lørdag den 25. februar 2012

patty's plum


Det er navnet på denne valmue,som vi har haft i haven i hvert fald  de sidste fem år. Den står et perfekt sted for en en valmue, men har alligevel kun haft en enkelt forkrøblet blomst i alle årene, så da jeg så den på tilbud i går, slog jeg til og købte tre, som nu står i en krukke i drivhuset.

8 kommentarer:

 1. Det kan jeg godt forstå, det er da også en smuk blomst.

  SvarSlet
 2. det er bestemt også den skønneste valmuer man kan få:) Har den selv flere steder i haven:) - det er bare en af dem man ikke kan leve uden:)Anne Gine

  SvarSlet
 3. Jeg tror heller ikke, jeg kan leve uden, så jeg må vist også ud og se, om jeg kan finde et tilbud et sted :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 4. Det var da et mærkeligt tilfælde. Min Patty Plum vil heller ikke rigtigt blomstre ordentligt, selvom den er ihvertfald 4 år gammel. Jeg flyttede den i efteråret, i håb om at den så vil opføre sig bedre. Lad os krydse fingrer for at de alle blomstrer overdådigt i år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon der forhandles dårlige planter af den ved siden af de sunde? I grunden er jeg glad nok for at have den i en krukke, for blomstringen er jo så kortvarig.

   Slet
  2. Jeg tror ikke at der er dårlige og gode planter, men det virker som om Patty's aldrig bliver så gammel, modsat mange andre valmuer. En god måde at få flere Patty's på er at købe en par store planter i foråret (med et godt rodsystem) klippe små stykker af roden (ca. 5 cm.) sætte dem i en potte med såjord/pottemuld, kanten må kun lige flugte jorden (ikke noget med at dække roden med jord), vand jorden og efter 1/2 uger så begynder roden at skyde med blade, og når de er store nok kan du plante dem ud, en god måde at få mange planter på. denne opskrift kan også bruges til andre stauder med pælerod:) Anne Gine

   Slet
  3. Tak for dit indspark. Jeg tror, jeg vil prøve at rodformere den enten nu, hvor jeg lige har pottet den, eller lige efter, at den har blomstret.

   Slet
  4. Jeg rodformerede min i efteråret da jeg alligevel havde den oppe. Men jeg tror desværre at jeg har plantet rod-bidden for dybt så. Det må checkes imorgen. Det er første gang jeg prøver det :-)

   Slet