sne med og uden sol

I formiddags fik vi et lag sne, som virkelig pyntede på seniorbedet, der ellers er ganske trist for tiden. Ifølge byvejret får vi regn i nat, så i morgen er glansen sikkert gået af sankt Gertrud.

Aster umbellatus weisser schirm er bedets stjerne i dag. Den står strunk med sine mørke stængler og de flade frøstande fulde af sne. Blæst og regn bider åbenbart ikke på den. Jeg har set den kaldt flat-topped aster på engelsk, men noget dansk navn har den ikke.


Herunder et billede fra august

En anden dekorativ plante i bedet er yuccabladet mandstro, som også blomstrer i august.

    Adonis har det heldigvis udmærket under en lille grangren.

Kommentarer

 1. Jeg havde aldrig før hørt om yuccabladet mandstro. Men jeg faldt fuldstændig for den, da jeg så dit billede. Mon den klarer sig uden opbinding?
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Halvdelen af planten lagde sig næsten ned,og halvdelen blev stående, og så er den kun ca. 60 cm. høj.

   Slet
 2. Så vakker din hage er med snø på! Det er godt at du fikk tatt bilder av det i dag siden det kanskje er borte allerede i morgen. Det er vel ikke så ofte at du får snø?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener bestemt, at vi får sne hver vinter; men f.eks. sidste år blev det ikke til ret meget. Andre gange har vi da oplevet at sne inde, men det sker ikke ret ofte.

   Slet
 3. Hvor er den asters fin, både i sin sommer og i sin vinterdagt. Den mandstro du viser, er det den der også kaldes agavemandstro?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er spændt på, hvor længe den asters holder sig så flot. Før eller siden vælter den vel. Jeg mener, agavemandstro og yuccabladet mandstro er temmelig forskellige, især hvad bladene angår.

   Slet
 4. Ja sne pynter gevaldigt, skal det virkelig blive regn i nat. Her lover de sne, det fryser ikke meget hos os, men det er glat på vejene.
  Din mandstro er rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Om det bliver regn eller tøsne vil jo vise sig. Jeg håber det sidste, for i morgen aften skal det fryse igen. Jeg tog en håndfuld frø af mandstroen for en sikkerheds skyld.

   Slet
 5. Hold da helt op nogle smukke billeder du har taget i din have. Billede nr. to har en helt utrolig stemning og opbygning med den røde bygning og det mørke hegn i baggrunden.
  Hvor er den fantastisk din yuccabladet mandstro, den kan jeg da godt tænke jeg bliver nød til at eje, for de kugleformede hvide blomster og den saftig grønne stilk er da lige i øjet.
  Tak for de smukke billeder og inspirationen.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver måske den eneste gang denne vinter, at sneen skaber sådan et landskab, og så er jeg jo heldig som pensionist at kunne opleve det. Thyboesminde har vist mandstroen i sortimentet, hvis du skal prøve at få fat i den.

   Slet
  2. Tusinde tak for info, jeg går fluks på Thybomindes hjemmeside.

   Slet
 6. Skønne snebilleder, især dem med den røde væg i baggrunden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Esther. Det er sjovt, hvordan baggrunden og himlen, hvis den er med i billedet, påvirker, hvordan sneen bliver gengivet farvemæssigt.

   Slet
 7. Hej Marie. Det er godt nok nogle utroligt flotte billeder, virkelig gode motiver og hvor er dine frøstande dekorative med sne på, men de er sandelig også flotte i sommeren. I har fået meget sne, lige nu sner det rigtig meget her og det er noget tungt sne, der kommer ned, så det ser faktisk ret flot ud, når man kigger ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Birgitte. Det var også tung sne, vi fik i formiddags. Når man ikke skal på arbejde, kan man jo sagtens slappe af og nyde sneens skønhed.

   Slet
 8. Beautiful images, so interesting to see the same flowers in summer and in winter with snow.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you, I found that interesting, too.

   Slet
 9. Smukt ser det ud når græsserne står pyntet, flotte billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver lige et ekstra pift til græsserne.

   Slet
 10. Hej Marie

  Det ser rigtig godt ud, nu du endelig også fik sne!
  Er ret vild med din asters:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det første lag sne af betydning. I år er astersen også blevet så stor, at den gør rigtig opmærksom på sig selv.

   Slet
 11. De første to billeder er utroligt smukke, sne forskønner altså:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! Så vi må bære over med, at den også er besværlig.

   Slet
 12. Snelandskabet i jeres have er så smukt og det skal nydes inden det forsvinder igen. Men både asters og yuccabladet asters er nu også flotte når de ikke er visne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rigtigt, sne er noget af det mest forgængelige.

   Slet
 13. Vidunderlige smukke snebilleder ! Superinteressant samtidigt at se det fra sommerens side. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Tina. Jeg er glad for, at du også har fornøjelse af sommer-vinter billederne.

   Slet
 14. Hej Marie.Ja!! vi er jo mange der lige har vist snebilleder........men dineto første billeder er bare SÅ smukke og helt eventyrlige.
  Og godt også at se det om sommeren.
  Er bare vild med de smukke mandstro.........dem vil jeg kikke efter.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,Jette, ja sneen forskønner virkelig vores haver i disse dage. Jeg husker faktisk ikke, at det var lige sådan sidste vinter.

   Slet

Send en kommentar