mandag den 29. april 2013

mere aprilkulde

I dag valgte jeg at trodse den bidende kulde og omplante eller topdresse de fleste krukker og sætte agapanthuskrukkerne ud.  Hvis de kunne tale, ville de sikkert have skreget: "Hjælp! vi vil ikke ud." Men det kom de. Vi mistede rigtig mange agapanthus i de kolde vintre i 2010 og 2011, så i de seneste par år er vi sådan set startet på en frisk; men desværre går der noget tid, fra man planter dem, til de rigtig blomstrer.

I den største krukke står der én, som jeg har store forventninger til. Den hedder inapertus midnight cascade, og det er både den mørke farve og blomstens form, der gør den til noget særligt.


I haven fandt jeg blomster i feberurt, som udvikler hvide bær senere på sæsonen. Blomster og knopper    er ret så diskrete, kan man vist roligt sige
.

Milium effusum  aureum, miliegræs,er helt uundværlig i forårshaven. Herunder ses, hvordan den sår sig selv rundt omkring, hvor det nu passer den, og resultatet bliver altid godt på en skødesløs måde.


Kobjælderne er det svært at gå forbi uden at tage et billede.
12 kommentarer:

 1. Helt enig i din sidste bemærkning, den kan man bare ikke gå forbi. Miliegræs ser spændende ud, den kender jeg ikke. Midnight Cascade er vel nok flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Miliegræs er simpelthen så nem; men den flytter sig rundt i haven, alt efter hvor den sår sig selv.

   Slet
 2. Hej Marie.Sjovt nok har jeg lige stået i min udestue og ordnet min to agapantus.Og er meget i tvivl om jeg tør sætte dem udenfor.
  De små kobjælder er bare ikke til at stå for......har en enkel lilla.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. med agapanthus er jeg altid i tvivl om, hvornår de skal omplantes, for man siger jo, at de blomstrer bedst med rødderne i trængsel.

   Slet
 3. Det er en fin kobjælde;)
  At du tør, tænkte jeg om dine Agapanthus, men altså de skal jo ud før eller siden. Jeg mistede også mine store for 2 år siden og nu prøver jeg igen forfra, så de får lov at blive i drivhuset lidt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. De ser heldigvis ok ud her til morgen.

   Slet
 4. Er det ikke modigt at sætte dine agapantus ud nu. Mine står i drivhuset og jeg tror ikke jeg tør sætte dem ud, de lover jo stadig lidt frost. Sikke en flot farve midnight cascade har og kobjælden er ikke til at stå for.
  Jeg har også miliegræs, den er rigtig sød, men jeg er lidt træt af den, når den sår sig midt i stauderne.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis vi får nattefrost, vil jeg simpelthen dække dem til. Hellere det end flytte dem frem og tilbage.

   Slet
 5. Ja jeg synes du er en modig kvinde......min Agapanthus skutter sig og VIL ikke ud endnu. I går var jeg så frimodig at sætte pelargonier i hesteskoen, men da jeg så vejrudsigten her til aften, bar jeg alle 10 ind igen. Jeg skal ikke nyde noget. Nu har jeg gået og værnet om dem hele vinteren, så skulle da pokker stå i, at en gang frost vælter dem af pinden.
  Men det kunne jo være meget værre. Jeg så at de havde fået sne i Spanien, så jeg klager ikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke også pelargonierne er sartere end skærmliljerne?

   Slet
 6. Flot frisk farve på miliegræssen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selv en lille tot lyser op.

   Slet