lørdag den 19. marts 2016

Nogle motiver fra en  solrig, men kold eftermiddag. Først ferskenblomster og påskeklokker


Krokus krydser sig på livet løs. Den 3. med de markante striber er ret  speciel.

Denne hundetand er også en frøplante, som er dukket op midt i en gruppe alpevioler.

 
Pachyphragma macrophyllum

 
Adonis amurensis (i mangel af narcisser)

16 kommentarer:

 1. Som altid fine anderledes planter. Jeg synes også, at jeg efterhånden har mange forskellige krokus, dejligt at de krydser sig. Jeg håber også mine hundetænder vil så sig selv, jeg er glad, hvis dem jeg havde sidste år vil komme igen. De er ikke at se endnu, men plejer heller ikke at blomstre før først i maj.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er fint, at vi får nye krokus helt gratis. Hundetand har været etableret her i haven i mange år efterhånden. Dumå nok bare være tålmodig.

   Slet
 2. Godaften Marie.Smukke påskeklokker.Og de dejlige krokus er jo i gang lige nu.Købte en hundetand sidste år...........men har desværre ikke set noget til den.
  Håber på ligeså godt vejr i morgen som i dag.For har brugt hele dagen på at vaske drivhuset ned.Det er jo ikke tiden med at vakse det ,men alt det der først skal ud og så ind igen -renvasket.
  men dejligt når det er gjort.
  Håber i også får noget varme over hos jer Godaften jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke alle former for hundetand, der kan nydes allerede her i marts. Rigtig mange dukker først op hen i april-maj. Du har da rigtig været flittig i dag.

   Slet
 3. Hej Marie. Det er flotte krokus. Især den med de markante striber - den er rigtig sød. Den sidste gule er også meget sød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den stribede burde jeg nok flytte et godt sted hen, hvor den kan formere sig i fred og ro.

   Slet
 4. Dine helleborus er virkelig vakre! Hundetann har jeg planter mange ganger, men de vil ikke blomstre, det kommer bare blader. De er også så fine. Spennende med krokus som krysser seg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det mon bestøvningen, det er galt med for dine hundetand? Mærkeligt er det i hvert fald.

   Slet
 5. Næh hvor er den stribede krokus fin!! Har sat hundetand flere gange hér, men de kommer kun et enkelt år.... Ærgeligt for den er så fin og let..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også, den er fin, og så er den oven i købet kommet helt af sig selv. Min selvsåede hundetand står under en busk i veldrænet jord, måske placerer du dine med for dårligt dræn, så de rådner i stedet for at formere sig.

   Slet
 6. Hej Marie

  Imponerende med en selvsået hundetand, den må da trives! Mon man nogensteder kan finde den forvildet?
  Dejlig frodig Adonis amurensis, endnu en slægt jeg slet ikke er gået ind i.....

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke, hundetand findes forvildet i Danmark. I USA f.eks. dækker den jo store flader, godt nok ikke forvildet; men det må være et fantstisk syn. Denne adonis har givet farveoplevelser i 2-3 måneder nu, så det er en plante, jeg kan anbefale.

   Slet
 7. Det er sjovt når blomsterne krydser sig. Jeg har den gule hundetand, som er meget stabil. Den er begyndt at vise sig. Har også en fin en med spættede blade og rosa blomster, men den er ikke kommet op endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist tidlgt for den gule hundetand, at den viser sig allerede nu. Det er rart, når de er stabile og kommer år efter år.

   Slet
 8. Hej Marie,
  har lige læst dine 3 sidste indlæg. Hvor har du bare en masse skønheder. Ja og planter der krydser sig er altid sjove. Her kan jeg heller ikke vise Narcisser endnu. Dem langs hos muren står lige på spring. Det blomstrer nok i næste uge. Det er så mange dejlige forårsbebudere - din Adonis er rigtig flot. Er lidt glad for det gule. Der bliver nok lidt flere planter af den slags i min have i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har så mange påskeklokker lige nu, som lyser op, især når solen skinner.Jeg er også glad for gult, selvom jeg sidste år satte en del hvide narcisser. Dem glæder jeg mig også til at se.

   Slet