onsdag den 8. maj 2013

grødevejr

For en gangs skyld bød vi regnvejret  velkommen - det var dejligt at få regnvejrstønden fyldt for første gang. I aften kommer de små københavnere på weekendbesøg, og så bliver det nok begrænset, hvad der bliver tid til af blogaktivitet. Derfor tog jeg nogle billeder i dag.
Hver dag nyder jeg trillium, glaucidium og hundetand white beauty.Billeder fra det gamle surbundsbed.To gule anemoner, lipsiensis og obtusiloba


Lidt forskelligt


14 kommentarer:

 1. Marie jeg ved ikke om det passer, men da jeg var på plantemarked i lørdags, fik jeg at vide, at jeg skulle plante de hvide fritillaria væk fra de farvede, fordi de i løbet af ingen tid blev farvede. Om det har hold i virkeligheden har jeg ingen anelse om, men det blev sagt af en gammel (ældre end mig) garvet plantemand.
  Du har så mange flotte planter i spil lige nu. Så det er ren nydelse med dine forårsbebudere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nyt for mig, men godt at vide. Vi får se, hvad der sker.

   Slet
 2. Grødevejr, mindes pludselig min mor :) Ja vi fik lidt, 3 mm, men det giver jo heldigvis en del i regnvandstønden, vores var præcis tom og jeg har en del stauder i krukker. Men bedene kunne godt have brugt lidt mere, nå lad os nyde i stedet og du viser jo skønne billeder. Ha' en god mini ferie med besøg fra øst.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak i lige måde. ja, en fyldt regnvandstønde kan man efterhånden godt bruge.

   Slet
 3. Godaften Marie.Ja! her fik vi også en ordenligt dyne og noget torden.Men vi trængte til vandet,og som du skriver så blev tønden fyldt op.
  Vi skal også have besøg -min søster med familie fra det Jyske.
  Dejlige billeder du viser.....du har da en del i blomst.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Blomster af alle mulige slags myldrer frem i disse dage - det er lækkert. Også lækkert at få besøg.

   Slet
 4. Endnu en gang bliver jeg imponeret over hvor langt dine planter er fremme.... Utroligt som der kan være foreskel i det lille land.
  Skønt ser det ud....
  Ja - regnen er velkommen, men så skal vi også ha lidt mere varme bagefter ikke :-)
  Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, nu måtte der gerne komme varme igen. Jeg tænker, at vi måske har et lidt lunt, plantevenligt klima,fordi vi bor i nærheden af Limfjorden.

   Slet
 5. Dejligt med regnen, det ser bare godt ud. Jeg har også plantet en farvet og en hvid trillium ved siden af hinanden, det biver spændende at se, hvordan det går.
  Hyg dig med børnebørnene, så må vi nok undvære dine kommentarer så længe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der går nok noget tid, før de krydser sig med hinanden, så pyt. Vi får se, om der bliver tid til kommentarer. Man skulle jo nødigt få abstinenser.

   Slet
 6. Hej Marie. Er lidt misundelig på din vibeæg :))) her dukker de ikke op. Er imponeret over alle de blomster du har. Skønt at få besøg af børnebørnene.
  KH. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vibeæggene kommer troligt igen år efter år, men jeg kan ikke se, at de sår sig selv. Det kunne ellers være fedt.

   Slet
 7. Jeg er som ofte imponeret over de store buketter dine planter viser. Mine sølle 3 blomster i White beauty fylder ikke meget. Jeg vil glæde mig til at mine får lidt mere pondus.

  God weekend med de små havehjælpere . De var vist ret gode til at vande?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vande det kan de, og det kommer vi sikkert til på et tidspunkt - i dag har de leget tagfat på flisgangene. Der gør det ikke så meget, at man falder en gang imellem. Måske kan white beauty godt lide lerjord, for vi har en del buketter rundt omkring.

   Slet