tirsdag den 30. april 2013

oprydning

De sidste dage har jeg ordnet krukker, flyttet planter og krukker ud af stalden og for nogens vedkommende ned i drivhuset. De næste 3 nætter meldes der om risiko for nattefrost, så det må vente til weekenden med at flytte planter ud af drivhuset, hvor der ellers er ved at være trængsel.
Erythronium japonicum og soldanella minima skal
 plantes ud i et stentrug, når vejret bliver mildere.
Jeg er vild med de små nye blade på soldanellaen
og hundetandens zigzagmønster.

 Det nye bladløv er stadigvæk iøjnefaldende. Thalictrum Elin er utrolig, men heuchera autumn leaves og polemonium stairway to heaven følger tæt efter.
Så er der også brogetbladet, prikbladet fredløs.Og den mørke kvanPrimula Lady Guinevere og Dark Rosaleen er dramatiske at se på med det mørke løv og de mørkerøde stilke og knopper, og navnene er velvalgt, for Lady Guinevere var Kong Arthurs dronning, mens Dark Rosaleen er et poetisk symbol for Irland.
Ranunculus crenatus er nærmest deres modsætning.

Euphobia polychroma er en god, gammel forårsstaude og også ret afdæmpet.

Til sidst en buket hundetand

Og en julerose, som rødmer med alderen.


17 kommentarer:

 1. Dejlige billeder! Ja, det er lige det med frost eller ikke frost, noget værre roderi. Bortset fra hundetand, som ikke er lykkedes mig endnu, tålmodighed igen, så er jeg meget enig med dig om de øvrige. Specielt div. heuchera og Stairways skal jeg helst lige hilse på dagligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt at man kan få sådan et forhold til sine planter, men det kan man jo.

   Slet
 2. Hej Marie

  Flotte planter du lige viser! Erythronium japonicum og Soldanella minima måtte jeg lige tjekke en ekstra gang:) Soldanella er bestemt en interessant slægt! blev lige noteret.

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
 3. Flotte planter specielt potten med soldanella,jeg har prøvet den et par gange i haven i DK,men den forsvandt efter et par år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft og har stadigvæk en soldanella ude i en krukke, så det er også den løsning, jeg vælger med minima.

   Slet
 4. Hej Marie.Du har bare så mange dejlige sjældne planter som jeg aldrig har hørt om.Men Staireways to heaven har jeg dog.
  Har også fået tjek på mit drivhus,men tør heller ikke sætte for meget udenfor.Men nu har de jo lovet rigtigt godt vejr fra i morgen.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi må nok endnu engang væbne os med tålmodighed.

   Slet
 5. Det ser pragtfuldt ud og der er mange skønne ting på vej. De to mørke primula er jeg ret pjattet med, har faktisk en i bestilling som gerne skulle dukke op.

  SvarSlet
  Svar
  1. De mørke primulaer er også gode, fordi de er ret robuste og nemt kan deles.

   Slet
 6. Den hundetand er da noget så flot.

  SvarSlet
 7. Du har mange skønne planter både i blomst og med flot løv. Ingen tvivl om at du er kender og søger efter det sjældne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øh, det sjældne, jo, måske nok. Jeg interesserer mig i hvert fald en del for løg og alpine planter og for skovbundsplanter, hvoraf mange jo har deres højsæson om foråret.

   Slet
 8. Jeg er misundelig på hundetanden, min har endnu ikke vist sig......så mon ikke den er ganske død! Stairways to heaven havde jeg sat i en potte og glemt alt om.....og den lever i bedste velgående. Så noget lykkes andet går til.
  Den mørke primula er også smuk. Sådan en vil jeg på jagt efter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man glædes og skuffes, men glædes mest. Den mørke primula bliver også kaldt rødbedeprimula på dansk.

   Slet
 9. Hvor er det mange smukke planter du viser.
  Flot buket hundetand. Der er kun knopper i min.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet