torsdag den 4. april 2013

tilbagestrøgne kronblade

kendetegner en fuldt udsprunget hundetand, og sådan en fandt jeg minsandten derude i dag.


Ikke ret langt fra den står en stenfugl, som Søren kreerede i tidernes morgen. Vi synes, den har et forsorent udtryk under sin "naturkalot". Den har det praktiske formål at skabe et lunt værested for en sart plante.

Søren besluttede, at i dag var dagen, hvor de første forspirede kartofler skulle i jorden, vel at mærke under et beskyttende lag plastik.


14 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Dejligt med Hundetanden, jeg er begyndt at frygte lidt for mine, der er intet over jorden endnu. Slægten Erythronium ses alt alt for sjældent, blomsten er jo fantastisk!

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke de har overlevet? Jeg mener at huske, at de har for vane pludseligt at dukke op og så udvikle sig i lynende fart.

   Slet
 2. Godt nok er dens canis tidligt på den i forhold til de øvrige hundtand, men blomst allerede - det er da lidt vildt (dejligt).

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig vildt dejligt.

   Slet
 3. Ja hvor er den fin din hundetand. Jeg har også anskaffet mig et par stykker, men har som Karsten, ingen set endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så kan mit svar til Karsten vel også gælde dig.

   Slet
 4. Jeg har en i samme farve.....øh men den ligger i jorden endnu. Men dejligt at vide, at den er på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pludselig så er de der bare.

   Slet
 5. Hej Marie.Fin hundetand.....skøn farve.Har aldrig haft en sådan.
  Har lige vist min mand dit indlæg med kartoflerne.Han er helt vild for at få vores kartofler i jorden.De har rigtig store spirer.Havde i dækket jorden til før i lagde kartoflerne?For her er jorden godt frosset.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det havde vi ikke; men Søren havde bemærket, at jorden nogle steder ikke var frosset længere, og så tog han chancen. Andre steder i køkkenhaven er den slet ikke til at stikke i.

   Slet
 6. Rigtig fint billed af din erythronium,det er godt nok tidligt den blomstrer vejret taget i betragtning,men de vokser jo som sagt lynhurtigt og blomstrer før man for set sig om,der findes så mange flotte og de burde gro i enhver have:)

  SvarSlet
 7. Ja, når først man bliver opmærksom på dem, synes man, de er uundværlige. Den, der blomstrer, står nu også ekstremt lunt.

  SvarSlet
 8. Hundetand er nu på ønskelisten :) Uglen er rigtig fin. Læste at det var godt at lade småstenene ligge i bedene, da de netop afgiver varme. Så har man da altid en undskyldning ;)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid godt med en god undskyldning. Jeg tror, du bliver glad for at have hundetand i din have.

   Slet