mandag den 21. marts 2016

palmesøndag

- holdt vi et forsinket julegilde for Sørens søskende, som alle er haveinteresserede mennesker, der holder af  at opholde sig udendørs. Det fine vejr blev derfor bl.a. brugt til at få haven kigget grundigt efter i sømmene. Det er interessant at observere, hvad andre mennesker fokuserer på i ens have.Lige nu er det især alle påskeklokkerne og den hvide peberbusk.Men også rhododendron rex gjorde sig bemærket i sollyset, sammen med cilpinense, som er på nippet til at springe ud.


I drivhuset fanger den store camellia uundgåeligt blikket.

Og så er der alle mine  mystiske såprojekter både ude og inde.
        

I dag, hvor vejret er meget koldere,faldt jeg over blomsterknopperne i berberis corallina  compacta  - blomsterne bliver gule.

Nye blade i den røde kvan. Den behøver jeg ikke at frøformere.

I drivhuset venter 2 eksemplarer af aconitum sungpanense på at blive plantet ud. Det er en klatrende venusvogn, som får lyserøde blomster. Den er det lykkelige resultat af et af mine såeksperimenter.

23 kommentarer:

 1. Det må være rart at få besøg af haveinteresseret familie, jeg kan godt forstå, at de blev tiltrukket af det, du viser. Du har nogle fine Helleborus . Din Rex ser noget bedre ud end min, min har brune blade formentlig af for meget vind. Her blæser og regner det, og ja koldt er det, bestemt ikke indbydende at komme ud i, men i formiddags var det ok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt hyggeligt at have besøg. Søren syntes, at rex skulle beskyttes med et par grangrene, fordi den står lidt for udsat. Det har sikkert holdt bladene friske.

   Slet
 2. Always nice to receive interésted visitors in the garden. I love all your sowing projects, your red Camellia and wonderful Hellebores.
  Regards fom Holland,
  Janneke

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, indeed. When I see my sowing activities through the eyes of other people, I realize that they may seem a bit excessive. But it is something that I enjoy doing.

   Slet
 3. Hageinteresserte gjester er alltid kjekt å få på besøk. Med påskeferie hadde jeg håpet på deilig vårvær, men når regnet siper ned og det ikke er mer enn fem-seks grader, er det lite fristende å jobbe ute. Jeg håper på litt opplett og kanskje sol i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dit vejr lyder simpelthen så deprimerende. Lad os håbe, at det bliver bedre i påskeferien.

   Slet
 4. Det er altid spændende, hvad gæster lægger mærke til i ens have. Det er altid noget andet, end man regner med.
  Jeg er spændt på, hvad Alt om Haven fokuserer på i jeres have i næste nr.
  Ha' en god aften.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan godt blive overrasket over, hvad folk ser og ikke ser. Hæ, der var du ellers vaks. Det er især skovhaven, der er fokus på.

   Slet
 5. Hej Marie.Det lyder hyggeligt med besøg af haveinteresseret familie.
  Jeg nyder også altid når min haveinteresseret søster Gitte er på besøg.
  Og kan da godt forstå at fokus på de smukke påskeklokker.
  Flot Camillia du har..........utroligt at den kan trives i dit drivhus.
  Her hat jeg sået 10 forskellige blomster i dag.Ikke noget mystisk med dem.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt ikke noget, der er meget bedre end at udveksle haveerfaringer og ideer. Camelliaen kommer ud at stå, når det bliver varmere i vejret. Det er nu også rart at så frø, som nærmest har spiregaranti. Så kan man da regne med at få noget ud af sit arbejde.

   Slet
 6. Hej Marie

  Ja, sikken vejret kører rundt med os - vi må være glade for weekenden, det er ikke til at vide hvornår vi igen får sol og let vind igen.
  Forstår godt dine havegæsters begejstring. Spændende med dine Aconitum sungpanense, den kender jeg ikke!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. I det mindste har vi da fine solskinsdage ind imellem. Det er nu fedt at være i selskab med sådan en aconitum, som mest omtales på kinesiske hjemmesider

   Slet
 7. Jeg har endnu hverken besøgt mange haver eller haft mange gæster i min egen have, men de gange jeg har oplevet det, har det været meget hyggeligt og interessant og ikke mindst inspirerende.

  Hav en dejlig aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo det, det er. Alligevel kan vi ikke bekvemme os til at holde åben have.

   Slet
 8. Så hyggelig å få besøk av hageintressert slekt. Jeg kan tenke meg at de beundret både påskeklokkene og den flotte camellia. Jeg leste nettopp i et hageblad som var i fra hagen til Marie og Søren, men det sto ikke noe mer. Var det fra deres hage?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, påskeklokker og camellia fanger blikket for øjeblikket. Godt spottet - ja, vores have er med i Alt om Havens nyeste nummer.

   Slet
  2. Ja, det var det jeg trodde. Så hyggelig å se bilder i et hageblad av hagen deres :)

   Slet
 9. Du har så mange spændende planter. Min søster Jette og jeg deler som du ser haveinteressen. Det er dejligt. Skal også til at så, men det er nu også mest helt almindelige sommerblomster. Skal da lige have AOH og læse om jeres skovhave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du og Jette har virkelig meget glæde af jeres fælles haveinteresse, det er helt tydeligt. Det er lidt underligt, men også sjovt at se sig selv i sådan et blad, og så er det også lidt andre motiver, der vises, end dem, man selv går rundt og finder.

   Slet
 10. Har lige købt det nye AOH...og studsede straks da jeg så navnene Marie og Søren..."Gad vide om...?" og sørme så :)
  Meget fin og stor artikel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Esther, vi synes også, at det er blevet en vellykket artikel, selvom billederne er taget i en ret "stille" periode i skovhaven.

   Slet
 11. Der er ikke noget bedre end en havevandring efter en god frokost eller kop kaffe.. Det har vi dyrket i min familie så længe tilbage jeg husker - altså nogle af os og desværre er de andre her ikke mere, men så er det godt at have sine blogveninder:-)
  Påskeklokkerne står så flot i forårssolen - smukke billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også oplevet, altså nogle af ens nære ikke længere er der til at gå en haverunde. Blogveninderne kan vi da slet ikke undvære.

   Slet