søndag den 10. januar 2016

ventetid

Det, jeg venter på, er, at de frø, jeg har bestilt, skal dukke op, så jeg for alvor kan komme i gang med frøsåningen.Her kommer et lille udvalg af dem, jeg venter på. De frøfirmaer, jeg har brugt her, er
http://www.nickys-nursery.co.uk/ og http://www.plant-world-seeds.com/


De 4 planter er kortlæbe/teucrium lemon and lime, afrikatidsel/berkheya purpurea silver spire, primula flaccida og daphne giraldii, og herunder en gul ridderspore/ delphinium zalil /semibarbatum.

Haven ser forfærdelig ud i dag med resterne af sneen blandet med regn. Carex buchananii, brun star, var ellers så fin i fredags på en baggrund af let sne.

Rhododendron proteoides ligeså

Dompappen er en ret hyppig gæst i disse dage.

Det opstammede ambratræ/ Liquidambar Styraciflua Gumball har som sædvanlig ikke udviklet høstfarver; men snebilledet fra i går afslører dog, at de inderste blade er begyndt at gulne.

Graham Thomas burde få en udholdenhedsmedalje. Billedet er fra idag.
                                                                         
Parasoltræet/sciadopitys verticillata er så dekorativt med sne på nålene, men jeg var ikke hurtig nok i denne omgang.


Måske er foråret ikke frosset så langt væk endda.


30 kommentarer:

 1. Spændende planter du har købt frø af. Held og lykke med at få dem at se, forhåbentlig dukker de snart op.
  Flot med Graham Thomas, han er færdig hos mig, men jeg har James Galway. Tænk at bladene sidder endnu på ambratræet.
  Parasoltræet er nok noget ældre end mit, det er i hvert fald meget større. Flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fræene må komme i næse uge, det håber jeg i hvert fald. Sådan har ambratræet opført sig hvert år indtil videre. jeg ved ikke, hvor gammelt parasoltræet er. Man køber et lille pus i dyre domme, og pludselig et år ser man, at det er blevet til et rigitgt træ.

   Slet
 2. Dompappen ser vi også meget i haven i øjeblikket. Jeg venter også på at modtage frø og er især ivrig efter at modtage de frø der kræver en længere kuldeperiode. Jeg har allerede sået lidt som står udenfor under hønsenet. Da jeg ikke bruger kunstig lys, ved jeg af erfaring, at jeg skal vente med at så de andre frø til marts. Håber du får held med dine frø, det er altid lidt af et lotteri synes jeg. Der er så meget der kan gå galt men det er vel også der udfordringen ligger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Meconopsis har jeg også sået allerede. Ja, udfordringen er sikkert en del af tiltrækningen ved at så selv, samtidig med at man har muligheden for at få planter ind i haven, som ellers ville være nærmest umulige at skaffe. Jeg er da megaspændt på at se, hvad der befinder sig i de spirede potter fra sidste år, som befinder sig uden døre.

   Slet
 3. Den ser spændende ud den gule ridderspore. Brun star er jeg meget glad for, den pynter året rundt. Jeg glæder mig også til frøsåningen starter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, at riddersporen spirer villigt, men man kan jo aldrig vide, hvor stor spireevne frøene har. Brun star sår også sig selv ret flittigt.

   Slet
 4. Det ser spændende ud med de frø du har bestilt.
  Jeg er endnu ikke kommet længere end tankeplanet ang. frø, så har endnu ikke helt styr på, hvad jeg vil så i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vel tidligt også nok, hvis det er sommerblomster og grøntsager, man skal så. Stauderne skal jo ofte have frost, så der er det fint at komme i gang.

   Slet
 5. Hej Marie
  Hvor er den fin den lille primula flaccida - hvornår regner du med at se blomst i den første gang ?
  Ja den er dog helt utrolig din Graham Thomas, og den står endda ikke kun i knop fantastisk.
  God søndag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Med lidt held så blomstrer primulaen allerede i år. Med lidt uheld så spirer den slet ikke, for den er lidt lunefuld - jeg har sået den før med begrænset udbytte.

   Slet
 6. Flot Delphinium du skal så:-) Såning af primula kan jeg godt være med på, men ellers sår jeg kun sommerblomster efterhånden, jeg har bare ikke succes og tålmodighed med så meget andet;)
  Når først frø er bestilt så har de bare at komme.. men godt at du kan bruge ventetiden til bl.a. en tur ud i haven. Lige nu er vejret ikke smukt, jeg nåede slet ikke at få billeder af noget smukt sne så jeg måtte ud i gråvejret idag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har det åbenbart lige modsat; for sommerblomster gør jeg ikke i. Søren har nogle bestemte, som han hvert år sår i køkkenhaven, når der er varme i jorden.

   Slet
 7. Hej Marie.Ja !!! jeg er slet ikke begyndt at tænke på at så.........men har da en del frø liggende.Og den gule ridderspore ser da spændende ud.
  Kan jo se at du også er glad for de limefarvede planter.
  Har brugt det meste af søndagen til at lave collager fra Picasa.........er det også det du bruger ?
  Her er sneen næsten også væk,så haven ser lidt trist ud lige nu.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu ikke, fordi gult og lim e er større favoritter for mig end andre farver, selvom jeg må indrømme, at det godt kan se sådan ud i dag. Ja, jeg bruger også picasa. Min pc gemmer collagerne i en mappe, der hedder picasa - jeg nævner det lige, fordi jeg husker at have set på en blog, at du spurgte ind til picasa

   Slet
 8. Hej Marie

  Nu lover de jo ned til -10grader næste uge. Så mon ikke vores overvintrende roser må kaste håndklædet i ringen? Og lidt rigtig vinter er egentlig meget passende nu!
  Sjovt at jeg netop har set den gule ridderspore Delphinium semibarbatum hos Ruksans, han skriver iøvrigt at den trækker sig tilbage om sommeren - spændende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan jo lige så godt lade være med at brokke sig over vejret; men det havde været rart med kontinuerlig frost i stedet for denne periode med tø og regn, vi har nu. Jeg glæder mig rigtigt til at se, hvad riddersporen har at byde på.

   Slet
 9. Hvad spiser Dompapper, sådan nogen ville jeg gerne ha' besøg af. Held og lykke med såningen, det er som sædvanligt hos dig nogen spændende planter

  SvarSlet
  Svar
  1. Solsikkefrø vil de gerne have, siger Søren, som er fuglekenderen her på matriklen. Det er da sjovt at forsøge sig med nogle nye planter - nogle lykkes, og andre gør slet ikke.

   Slet
 10. You have ordered some exciting seeds, I can understand you are looking forward to start sowing. Fortunately the goldfinch enlivens your garden with her beautiful colour.

  SvarSlet
  Svar
  1. I find them exciting, too. This bird, especially the male, definitely adds a lot of colour to the garden.

   Slet
  2. Dompapperne spiser også mange blomsterknopper her om vinteren, især mirabelle-knopper. Man kan se skællene ligger i sneen under træerne.
   Den kugleformede ambra får næsten ingen høstfarver.
   Det er nu rart med en pause i frosten, så man kan få klippet podegrene.En del skal sendes til Holland til en plantetosse.
   Spændende frø du har bestilt. Jeg venter på en ny bog om Acer fra USA og har lige sendt 2 tørste-træer til Polen. Så nok at se til.
   Hilsen
   Anne Marie

   Slet
  3. Man kan vist ikke ligefrem sige, at vinteren er din stille tid. Det er der åbenbart for mange plantetosser til. Dompapperne ser vi mest ved terrassen, hvor vi har hængt foderautomater op.

   Slet
 11. Jeg har aldrig prøvet at bestille frø hjem fra England, troede jeg faktisk ikke man kunne.
  Jeg tror dog jeg har fået bestilt de frø jeg skal have i år....selvom man (=jeg) jo aldrig tør sige aldrig...haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidste år bestilte jeg endog frø fra Japan, og det gik lige så fint som at bestille fra Danmark eller England. Måske finder du ud af, at der er noget du alligevel absolut skal have sået i år.

   Slet
 12. Hej Marie. Det er vel nok nogle spændende frø, du har bestilt. Jeg har også bestilt en del, de fleste er kommet, jeg mangler bare nogle fra Amerika. Jeg har også bestilt i England, de kom i går. Det tog en uge. Jeg kan rigtig godt lide den gule ridderspore, den er flot. Ja, her hos os er sneen næsten også helt væk, det er bare noget sjap der er tilbage og så blæser det en halv pelikan. Rigtig kedeligt vejr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en uges tid fra England er vel det, man skal regne med, og den er snart gået. Det bliver spændende at få frøene i jorden.

   Slet
 13. Kære Marie Det er så skønt, at vi nu kan bestille frø. Hvor er det dog vidunderligt at se Dompapen, den er smuk. Sejt, at din Graham Thomas blomstrer endnu. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og hvor har internettet dog gjort frøbestillingen nem. Jeg mener, at det er første vinter, at vi har haft så mange dompapper i haven, sommetider 4-5 par på én gang.

   Slet
 14. Utrolig hvor lenge dine roser holder ut! Det er hyggelig å vente på frø, for da har en mye å glede seg til.
  Dompapene er så fine, og det er fint å ha besøk av de nå på vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bemærkede godt på din blog, at du også har besøg af dompappen. Du har ret i, at der er meget forventning forbundet med frøsåning.

   Slet