mandag den 27. februar 2012

ranunkler

Sidste år kom jeg for sent med at bestille disse to farver ranunkler, som jeg ville plante sammen i en krukke,så i år har jeg klog af skade været tidligere ude.


Sidste år måtte jeg i stedet tage til takke med disse blandede farver, som vel også er ganske søde, men bare helt anderledes end dem, jeg egentlig ville have haft.


Faktisk har jeg overvintret knoldene, som ligner bittesmå bananklaser - de skal i øvrigt plantes med bananerne nedad. Efter at de har ligget i blød et døgn, se billedet herunder, har jeg plantet dem ud i en krukke, og så skal de gøre Sørens forspirende kartofler selskab.


Det samme skal denne knold af dahliaen karma chok - købt hos Helga Hald sidst på sommeren sidste år.


Det er helt utroligt, at sådan en indtørret grimrian kan udvikle sig til så smuk en blomst.


5 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig haft held med ranunkler, vidste ikke, at de skulle ligge i vand først. Så blev jeg lidt klogere, heldigvis for det for jeg har bestilt ranunkler fra hollandskeblomster.dk
  De er meget kønne de to slags du har købt i år, de andre fra sidste år er lidt for farvestrålende og som du siger noget anderledes, de har ikke den elegance som de andre har.

  SvarSlet
 2. Det er nogle smukke ranunkler du har bestilt, lækre farver. Jeg kan nu også godt lide dem du havde sidste år :-)
  Tak for fiffet med at lægge dem i vand. Jeg har aldrig prøvet at gro dem fra knolde, men jeg tror jeg så nogle i Bilka, og dem kunne jeg godt finde på at prøve.

  SvarSlet
 3. De er meget smukke dine ranunkler. Jeg kan også rigtig godt lide dem fra sidste år, men ja de er meget anderledes end dem du har købt i år.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 4. Jeg har lige et spørgsmål vedr. ranunkler. Du har puttet dine i krukker, tror du, at det er for tidligt at sætte dem ud i bedene nu. Har du erfaring med det?
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Marie.

  Du har virkelig inspireret mig ift dine Ranunkler :-)

  Jeg har endelig fundet nogle rigtig fine eksemplarer i UK og så leverer de ikke til DK :-(

  Hvor køber du dine fine knolde henne ?

  Mange havehilsner Lisa Flugt

  SvarSlet