torsdag den 9. februar 2012

shakespeare 2000

De mange røde blomster, det for tiden vrimler med på bloggene, har fået mig til at tænke på denne engelske rose, som er blevet noget af et smertensbarn. Den  har en dyb, mørkerød farve, som jeg holder meget af; men planten som sådan har jeg haft dårlige erfaringer med i flere omgange. Sidste år var det nok den rose her i haven, som led allermest under den fugtige sommer. Hvis den er syg igen i år, bliver den skrottet med hård hånd. Billedet herunder er lånt på nettet.


Faktisk klarede tradescant, som ellers går for at være sart, sommeren langt bedre.

Dens vækstform er også ganske god; men det er og bliver en spinkel rose.

Hos Helga Hald har jeg allerede bestilt black baccara, som har en forrygende blomst, men sikkert som plante har en mere stiv og opret vækstform a la barcarole.


Her kommer barcarole.

En rose, som kombinerer sundhed med en graciøs form og  en skøn mørkerød farve, kunne være Munstead Wood. Den tror jeg, jeg vil google lidt på. Måske kunne den blive Shakespeares afløser - men udvalget er jo enormt. og forhandlerne er ikke glade for at nævne evt. svagheder hos deres produkter.


5 kommentarer:

 1. Super skønne roser:) Anne Gine

  SvarSlet
 2. Dejlige roser, håber sommeren i år bliver mere skånsom mod vores roser.

  Klem Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Jeg har nøjagtig samme oplevelse af Shakespeare som du har, den er aldrig rigtig kommet ordenlig i gang, så jeg overvejer det samme som dig. At den skulle være så fantastisk har jeg endnu ikke oplevet. Jeg har også bestilt en hos Helga, kan bare ikke huske, hvad den hed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, shakespeares blomst er fin, men planten er simpelthen ikke livskraftig nok.

   Slet