fredag den 19. august 2016

mejetærskeren brummer i det fjerne

solen skinner, og der er ikke en vind, der rører sig, med andre ord en perfekt augustdag.

I køkkenhaven er enkeblomsten / scabiosa atropurpurea omsider begyndt at blomstre. Det giver en lidt speciel farvesammensætning med den blå porrebaggrund.

Lidt derfra er ambrahækken ved at være i fuld størrelse. Når man lader hånden glide igennem den, breder der sig en duft af cola.

I går stødte jeg på denne guldsmed, som næsten går i et med det stykke træ, den sidder på. Den brød sig desværre ikke om at blive fotograferet.

 I dag traf jeg så denne, mere farverige guldsmed, som nærmest terroriserer et bestemt sted i haven. Børnebørnene bryder sig i hvert fald ikke om at have den brummende om ørerne.


Jeg gik ud fra, at det var den samme, jeg fotograferede d. 4. juli; men nu kommer jeg i tvivl.  Kan farveforskellen mon være et spørgsmål om alder.

I morgen skal vi til blogtræf og er allerede begyndt at glæde os - og har samlet nogle planter sammen, som vi håber på at komme af med.

 Man siger, at helheden er mere end summen af enkeltdelene. Det må også gælde for vores sensommerbed.

Alligevel kan jeg godt lide at snuse til detaljerne.
17 kommentarer:

 1. Scabiose og porre - mine yndlingsfarver gråblå og ' sort' purpur, what's not to like? Og check lige den trillebørfuld foldblad! det blogtræf bliver ikke dårligt!! Go weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare lidt pudsigt at se porrer indgå i et billede som et dekorativt element. Du har godt nok skarpe øjne:-)

   Slet
  2. Jeg er bare misundelig :-)

   Slet
 2. Så flott med purre sammen med den mørke scabiosa! Kommer den mørke igjen, eller er den ettårig hos deg? Flotte gullsmedbilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Scabiosaen er et-årig og skal sås igen. Porrerne er en uundværlig grønsag, og som en ekstra bonus giver de en masse farve.

   Slet
 3. Hej Marie. Rigtig god tur til blogtræf. Hvor er dit "helheds"-bed flot. Det er meget harmonisk at se på. Jeg kan også godt lide kombinationen med porrene og skabiosaen. Jeg tror heller ikke jeg ville bryde mig om at have den guldsmed flyvene om ørerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Det store bed er egentlig tre forskellige bede med stier imellem; men det kan man jo ikke se på billedet. Nej, guldsmeden er virkelig et stort dyr.

   Slet
 4. Skønne billeder fra din fantastiske have på denne skønne sensommerdag :-)
  Glæder mig til at se jer i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentlig bliver vejret lige så fint i morgen - vi ses.

   Slet
 5. Hvor er ambrahækken dog flot, den ville jeg godt eje. Det er også et godt kik ud over sensommer-stauderne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ambrahækken holder jeg også meget af. Den første plante købte vi til et åben have arrangement, og så har vi delt og delt, og jeg har lavet stiklinger; men nu når den hele vejen.

   Slet
 6. Godmorgen Marie

  Det ser da bare super ud - dejligt at vi også har den slags dage!
  Tror kun flyvende guldsmede lever en sæson? Men der kan være kønsforskelle.

  Jeg er også glad for blandingen af pryd og nyttehave, har selv en mørk majsart alle tror er en prydgræs.

  Ha et dejligt blogtræf!

  SvarSlet
  Svar
  1. Her til morgen ser det desværre overskyet ud - forhåbentligt letter det. Jeg er totalt uvidende om guldsmedenes livscyklus og undrer mig i det hele taget over, at vi har dem i haven, for det nærmeste vandhul er en mergelgrav, som ligger et pæn stykke herfra.

   Slet
 7. Der bliver nok livlig aktivitet omkring dine medbragte planter i dag, du har altid noget lækkert med. Desværre bliver det uden mig, men trods gråvejr får I helt sikkert en hyggelig dag. Dine enkeblomster ser skønne ud. Jeg har også Ambra i haven, Cecil var på besøg i går, hun ville gerne have en stikling, den er også speciel.
  God tur i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev en rigtig fin dag, selvom haverundturen startede i finregn. Vi endte alligevel med at kunne sidde ude i haven og drikke kaffe. Jeg synes også, at ambraen er speciel; heldigvis lader den sig dele, og stiklinger er også en mulighed.

   Slet
 8. Håber I har haft en dejlig dag hos Vivi.

  Alt ser skønt ud hos dig! Hvad hedder de hvide 'raketter' på billedet med kvæsurt?

  SvarSlet
 9. Det havde vi i den grad. Det er også en kvæsurt, canadensis, mener jeg.

  SvarSlet