tirsdag den 28. maj 2013

Molly lever endnu

Den gule staudepæon, som sprang ud lørdag formiddag lyser stadigvæk op med sin sarte skønhed, men begynder så småt at se lidt forpjusket ud. I morgen er det sikkert slut.


Nu vi er ved gule pæoner, så er de første blomster i træpæonen ludlowii ( det hed den i hvert fald før i tiden) sprunget ud. Det er en mere mættet gul farve.


 I dagens gråvejr lykkedes det også at fotografere anemone obtusiloba, hvis lavendelblå farve ellers er svær at fange.
Den første codonopsis er sprunget ud, men ville langt foretrække sol og tørvejr frem for regn og gråvejr.
     


Motiver fra skovhaven


Efterhånden som Temple Belles blomster blegner rmere og mere, udvikler det chokoladebrune, nye løv sig , og reultatet er særdeles raffineret efter min mening.


Pudsigt nok blomstrer der to planter lige nu, som  begge stammer fra Kamtjatka, nemlig rhododendron camtschaticum og fritillaria camschatcensis.
Kan det være den samme fritillaria,
der kommer her?  De har samme
etikette, men griflen er jo mere markant
på disse blomster, og knopperne er
grønne udvendigt, mens den øverste
type har brune knopper.

----- Mysterium løst!
Den øverste viser sig at være en
dværgart med tilnavnet alpina.
Det passer også højdemæssigt.
16 kommentarer:

 1. Hej Marie

  P. ludlowii er imponerende - og det hedder den da vist stadigvæk;) Tidligere tror jeg der var nogen der mente det var en variant af P. lutea.

  Sjovt med dit Kamchatka tema! Kan godt lide det nye løv på Rhodoen!
  Tjekkede den lige - det var ikke dyrt!

  Du må have en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har nok haft den i 20 år, så jeg erindrer intet om prisen.

   Slet
 2. Hvor ser det dog dejligt ud. Jeg er meget imponeret af dine fine,gule træpæoner.
  jeg købte en for fjorten dage siden, men venter stadig på blomsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lyseste er nu en staudepæon. Træpæonen har vi besluttet at lade vokse sig høj i stedet for at holde den nede i væksten, og det bliver den faktisk flottere af.

   Slet
 3. Hej Marie.
  Så blev man så klog. Men hvordan ser man forskel på træpæonen og staudepæonen. Men det kan jeg egentlig gætte mig til ;))))).
  Imponerende samling af blomster du har.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dit gæt er sikkert helt korrekt, nemlig at træpæoner er buske, som står med et træagtigt skelet om vinteren, mens de andre visner ned som andre stauder.

   Slet
 4. Geografi er bestemt ikke min stærke side, kendte ikke Kamtjatka. Temple Belle er da lige til at spise...

  SvarSlet
  Svar
  1. Geografi vil jeg heller ikke kunne vinde en million i.

   Slet
 5. P. ludlowii er fin, jeg fik den sidste år, men den var ikke ret stor, så det varer nok nogen år, inden jeg får den at se i blomst. Jeg var glad for, at den overhovedet dukkede op.
  Temple Belle står på ønskesedlen. Camtscaticum har jeg også haft, men den overlevede desværre ikke hos mig. Jeg kan godt lide de fine hår på løv og knopper, mon jeg skulle prøve igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores ludlowii har lavet 4 frøplanter - det er lidt vildt. Den lille rhododendron er jeg også glad for. Den står i et surbundsbed med en del grus og sand blandet i spagnummen.

   Slet
 6. Ja det var en skøn tur rundt i din dejlige have. Herlig skovsti at vandre på. Især er jeg vild med den mørke fritillaria....De er flot fanget med dit kamera.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den mørke fritillaria var lige pludselig sprunget ud - stor overraskelse - sådan er det jo for tiden, når man går en runde.

   Slet
 7. Det ser rigtig godt ud med det mørke løv på Temple Belle.
  Jeg købte lige en frittelaria forleden som ligner i farven, må da lige ud og kigge på skiltet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan set er der vel en del forskellige mørke fritillarier. Især dem med brun/grønne farver synes jeg kan være svære at skelne fra hinanden.

   Slet
 8. Hej Marie.Kan blive ved med at undres over alle de fine planter du har som jeg overhovedet ikke kender.Men spændende er de,og jeg bliver også inspireret til nye planter.Temble Belles er bare så fin med sit mørke løv.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har jo efterhånden været plantenørd i mange og har måske udviklet lidt specielle interesser. Det er herligt, hvis du føler dig inspireret.

   Slet