planter, man må have

Da jeg så primula pulverulenta i en have første gang, tænkte jeg omgående, at den måtte jeg simpelthen have. Den har de mest fantastiske røde farver og den melede belægning på stængel og knopper har en meget raffineret effekt. Den sætter masser af frø, så nu har jeg den i rigelige mængder.


Nomocharis er en anden plante, jeg forelskede mig ved første blik. I dag sprang den ud, og fordi det ikke ser ud, som om der kommer flere blomster i år, viser jeg den lige to gange. Det er en af de mest feminine blomster, jeg kender.


I en del år har jeg haft inkaliljer i krukker, fordi de enten har et helt ustyrligt rodnet eller er for sarte til vores vintre.Desværre frøs de ud de to forrige hårde vintre, og sidste år kunne jeg ikke finde en erstatningsplante. Det lykkedes  imidlertid i år, så den må jeg sørge for at overvintre 100% frostfrit.

        
Alle bregner er fascinerende at betragte i udspring; men jeg tror nu næsten, at sortskælbregne tager prisen. De nye skud ligner næsten blækspruttearme eller kattehaler.


Jeg er ikke specielt hostafan, men falder dog for én ind imellem, for eksempel er "yellow polka dot bikini"  utrolig lækker omkring og lige efter udspring. Senere på sæsonen bliver den helt grøn, og så er det bal sådan set forbi.


Gulblomstret klokkebusk blomstrer også i disse dage.  Billedet er ikke alt for tydeligt; men man kan vist godt se, at den har en overhængende vækst.


Her ses blomsterneKommentarer

 1. Den gulblomstrede weigela har jeg ofte haft lyst til, den blev ikke mindre nu. Gad vide om ikke Anne Marie har den. Nomocharis ser også fin ud, ja og hostaen der kendte jeg ikke, den er rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke hun har den? Hostaen skal som sagt nydes nu, for sidst på sæsonen er den ret ordinær.

   Slet
 2. Hej Marie

  Nomocharis ser så fin og næsten sart ud - en køn lille sag!

  Må lige tjekke op på Klokkebusken, den ser spændende ud:)

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nomocharis er nok også lidt sart og kræsen. Klokkebusken hedder weigela middendorffiana, hvis du skal google den.

   Slet
 3. Den Weigela er så skøn i farven - den kommer straks på ønskelisten. Jeg har to af den almindelige mørkerøde og så en ny lille hvid weigela, vistnok "Snow flakes".
  Jeg har haft held med at få egne stiklinger af den røde til at slå rod - så nu er en tredje busk af den slags på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du siger noget - det kunne jeg da også prøve med den gule.

   Slet
 4. Den gule er lige så let at formere som de andre Weigela.
  Skal jeg tage en med til Kolding, Lisbeth?
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg, at jeg vil prøve.

   Slet
 5. Hej Marie.
  Hvor er den fin din Nomocharis. Jeg fik foræret sådan en primula sidste år, men den blomstre ikke endnu. Marie hvor mange slags planter har du i din have ?
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. På dit spørgsmål vil jeg svare, at Søren i hvert fald ikke synes, vi behøver flere planter, men lur mig om ikke der kommer flere til.

   Slet
 6. Meget smukke og særprægede planter du viser.Jeg var ikke klar over at der findes en gulblomstret Weigela.Den er rigtig køn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, den er køn, og undrer mig over, hvorfor den ikke er lige så udbredt som de røde, for den er lige så nem.

   Slet
 7. "Føj" for nogle fristelser - sidder næsten og savler ned i tastaturet ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har du forhåbentligt styr på din pc tillægsforsikring.

   Slet
  2. Hihi jeg har lånt den af min datter :P

   Slet
  3. Mon din datter ved, at hendes mor sidder og savler ned i tasterne?

   Slet

Send en kommentar