søndag den 6. marts 2016

ventetiden fortsætter

og mens vi venter på foråret, har vi fjernet  bobleplasten, der udgør det indre drivhus.

Derved fik jeg plads til at beskære Freckles, som trængte hårdt til at få fjernet visne ranker og blade.

              
Nu kan vi også bedre følge med i, hvordan kameliaens blomster udvikler sig.

Ferskentræet er tæt på at springe ud.

Winter Beauty har 2 blomster tilbage, og rosmarinen blomster videre.
 

Ude i haven viser lungeurten/pulmonaria farve - det er en køn, robust og stabil staude efter min mening.


Forleden på den skotske alpine klubs forum var der en, som viste nærmest en hel skovbund fyldt med erantis. Han blev spurgt, om han havde undersøgt, om der var opstået spontane varianter i hans erantishav. Tænk at vandre rundt og vende hver enkelt blomst!!


20 kommentarer:

 1. Det börjar kännas segt, vintern vill inte ge med sig. Några små Eranthis såg jag igår som börjat titta upp i den genomfrusna marken men annars ingenting.. det är kallt.

  Kamelians blommor är verkligen sköna!

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det varer nok længere for dig, før foråret melder sin ankomst. Her er der ikke længere frost i jorden, så det varer nok ikke så længe, før det hele eksploderer.

   Slet
 2. Ja, de alpine folk går da vist op i peditesser. ;o)
  Godt at vi har andet at lave end vride hovedet på vore erantisser.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det siger jeg også. Lad os bare nøjes med at nyde deres solgule blomster.

   Slet
 3. Jeg er helt enig i at lungeurt er en nem og køn staude. Nogle sorter har også meget dekorative blade.
  Vi har bare haft regn og atter regn de sidste par døgn. Desværre har jeg opdaget, at den meget våde vinter vi har haft, har taget livet af en hel del salgsplanter der stod i potter og nogle af dem i haven. Et lille lyspunkt er der alligevel, det ser ud som om den sorte primula jeg købte i efteråret har overlevet. Jeg købte 5 planter og de 4 ser ud som om de skyder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har saftsuesemig også været rigtig vådt, så det undrer mig i grunden ikke, at nogle af dine potter er gået ud. Omvendt er det flot, at du har holdt liv i så mange af den sorte primula.

   Slet
 4. Jeg plantede de sorte primula i haven. De har fået godt med dræn men jeg fik aldrig dækket dem over med noget. Det er sikkert mere held end forstand hvis de overlever. Mange af de salgsplanter der er gået ud blev pottet sent og alt med pælerod er sart i potter. Jeg burde nok havde lagt dem ned på siden. Ingen grund til at græde over spildt mælk, vi må glæde os over det der kommer. Skal lige huske at sige at selv om jeg ikke altid får skrevet en kommentar, så læser jeg altid din blog med glæde og
  følger med i de spændene vækster du har

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er da bestemt også mere fremtid i at plante de sorte primula ud i haven og lykkes med det, end der er i at beholde dem i potter. Tippet med at lægge potterne på siden vil jeg prøve at skrive mig bag øret - jeg tror godt, det kan redde nogle planter. Det er altid hyggeligt at læse dine kommentarer og udveksle erfaringer; men du er naturligvis mere end velkommen på bloggen også uden kommentarer.

   Slet
 5. Hej Marie

  Ja, man sidder jo her og bliver helt fristet til at anskaffe sig et drivhus - det gør jeg vist hvert år på denne tid, men kommer så bort fra det senere på året.
  Sjovt som "Freckles" kan minde om en Helleborus..
  Jeg ville nok heller ikke gå rundt med lup og tjekke erantis, men hvis jeg fandt en variant ved et tilfælde ville det da være super spændende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har bestemt meget fornøjelse af drivhuset. Alligevel kan det ærgre mig, at vi ikke har bygget et orangeri, hvor vi bedre kunne nyde for eksempel kamelierne og have plads nok til at drikke en kop kaffe eller noget andet. Nu er tiden for det ved at være forpasset. En lille gul variant ville jeg da heller ikke sige nej tak til.

   Slet
 6. Her hos os var der helt hvidt fra morgenstunden, men heldigvis er det meste væk nu og vejrudsigten ser lidt bedre ud fra slutningen af næste uge :-)
  Jeg har også været lidt i drivhuset idag. Sjovt nok var det de 2 clematis du nævner jeg lige har fået hjem fra England. Ud over de 2 fik jeg 2 andre. Jeg har plantet dem i potter og regner med at de skal stå i krukker i drivhuset, håber jeg får held med dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da et pudsigt sammentræf. Freckles er planteti jorden og forlader aldrig drivhuset, mens Winter Beauty står i en krukke og kommer ud, når vejret tillader det. Held og lykke med alle fire.

   Slet
 7. Godaften Marie.Dejligt at få inderteltet ud af drivhuset og ordnet lidt derinde.Jeg har min store rosmarin i mit drivhus..........men den blomstre aldrig.Nok fordi jeg klipper den når den bliver for stor.
  Får helt løst til et ferskentræ men tror ikke lige jeg kan finde plads til et.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sikkert rigtigt, at det er, fordi du beskærer din rosmarin, at den ikke blomstrer. Jeg har nemlig ikke beskåret min, men overvejer at gøre det, fordi den er ved at være for lang i grenene. Ferskentræet fylder meget, Søren beskærer det det kraftigt.

   Slet
 8. The first step to spring is there, you removed the plastic in your greenhouse.
  I think your garden looks the same as here, Pulmonarias are starting and daffodils also start flowering. Even the Camellias look the same, but I suppose you have them in your greenhouse because you have more frost over there. Here they are not frost resistant too, but they are already for a long time in my garden and fully established. Nevertheless, we had early morning frost last week and flowers were brown.

  SvarSlet
  Svar
  1. You are right about the spring signs in the garden apart from the fact that the daffodils haven't started flowering yet. We have 3 camellias in the garden, which won't flower until May, I think, so their flowers will not be damaged by frost.

   Slet
 9. Drivhus er kjekt å ha, ja. Bobleplast inni har jeg sett flere har brukt, men her blir det uansett for kaldt til å ha noe utbytte av det. Så vakker camellia du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det da så enkelt, og du slipper for besværet med at bygge bobledrivhuset op og tage det ned efterår og forår. Det er lige før, camelliaen springer ud for alvor

   Slet
 10. Godt du kunne komme til at tage billeder af både clematis og kamelia, de er så fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var rart med noget albuerum igen. Kameliaen sætter sikkert også pris på at få mere lys, nu hvor bobleplanten er blevet fjernet.

   Slet