helleborus

I dag har jeg valgt udelukkende at fokusere på blomstrende juleroser, som vi har  mange steder rundt omkring i haven. Langt de fleste har klaret vinteren fint, selvom nogle nyindkøbte fra sidste år ikke ser ud af meget. Desuden er de dobbelte ikke så frodige som sidste år. De sidste 4 billeder skulle gerne vise, at de også er velegnede som bunddække.
Kommentarer

 1. Flot og interessant samling!!

  SvarSlet
 2. Hej Marie.Hvor har du mange smukke Hellleborus.Og hvor er de store og flotte.Har en stor hvid der står i min udestue.......den skal vist ud i mit ny bed nu.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fed måde at bruge dem på - først inden døre i den kolde tid, og derefter ude i haven.

   Slet
 3. Det er flot, når planten får en god volumen - mange af mine har stadig kun 2-3 blomster og kommer dermed ikke så meget til deres ret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i; men pludselig et år er de blevet til en fin buket.

   Slet
 4. Det ser godt ude med dine juleroser og du har mange forskellige. Jeg har også en del juleroser, men de ligner nu hinanden de fleste af dem, men det er alligevel dejligt med noget der blomstrer nu.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt med noget, der blomstrer tidligt. Desuden synes jeg også, de er fine, når de står med frøstandene.

   Slet
 5. Hej Marie

  Ja, det ville da være noget af et luxus-bunddække! Bliver bladværket ved med at være frodigt efter at blomsterne har klinget af?

  Du må have en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de nye blade er allerede nu begyndt at udvikle sig og bliver ved med at være grønne og friske, indtil frosten kommer, og da er de nye knopper for længst dannet. Om vinteren er bladene ikke spændende at se på; men de fleste fjerner dem jo også for at undgå svampeangreb.

   Slet
 6. Ja du har rigtig mange helleborus, de er fine en flot samling. Jeg har også den dobbelte, den blomstrede fint sidste år, men valgte i år slet ikke at blomstre, så nu har jeg flyttet den til klokkehøjen, den stod i skoven tæt sammen med min mørke helleborus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit gæt er, at de dobbelte er mere sarte og derfor reagerer mere på dårlige vejrforhold.

   Slet
 7. Hen Marie
  Hvor har du mange helleborus og hvor er de kraftige og fine - jeg kan godt forstå du nyder dem.
  God aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nu er de bestemt et vigtigt element i haven.

   Slet
 8. Så mange lekre juleroser du har!
  Det er noe spesielt vakkert med juleroser. Kanskje fordi de virker litt uoppnåelige for meg. Jeg har for første gang et par på verandaen som jeg vil prøve å plante ut senere. Er litt usikker på om de vil tåle vinteren her, men det er jo verdt et forsøk. Jeg får bare enda mer lyst på juleroser når jeg ser bildene dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinteren her i Jylland var nu også ganske hård i år, men som du ser, har de fleste juleroser alligevel klaret sig godt.De ser så sarte ud, men er faktisk ganske robuste.

   Slet
 9. Smukt, smuk og det lange smuuuuuk. Jeg kan godt se det, det første jeg må gro, er noget tålmodighed og så må jeg i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad med at gå i gang, samtidig med at du avler tålmodighed? Ellers kommer du til at vente længe på, at planterne bliver store.

   Slet
 10. Det er nogle store og flotte klynger af juleroser du har, dem kan man nærmest ikke få for mange af;) Jeg har desværre ikke nogle dobbelte selvom jeg plantede nogle for nogle år siden og så har jeg været en klovn at fodre fugle lige over et sted hvor jeg havde 2 hvide klumper og de er trampet ned af duerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. De dobbelte er nok lidt mere forædlede og sarte. Øv, det var ærgerligt med dine hvide juleroser. Det er næsten de smukkeste af dem allesammen.

   Slet
 11. Det er en skøn samling af helleborus du har. Dejligt at du viser, hvor fint de faktisk kan bruges som bunddække.
  Det ser vel nok godt ud! Misundelig på den gode måde....

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste har jeg jo selv lavet ved at så frø og sortere i de utallige selvsåede planter, så det er i grunden et billigt bunddække.

   Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Småprojekter sidst i januar

gårdspladsen og blomster hist og pist

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Kun-stauder