onsdag den 8. februar 2012

rudbeckia maxima

Denne solhat står i dag med de flotteste ranke frøstande over 2m høje.

I blomst ser den sådan her ud. Jeg synes, den har udstråling, selvom dens grønliggule farve ikke er populær for tiden.
Desværre har jeg jo fået den placeret sådan, at dens grønliggule blomster clasher med nøkketungens orangegule blomster. Derfor overvejer jeg enten at fjerne den ene staude fra bedet (men hvorhen?) eller også  at flytte dem væk fra hinanden og så plante sandrørshvenen Karl Foerster imellem dem. Måske kan dens brunlige aks skabe bedre harmoni i bedet.


Til slut et billede af stjernemagnoliaen i dag. Man kan vist godt lige ane, at den står som en sølvhvid sky.4 kommentarer:

 1. Ja men jeg tror da, det er en god idé at sætte sandrørshvenen imellem de to, de er jo smukke hver for sig.

  SvarSlet
 2. Du aner da ikke hvor glad jeg er for det billede.......jeg vidste nemlig ikke at Nøkketungen var så varm i farven. Jeg havde faktisk skrevet den på ønskesedlen til det gule-bed, som netop skal bestå af de fine (umoderne) glade solgule farver.
  På dit billede kan jeg se at Nøkketungen ikke er helt "glad nok" i farven, så jeg må ønske mig den et andet sted i haven - for flot er den da stadig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne nøkketunge hedder Betty Crawford, og jeg synes nu, den er meget varm i farven. Det er nok solhatten, der trækker farven i den ,for dig, forkerte retning.

   Slet