal jeg bare ha' bestilt.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Anita. Det glæder mig, at du kunne bruge mit svar konstruktivt. Thyboesminde har et lidt specielt udvalg efter min mening.Jeg tror, Kirsten sætter en ære i at have planter, som ikke ses andre steder i landet.

   Slet
  2. Hej igen
   Det er så dejligt med en ildsjæl som Kirsten, udvalget kan ellers blive meget ens og strømlinet mange steder. Jeg har også tidligere fundet dejlige planter hos Kirsten, og fik for en del år siden da vi var på de kanter, passet et besøg ind til hendes dejlige sted.
   Endnu engang tak for hjælpen, den er jeg meget taknemmelig for, og håber selvfølgelig på, det ender med nogle fine planter hos mig :0)

   Slet
  3. Ja, sådan nogle ildsjæle kan vi slet ikke undvære. Jeg glæder mig til at høre nærmere om, hvordan det går med dine planer.

   Slet
 6. Hej Marie -
  Kl 9 i morges havde jeg -11 her... Men nu skal det jo blive varmere igen!

  Flot med rim på de hvide Daphne blomster!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan jo slet ikke konkurrere med vores norske og svenske medbloggere, men det er da pænt koldt for vores breddegrader. Let frostvejr måtte gerne blive hængende for mig.

   Slet
 7. Meget smukke billeder og hvor har det bare været nogle flotte dage. Søde katte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så må det gerne være vinter.

   Slet
 8. Flotte billeder, jeg beundre også vores bambus dagligt. Men vintergækken og katten taler ekstra til mig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette. Ja vintergækker er smukke både i flok og enkeltvis.

   Slet
 9. Flotte billeder.

  Håber kattene har et lunt sted de kan søge læ, nu de er udekatte. Katte og frost er en skidt kombi - for kattene. Her vil kræene gerne ud, men godt nok ikke ret længe ad gangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, e har masser af lune steder, hvor de kan finde varme; men maen trækker åbenbart mere end varmen, for de opholder sig gerne på terrassen i forbløffende lang tid.

   Slet
 10. Hej Marie.Det er da smukke billeder du viser.Er vild med din collage med frøstandene.
  Men din stjernemagnolie er da også utrolig smuk.
  Er da også blevet lidt lun på den smukke peberbusk.......hvor stor bliver den?
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Rimfrosten forskønner jo alle elementerne, men nu er det vist desværre ved at være slut. Peberbusken bliver vel ca. 1 m.

   Slet