lørdag den 20. april 2013

Jubii, fejlleverance

Først på året fik jeg en pakke med spændende planter fra Kevock Garden Plants, heriblandt 2 eksemplarer af den meget mørkerøde  primula tangutica.

Men da den ene sprang ud forleden dag, var det tydeligvis ikke en tangutica.


I formiddags sendte jeg derfor en mail til Kevock med dette billede, og inden for en time fik jeg svar tilbage, at der ganske rigtig var sket en fejl, og ville jeg have pengene tilbage eller have en tilgodeseddel. Jeg valgte selvfølgelig en tilgodeseddel. Den primula, jeg havde fået, mente de helt sikkert var primula limbata, som er yderst sjælden og dobbelt så dyr som tangutica, så nu går jeg og hygger mig med den i stedet for at kigge skævt til den. Herligt med sådan en hurtig og professionel respons.

I drivhuset er denne meconopsis sprunget ud - den skulle have været plantet ud først, så nu ved jeg ikke lige, hvad jeg gør ved den. Blomstringen går alt for hurtigt i drivhuset, o gnætterne udenfor er stadigvæk kolde .


En skovanemone har også forvildet sig ind i drivhuset - det er blomsten ikke blevet mindre af.

Alligevel kan den ikke konkurrere med blanda i størrelse.

Narcissus caniculatus købte jeg for en slik i februar, og nu blomstrer den allerede i drivhuset.


I haven vælter der trilliumplanter op af jorden; den, der er længst fremme, er denne brogetbladede form (chloropetalum tror jeg nok).

Paeonia vetchii nærmer sig udspring.

Det samme gør den gamle træpæon.

Fritillaria raddeana er nu oppe på 3 blomster.

Fritillaria pudica har kun den ene blomst, men den har allerede holdt længe.

Jeg troede, at vi havde flytte alle ramsløg om i læbæltet som bunddække; men det har vi så alligevel ikke. Det breder sig vildt og blodigt, når det først har fået fat.16 kommentarer:

 1. Hej Marie

  det var da en positiv fejlleverance og som du skriver, også en professionel respons fra Kevock Garden, Bedre reklame kunne de ikke gøre for sig selv! - det kunne visse danske firmaer lære af;)

  Din have er langt fremme, og er spændende at følge!

  Du må have en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det gør mig ikke nervøs for at handle med dem, tværtimod.

   Slet
 2. Du har bare så mange spændende planter og der er masser af inspiration at hente hos dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din positive kommentar.

   Slet
 3. Jamen det var jo held i uheld så.
  Sikke nogle spændende planter du viser - god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lige præcis held i uheld.

   Slet
 4. Du er da mega heldig med den fejlleverance.

  Jeg synes der er forskellige meldinger vedr. ramsløg. Jeg tror jeg holder på det sikre, d.v.s. nøjes med dem i skoven.

  SvarSlet
  Svar
  1. I køkkenhaven tror jeg, de vil være svære at holde styr på; men jeg har set dem som bunddække i et læbælte, og det kunne jeg rigtig godt lide.

   Slet
 5. Tillykke med fejlleverancen, det var ikke dårligt. Sikke en masse skønne planter der er på vej hos dig for ikke at snakke om dem, som allerede blomstrer.
  Jeg har også den brogetbladede trillium, men det varer lang tid, inden de fylder så meget som dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg er slet ikke ked af fejlleverancen. Den brogede trillium har også mange år på bagen, og så står den lunt på en lille, sydvendt skråning, så den har gode betingelser.

   Slet
 6. Det var da en dejlig fejlleverance, og flot at du får så hurtigt en respons. Du har mange spændende planter, og jeg henter tit inspiration i det du viser! Fritillaria er også løg jeg holder meget af, så det er godt at se, hvad andre har.
  Dog lige med undtagelse af ramsløg. De breder sig som lynild, og det synes jeg min have er for lille til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lynild er lige ordet; men i læbæltet kan de få lov at konkurrere med skvalderkål og vintergækker. Det tror jeg bliver godt.

   Slet
 7. Sådan en fejlleverance kan man kun blive i godt humør af og virkelig flot service du fik efterfølgende. Der er meget at se til i drivhuset af skønne sager. Jeg har efterhånden også trængsel da de forspirede og priklede kommer derud og der er mange!
  P. Vetchil ser flot potent ud; hvilken farve får den? De er blandt de smukkeste trillium netop de du viser. Jeg fik en sidste år men jeg tror den er gået til i vinter, øv.
  Heldigvis smager ramsløg vældig godt, og du har nok at ta af. ;) Jeg synes de smager særlig godt som drys på pandestegt laks.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke din trillium kan nå at dukke op endnu? Veitchii er nærmest pink - sidste år var der ligesom striber i blomsterne. Min mand gider desværre ikke laks på panden; men mon ikke også det går fint med torskefiletter?

   Slet
 8. Hej Marie.Ja! det var da held i uheld,og dejligt med hurtigt respons.Så nu har du både en sjælden primula,og en tilgodeseddel........det er da ikke så tosset.Venter også utålmodigt på mine hvide anemoner skal blomstre.
  God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Med al den dejlige sol, vi har haft på det sidste, springer de sikkert ud om ganske kort tid.

   Slet