onsdag den 30. marts 2016

bare blomster

Blålyng/phyllodoce og kantlyng/ cassiope

Camellia

 Helleborus

Hundetand/ erythronium dens canis

Lærkespore/ corydalis solida Beth Evans

Scilla pink giant

Cornutter

26 kommentarer:

 1. Så flotte dine camellia er! Den hvite/gule, heter den 'Brushfield Yellow'?
  Dine helleborus er jo bare til å spise opp, de er virkelig nydelige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jury´s yellow er navnet på den gule camellia. Det passede lige med fire lyse helleborus i dag.

   Slet
  2. Ja, jeg tenkte på den også, og de er veldig like. De passet veldig godt :)

   Slet
  3. Ja, det har du ret i. Brushfield Yellow ser ud til at være mørkere gul i centrum end Jury´s Yellow.

   Slet
 2. ....men smukke bare blomster :-) Imponerende med din Hundetand

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Sussi. Jeg nyder også kransen af hundetand.

   Slet
 3. Såå vackert och ljungen, jag är så begeistrad i ljung, en blommande Cassiope är något att vila ögonen på - en lång stund.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er så fine og samtidig så robuste.

   Slet
 4. Hej Marie

  Det ser da bare godt ud med hundetænderne - og sikken mange du har!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke! jeg har mange flere endnu.

   Slet
 5. Jeg glæder mig til mine kamelia vil blomstre, jeg håber, det er blomsterknopper, der er der nu. Hvor er det noget fint lyng du har, kun med scilla kan jeg være med. Ja og så har jeg hornvioler, hvorfor skriver du cornutter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan troede jeg faktisk, det lokale navn for hornvioler blev stavet; men det er vist i stedet kanutter. Jeg tror, der er tydelig forskel på kameliernes blomster- og bladknopper nu.

   Slet
 6. More and more is coming into flower now. Your Erythroniums are earlier than mine, I just inspected them this afternoon in the garden.
  Regards, Janneke

  SvarSlet
  Svar
  1. Odd that my erythroniums should be earlier than yours. Your garden is normally far ahead of mine.

   Slet
 7. Jeg har selv lige købt lærkespore Beth Evans. Håber den vil brede sig. Mine gule hundetand er godt på vej op. Det ser godt ud med dine rundt om træet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Beth Evans har fine farver, synes jeg. Den vil nok aldrig brede sig så meget som den gule, men den går også til den. Sidste år købte jeg to nye, som bliver nogle større planter. Dem er jeg spændt på at følge.

   Slet
 8. Det er smukt, når planterne får fylde. Nogle hundetand breder sig meget villigt hos mig medens andre er meget langsomme til det.
  Elsker "kanutter", som vi kalder dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, planter bliver kun smukkere af at få nogle år på bagen. Ja, kanutter er den rigtige stavning, har jeg også fundet ud af.

   Slet
 9. Og smukke blomster:-) det var helt rart at høre ordet kanutter igen, det kaldte jeg hornviolerne til jeg stødte på haveblogggene. Og blev egentligt lidt forvirret over, om der var to forskellige slags, om kanutterne skulle være en smule mindre:-)må tilstå at intet er undersøgt fra min side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også mest vant til betegnelsen kanutter, og nu kan jeg oven i købet stave ordet:-) Det, jeg har lært om dem, er, at de er stauder, som kommer igen år efter år, mens de store stedmødre er etårige.

   Slet
  2. Det var nu ikke helt det jeg tænkte på, men mere at jeg har set en slags mini hornvioler, om det var dem der var kanutter;-) men har lige fundet ud af at det er det samme, blev jo nød til at slå det op. Men elsker de er villige til at så sig hisp om pist.

   Slet
  3. Øh, nu er jeg lidt forvirret:-) og spekulerer på, om det i virkeligheden ikke er de små skovvioler/ viola odorata, du tænker på. De sår i hvert fald sig selv i stor stil. Kanutterne hedder viola cornuta på latin.

   Slet
 10. Hej Marie.Smukke Camelia du viser.........men er da også begejstret for din collage af dine Helleborus.Håber stadig på min hundetand vil vise sig.
  Og undskyld at jeg ikke har sendt dig en mail med min adr.
  Men jeg kan slet ikke sende nogle mail.Har prøvet alt muligt........men der er noget der blokere.Men kan godt modtage.Nu må jeg have lidt hjælp,for det er da ikke til at leve med.
  Men hvis du vil være sød at ringe til mig i stedet. M.60915620.
  God solskinsdag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig ærgerligt, at din mail ikke fungerer, som den skal. Jeg skal nok ringe dig op på et tidspunkt. Det er heller ikke alle mine hundetand, der er dukket op endnu; men denne lave form skulle gerne have vist sig nu, det tror jeg i hvert fald.

   Slet
 11. Dejlige billeder af fine planter.
  I dag ser det heldigvis ud til at blive fint havevejr, så sidder lige nu med en skål havregrød, så jeg har noget at stå imod med, når jeg skal ud og lave noget :)
  Hav en dejlig lørdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Adr, havregrød giver mig kvalmefornemmelser. Forhåbentligt giver det dig noget haveenergi.

   Slet